16 de novembre, 2010

"MÀRQUETING COM A DISTRACCIÓ" - Mediterráneo - 17.11.10


Com va avançar el “Catalejo”, esta setmana passada vaig tindre l’oportunitat d’actuar com a convidat en una classe de màrqueting polític a la nostra Universitat. Davant un auditori de més de 30 alumnes vaig explicar durant 50 minuts quina és la política comunicativa del Grup Municipal del BLOC, i
després, durant una hora, em van fer preguntes. Confie en que els hi resultés tan interessant com a mi. Sovint s’aprén més de les preguntes que de les respostes. Si més no a mi m’ho sembla.
Ni vaig tindre el temps, ni segurament el valor per posar damunt la taula una frase que tenia una part de veritat i un molt de provocació. “El màrqueting polític –els hi volia haver dit- posa en perill la democràcia”. I ara que ja ho he dit, rebaixe el to. No és exactament que pose en perill el sistema, però sí que és cert que una bona campanya de màrqueting, un bon suport publicitari, un eslògan encertat, una grafisme acurat, pot convertir en atractiu un candidat mediocre, o un mal programa. Es corre el risc, immens tal com jo ho veig, que compte més el com es ven que el que es ven.
Al cap i a la fi, el màrqueting ja és ben bé això, embolicar una idea (que pot ser ximple), en paper de cel·lofana.
Posaré un exemple menor. És ben sabut que el BLOC va considerar que el TRAM no havia de creuar el Parc Ribalta, bàsicament perquè tècnicament no calia. I malgrat les mentides del PP, el BLOC sí, i només el BLOC, pot posar sobre la taula queixes al llarg dels darrers quinze anys pel mal estat del passeig de terra. Nosaltres defensàvem que s’arreglés amb independència del TRAM, i fins i tot abans que es parlés del TRAM.
Ara el PP està en plena campanya de netejar-li la cara a la malifeta. Els regidors entrevistats pels mitjans trien el passeig per fer-se la foto; alguns tenen la foto del traçat al perfil de facebook; i, tots, es passen el dia dient que ha quedat bonic. Però el debat no és si és bonic o lleig. El debat és si calia que el Parc quedés trencat pel pas del TRAM. I això, encara no es veu, perquè el TRAM porta anys de retard. Anys. Però el PP hàbilment vol que discutim sobre si és bonic. I alguns piquen.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

A ambos lados por donde pasará el tram, hay unos arboles y debajo de ellos unas bonitas plantas. Se puede apreciar en la foto que encabeza este post.
Las hojas secas de los arboles caen.
Se barren todas excepto las que se depositan entre el entramado de las plantas, porque si no se quitan una a una, y a mano, dificil solución.
¿alguna idea?

Tonet ha dit...

Prop de l'Hospital General darrere de la residència de gent gran, SAVIA, hi ha un carrer, sense nom (?), jo almenys no l'he vist que està la meitat asfaltat i l'altra meitat de terra i ple de clots des de fa molt de temps.
Per favor, veges si pots averiguar el motiu que estiga així.

Nomdedéu ha dit...

ok demà parlaré amb la junta de districte.

Vicente Puchol Mora ha dit...

Us deixe un enllaç al article de col.laboració que he escrit al diari digital "Periodistas Valencianos", esper prengam nota tots del que está fent el Sr. Fabra

http://www.periodistasvalencianos.es/noticias/seccion-firmas-invitadas/id-590/noticia/carlos-fabra-aeropuerto-de-castellon-aerocas-concesionaria.html