10 de setembre, 2016

"MORAL DE CIRCUMSTÀNCIES" Levante-EMV - 10.09.15

Jo accepte encantat debatre amb esta gent del PP, sobre si tal acció del govern ha estat àgil o encertada, sobre si hagués estat millor fer allò altre, sobre si és més urgent posar un vàter públic o asfaltar tal carrer. Però em negue a discutir qüestions ètiques o de moral pública amb un partit que tres fiscals diferents han comparat ja amb una banda organitzada per a delinquir. L'únic partit de la història investigat (imputat se'n deia abans) a títol lucratiu, i investigat per destruir-ne les proves. No. No accepte lliçons d'ètica de ningú que milite a eixe partit, siga càrrec públic d'eixe partit, o fins i tot, que vote a eixe partit sabent tot el que saben.
Em negue a discutir de qüestions de moral pública, a debatre amb qui no en té, o qui la té asimètrica. Maurice Barrés va definir l'oportunisme com "una moral de circumstàncies". I el PP de Castelló és oportunista i té una moral canviant, en funció de les circumstàncies. Els seus atacs profundament masclistes contra Alicia Brancal ("jarrón chino" li ha dit un exregidor de Castelló que ara és regidor d'un poblet amb el qual no té cap vinculació, només per a sumar i que Moliner puga ser President de la Diputació). Però és que la seua portaveu, ha dit que és com si fos una baronessa, un títol sense contingut. Que "esta" Vicealcadia està buida de contingut, que només hereta el sou i "el coche que gasta el Vicealcalde". Carrasco sap, perquè tenen el llistat, que més d'un any he gastat el cotxe oficial cinc o sis vegades. Jo no l’he gastat per anar de l'ajuntament al Patronat d'Esports com feia ella quotidianament. La seua persistència en la mentida la defineix. Però bé. I respecte al sou, sabut és que el meu, que serà el de la nova Vicealcaldessa és el 29% més econòmic que el de l'anterior Vicealcaldessa popular.
En tot cas, analitzem la profunda estupidesa argumental del PP. La Vicealcaldia és el nom que rep la primera tinença d'alcaldia en la Llei de Grans Ciutats. Res més. Jo era (sóc encara) Vicealcalde i les meues competències són Govern Obert i Transparència, entre d'altres. Brancal manté totes les seues competències, Participació Ciutadana, Habitatge i Igualtat de Gènere. Si el PP li sembla que això és no tindre contingut, es qualifica de nou. Moliner era el regidor d'Urbanisme i Vicealcalde. Marta Gallen Vicealcaldessa i regidora de Turisme. Totes les vicealcaldies que ha tingut la ciutat han estat diferents, i associades a competències diferents, perquè la Vicealcaldia és un càrrec d'ordre representatiu, i en això és igual ostente qui ostente la condició. Les competències no tenen res a vore amb la Vicealcaldia.
Supose que en la seua enciclopèdica ignorància (abasta tots els camps del saber polític), Carrasco es deu referir al fet que Ali Brancal no siga portaveu del govern. És curiós això, perquè Marta Gallén tampoc no ho era. Per cert, a Gallén la van forçar en dues ocasions a renunciar a l'Alcaldia per la condició de dona. Supose que això també li pica al PP, que tinguem Alcaldessa, Vicealcaldessa i Portaveu del Govern.
Perquè saben...les meues rodes de premsa del divendres no les feia per la meua condició de Vicealcalde, sinó per la de Secretari de la Junta Local de Govern. Un càrrec que mai abans havia ostentat la mateixa persona que ostentava la Vicealcaldia. És tan simple com això. Saben qui era abans? Ni idea no? L'últim Gonzálo Romero que molts ja hauran oblidat, l'anterior Pérez Macián que algun dia oblidarem.
Quan Fabra marxà a València hi va haver una guerra oberta al PP. Gallén i Mulet optaven a tot, i el PP va decidir repartir les competències. Ella seria Vicealcaldessa, i ell Portaveu. Aleshores estava bé. Ara que hem fet exactament el mateix, però sense cap mena d'espectacle, ni llagrimetes, ni colpets al pit, ni insults, ni crits, ni colps de porta, ho qualifiquen de despropòsit, i adverteixen mafiosament a les triades amb un "et done el condol i preparat que vas rebre bona cosa de galtades", o amb un "tingues clar que no és personal és política". Així entén esta gent la política. En això l’estan convertint.

--