23 de maig, 2018

"UN RUSHMORE VALENCIÀ" -Facebook -23.05.18


A la muntanya de les Raboses de Cullera, hi ha instal·lades unes majúscules lletres majúscules amb el nom de la ciutat. Una miqueta a l'estil del mític cartell de Hollywood al Parc Griffith de Los Angeles. Els valencians sempre hem tingut un puntet de milhomes. És com allò de dir que quan Neil Amstrong xafà la lluna, ja hi havia un senyor de Borriol venent tramussos. En realitat, això no és més que la hipèrbole d'una realitat, l'esperit emprenedor i exportador valencià.
Però tornem a la muntanya. Si a Cullera han aprofitat la idea d'aquell cartell americà (que en realitat és mig cartell, perquè en principi era propaganda d'una urbanització i hi deia Hollywoodland), crec que podríem fer el mateix que han fet els ianquis amb el Mont Rushmore.
Hauríem de trobar una serralada on anar esculpint els cap dels Presidents valencians detinguts per la guàrdia civil, o investigats per delictes diversos. Segur que seria un monument molt "popular".
La gent podria vore la granítica cara de la Molt Deshonorable gent que ens ha governat durant dècades. Seria una mena d'homenatge, no als delinqüents, sinó a la capacitat de la societat valenciana de regenerar-se. Perquè quan ahir van arrestar a Zaplana, es va produir una mena de sensació de depresió col·lectiva, lògica, que es preguntava "quan acabarà tot això?" I entenc el neguit de la gent. Però hauríem de valorar que Zaplana serà jutjat. Com ho ha estat (i ha estat condemnat Olivas), com ho serà Camps. Hem de posar en valor que hi ha un percentatge gens menyspreable de Consellers i Conselleres del PP en presó, cap a la presó, esperant sentència o amb el culet ben estret llegint cada matí titulars amb paüra que el seu nom aparega. Un de cada tres Consellers i Conselleres del PPCV des de 1995 està imputat o condemnat per corrupció.
I tot això és gràcies a valencianes i valencians que ho han denunciat durant anys. Vull recordar ara i ací a UPV, amb els diputats Mayor i Ferrando denunciant el Cas Naseiro, que si no hagueren anul·lat les escoltes telefòniques ens haguérem estalviat tot això. Però també al BLOC després, i a Compromís. I també a EU. I també al PSOE. I als sindicats. I a tanta gent honesta que té dret a sentir-se protagonista de l'èxit de vore com al tristíssim Mont Rushmore valencià (que fàcil el joc de paraules amb Rush i Rus!) es van esculpint les cares de la infàmia.

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Compromís podria començar fent allò que va demanar l'any passat.

"Compromís quiere dejar el cuadro de Martínez en Corts cabeza abajo como símbolo."
http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2017/02/15/compromis-quiere-cuadro-martinez-corts/1529038.html

Demà dijous l'exconsellera Milagrosa Martínez, "la Perla" de Camps, entra a la presó. La sentència és ferma. El seu retrat capgirat a les Corts seria un bon recordatori per als polítics valencians del present i del futur.

Nomdedéu ha dit...

Jo hui he fet despenjar el cartell que anunciava que Zaplana havia inaugurat l'edifici del Servei Valencià d'Ocupació.

Miquel ha dit...

Enric, no és una miqueta massa precipitat? Zaplana encara no té sentència ferma, com ja la té Milagrosa. La presumpció d'innocència hauria de prevaldre a les institucions.

En qualsevol cas, jo no retiraria cap cartell ni retrat, sinó que els giraria cap per avall. No vull que ningú oblide que personatges com Zaplana han estat al capdavant de les nostres institucions. Com una mena de memorial de la Gran Vergonya Valenciana de 1995-2015.