14 de setembre, 2019

"L'ANELL DE SAURON" - El Mundo - 13.09.19

Aiden Stewart, un xaval de nou anys, estudia al col·legi de Kermit, el seu poble, allà a Texas. I pocs dies després de vore "El Hobit: La Batalla dels Cinc Exèrcits", es va embravir i va anar a classe amb el seu flamant Gran Anell del Poder, forjat per Sauron, i va amenaçar a un company, de què gràcies als poders d'aquell artefacte màgic, el podia fer desaparéixer.

Es veu que la direcció s'ho degué creure, perquè ho van considerar una amenaça, i el van expulsar. Segons el New York Daily News, al pare la decisió li semblà increïble, i va assegurar que el seu fill no tenia poders per fer desaparéixer al company. I que en cas que els tingués "segur que el portaria de retorn". Que diràs que com explicació tranquil·litza poc.

És pensament màgic. Caro Baroja en va escriure molt sobre el tema, associant-lo a les religions i el seu sistema de creences irracionals. El pensament màgic sol estar basat en percepcions psíquiques subjectives, i pot estar influenciat per altres persones que creuen en eixes teories o creences. Ai els assessors!

Pedro Sánchez es creu que el CIS és el seu particular Anell de Sauron, i que si l'invoca una vegada i una altra, i encara una més, pot fer desaparéixer a Iglésias. Bàsicament perquè té por que Pablo Iglésias acabe fent com Frodo, i que si toca poder, s'encegue i en vulga més, i encara més, fins a voler-lo tot, i acabe per voler assaltar els cels. Tot i que ell assegura que tot simplement té l'encàrrec de dur l'anell al seu particular Mont del Destí. Perquè Iglésias creu que té un destí, acabar amb el Règim del 78, que és el seu Mordor particular.

Mentre això passa, Gàndalf, Élrond i Galàdriel, el trifàssic màgic, el trio de la Plaza de Colon, miren amb escepticisme com l'anell que hagués pogut ser seu, està en mans d'estos éssers als quals avorreixen amb profund disgust. Clar, que segons Tolkien, estos tres personatges van renunciar al poder de l'anell, mentre que Casado, Rivera i Abascal, pagarien el preu que fos per tenir-lo. Ivan de los Monteros no, que eixe no paga ni les reformes de casa.

Tot plegat un drama, caldria que es deixaren de pensaments màgics i miraren dins de l'anell, on hi diu clarament: "Un anell per reunir-los a tots i a les tenebres lligar-los a la terra de Mórdor, on s'estenen les ombres". Perquè ara com ara, les ombres les pateixen les administracions autonòmiques econòmicament ofegades. I sobretot, la ciutadania, que el CIS de veritat, diu que ja no creu en res.