01 de febrer, 2021

"ICH WÄRE LIEBER EIN LAND" - VALENTIA- Els Fons europeus: En què ens afecten? - febrer 2021

L'economia és una ciència que van inventar a Grècia, competeixen tots contra tots, i sempre guanya Alemanya.

El Handelsblatt creu que "l'elit política espanyola no està en condicions de seguir una política racional" i demana que els socis europeus posen condicions abans de facilitar els 14.000 milions. El Neue Zürcher Zeitung es pregunta si Espanya és "un estat fallit". Els entenc:jo no em fie gens del govern central, i afegiré que tampoc massa del valencià. He demanat al President un fòrum on el govern puga avaluar les propostes de totes les conselleries. Però Palau té dues ales est i cap d'oest.

Amb el PP, la Comissió va bloquejar el 80% dels fons assignats al SERVEF per mala gestió. El 2014 ens van fer perdre 16'5 milions. A LABORA, en cinc anys hem executat 296 milions, un 67% del que rep la Generalitat. Ens han assignat fons addicional d'altres consellereis i autonomies, que no podien executar. M'han convidat a anar a explicar l'èxit de gestió, dues vegades a Brussel·les i una a París, davant l'OCDE.

Els fons no són per a tapar a forats, sinó per a transformar l'economia. Alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb eixos de Next Generation EU. Sabem què cal fer, i com fer-ho. Som els alemanys del Botànic. 

1 comentari:

Joan ha dit...

Ja durant el govern de Joan Lerma, hom criticava que les infraestructures del País Valencià foren finançades per Europa en comptes de pel govern espanyol, llavors dirigit per Felipe González. Que ho pague Europa i així Madrid s'estalvia uns dinerets, que fan falta per a l'Expo 92 i l'AVE a Sevilla. Potser algú podria haver dit en aquell temps que Espanya ens robaba als valencians i que vivíem gràcies a l'almoina europea.

Hui en dia, la Generalitat, arruïnada econòmicament gràcies sobretot al deute històric que arrossega des de fa dècades per culpa de l'infrafinançament autonòmic, no es pot permetre el luxe de renunciar a cap euro que provinga d'Europa.

Ara bé, no podem deixar d'exigir al Govern d'Espanya un finançament just. Esperem que ara sí, després de les eleccions catalanes, Pedro Sánchez presente el nou sistema de financament autonòmic (que substituïsca el sistema actual, nefast per als valencians i, a més a més, caducat l'any 2014, set anys caducat!!!). Hem d'exigir-li que complisca l'acord d'investidura amb Compromís. No més excuses. Pedro, després de les eleccions catalanes ¿per fi podem dir "ara va de bo"?