25 d’abril, 2006

JOVENTUT. 27.04.06


Cal un Pla Integral de Joventut. Un programa transversal i complet de mesures polítiques amb la joventut com a protagonista. Mentre això no es faça, i el PP no ho farà, cal una especial atenció a 5 àrees. Ocupació, habitatge, educació, associacionisme i finalment cultura i oci. Hem d'ajudar als joves a integrar-se al món laboral, compatibilitzant o no els estudis; a emancipar-se afavorint l'accés a habitatges de lloguer, a educar-se amb beques i ajudes municipals; a associar-se i fer-se voluntaris, amb ajudes econòmiques i infraestructurals; i a participar de la cultura i l'oci com a creadors i com a usuaris de la cultura i el lleure.

8 comentaris:

La Fiesta del Fin del Mundo ha dit...

Hola, sr. Nomdedéu.
Com a jove, crec que res d'això té remei. Ni plans integrals ni històries. Tot passa quan deixes de ser jove.
Adéu

Nomdedéu ha dit...

Bé,... hauré de pensar en el que dius. Reconec que m'has decol·locat.
Dona'm temps

Anònim ha dit...

Sr Nomdedéu:

Em diuen Àngel i soc membre del col·lectiu del Bloc de Silla i membre del Bloc Jove. Al mateix temps estic al Consell de la Joventut de Silla i com a representat d'aquest al Consell de la Joventut del País Valencià.
Com sap vosté a expirat el que va ser el Pla Jove del País Valencià 2002 - 2005. S'està elborant una llei integral de Joventut al País Valencià i s'està evaluant el Pla Jove 2002 - 2005. Puc dir que soc l'únic membre del Bloc Jove que ha estat participant tant a la llei de Joventut com a la evaluació del Pla Jove.
Com a jove pense que qui té que creures aquests plans són la Joventut i si des de un partit com el nostre no ens fem escoltar, qui ho farà? em dona pena que més membres del Bloc Jove no participen al CJCV, em dona rabia vore com les joventut dels partits centralistes tenen associacions satélits al CJCV.
Gràcies per pensar en els joves des de Castelló i ja era hora que algún polític diguera algo i no anava a ser menys que un del BLOC.
Ànim i sort al 2007.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Ângel. A Castelló, el Consell de la Joventut va morir per mala gestió als 80. Just en un moment en que governava el PSOE qui va voler controlar-lo, això feu que Antoni Porcar dimitira com regidor de joventut. Però és una llarga història. El PP que governa des de fa ja 15 anys, mai no ha volgut reviscolar-lo. Ací tinim la fortuna de tindre un BLOC Jove ben actiu i creixent. Divendres em van convidar a innaugurar el Congrés de les Comarques del Nord, i francament, feia patxoca vore tanta gent amb ganes de pencar. Gent com elles i ells, i com tu, i com molts altres arreu el País, sou garantia d'exit. Gràcies per estar ahi

Anònim ha dit...

De Pla ni parlar-ne, que Juan Ignacio ja ha fet el que volia.

Nomdedéu ha dit...

A veure, cartera, hi he pensat i crec que no tens raó. Els problemes no se passen amb l'edat, crec que això és el fruit d'un pensament castrant sobre els problemes de la joventut. M'explique. Ho vaig dir l'altre dia parlant amb la gent del BLOC Jove, el que passa es que sempre diem que els problemes dels joves son l'habitage, els estudis, l'accés al treball digne i poca cosa més. Falç.
Els problemes dels joves son eixos, i també els mateixos que tenim tu i jo. És un problema dels joves no poder aparcar, o vore com creix el feixisme organitzat a la nostra ciutat, o vore com no creix la Ciutat de les Llengües (ni ganes tampoc, però mentre Gimeno i Josety fan calaix), o com el valencià no és present als mitjans de comunicació, o la violència de genere, o la barbaritat urbanistica de Marina d'Or, o...
Veritat que si t'ho planteges així els problemes no desapareixen amb l'edat?
Partim d'un diagnostic falç i per això mai no curem el malalt.
Els joves, no se quina edat tens tu (per cert Àngel, parla'm de tu, per favor), son certament el sector social més generós. Son els que més participen en les ONG'S, els que més hores regalen a la societat com a voluntaris d'aciò o d'allò.
Jo no crec, també ho deia l'altre dia, que els joves siguen el futur. El futur son els espermatozous, els òvuls...els joves son el present. Son una part fonamental del present. I en lloc de dir-los-hi el que han de fer, potsér va siguent hora que comencem a escoltar-los.
Mai el País Valencià ha tingut una generació tan ben preparada com l'actual. Per això no pose les meues il·lusions en un futur que no se com serà, sinó en un present que serà com vulguem nosaltres (joves, i aquells que fa molts anys que som joves).

Anònim ha dit...

La veritat és que estic d'acord amb Nomdedéu, els joves ens tenim que creure els nostres projectes i som molts els que som voluntaris en qualsevol camp (scouts, ongd's, mediambient, sanitat...).
També dir que se que el Bloc JOve a Castelló està fort. I que en un futur no molt llunyà es tornarà a activar el Consell de la Joventut de Castelló. Cosa que m'alegra ja que el BJ sabrà demostrar el que fa a la ciutat de Castelló.
Els problemes no pasen amb la edat, però si augmenten amb la edat. I des de este línies agraisc a Nomdedéu que haja sigut el primer polític que a un blog haja parlat dels i de les joves.

Una abraçada a la gent de Castelló i enhorabona a Vicent Marzal per ser el nou Secretari de la Intercomarcal de les Comarques del Nord.

Al mateix convide a tots a visitar el web del Bloc de Silla: www.usuarios.lycos.es/blocdesilla

Anònim ha dit...

Hola Enric, compartisc la reflexiò acì plantejada. El Bloc Jove de Castellò està molt fort i amb moltes ganes. Endavant Bloc jove!