02 de maig, 2006

"LA MESTRA". Mediterráneo 4.05.06

La mestra ha rebut una carta del Conseller Font de Mora. Diu que des d'ara, si mai es comet contra ella un delicte o una falta en l'exercici de la seua funció, serà legalment defensada per l'Advocacia General de la Generalitat. En els seus 12 anys de docència, mai no s'ha vist en un cas així. Si que en sap però d'algun company, i per tant se n'alegra de veure com la Conselleria protegeix al personal del sistema educatiu valencià.
Però posats a pensar, pensa que li agradaria rebre més cartes del Conseller. Cartes que li digueren que s'han prés les mesures necessàries per tal de cobrir les baixes del professorat.
Voldria també una carta que diguera que mai més tornarà a passar dos anys en aules prefabricades. O que si torna a un poble d'interior, no haurà de veure prunyons als dits d'algun alumne perquè la calefacció mai no ha funcionat. Vol llegir una carta on es diga que per fi es canviarà la instal·laió elèctrica del centre d'infantil, on els cables pelats pengen de les parets i els endolls estan a l'altura de la tragèdia. Que és l'altura d'un P4.
També voldria, la mestra, que el Conseller diguera quan tindran l'escola nova. La d'ara, un edifici vell, no complix amb la normativa legal per una línia, i n'hi conviuen atapeïdes dues.
La mestra estaria satisfeta de llegir al Conseller dir, que s'ha acabat el tracte de favor a la concertada, i que els alumnes nouvinguts es repartiran entre tots els centres en condicions d'igualtat. Voldria que el Conseller es comprometera a respectar les ratios. O llegir que les escoles tindran totes espai per la gimnàstica. O que els mestres d'anglés hauran estudiat per ser mestres d'anglés.
La mestra és vocacional, i creu en el sistema públic d'ensenyament. Li agradaria veure una carta del Conseller dient que ell també hi creu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Molt bo!, Enric.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies, el pitjor de tot es que és "based on a true story". Segur que coneixem mestres que ens podrien explicar que han viscut tots o alguns dels exemples que pose.

Anònim ha dit...

Sóc mestra amb una experiència docent ,no de 12, de 23 any, i m'alegre de que ara el Conseller ens diga que si algun pare o mare ve a l'escola i ens monta un canyaret o fins i tot ens paga un boltet(ho he vist) ens defensaran, però... quanta raó té Enric amb totes les altres coses que ens agradaria que ens diguera el Conseller.
Un exemple curiós. Jo vaig estrenar una escola, després de passar-nos 5 anys en unes instal.lacions impresentables per obres en la nostra antiga. No ens van deixar ni opinar sobre els plànols que ens van presentar per fer el nou edifici.L'empresa constructora de la Conselleria(arquitectes,clar, però que xafar una escola de menuts i ja no van tornar més), va edificar seguint criteris estètics... quina escola més xula!!!Per fora és una "monà" però... Hi ha un lavabo per a mestres (edifici de 3 plantes i anex d'infantil).El professorat d'infantil quan arriba al lavabo ja s'ha pixat i els altre han de baixar rapidet 3 plantes.Una bona manera de mantenir-se en forma ,sense dubte.Les finestres són xulíssimes,els vidres de colors i només es pot obrir la meitat (l'escola està encarada a València). Imagineu-vos quina calor quan comença a pegar-li el solet. Al pati d'Infantil ni una ombra,una solana!!. I moltes més "deficiències" que per al arquitectes eren "por razones estéticas i de modernidad".
Ens haguera agradat molt rebre una carta del Conseller preguntant-nos que ens pareixia el projecte i que haguera fet cas als nostres suggeriment, ja que som els qui anavem a fer-ne ús del centre,però clar, manaven els arquitectes i l'estètica. I a sobre no és un centre únic, s'ha fet seguint un model que es repeteix en altres centres.Amen.