22 de maig, 2006

LA PEATONALITZACIÓ DEL CENTRE 25.05.06


La peatonalització del centre és una inversió. En seguretat vial, en medi ambient, en comerç i en qualitat de vida. Ningú no ho dubta. Però les inversions cal cuidar-les. Ningú no es compra un Caravaggio i el penja a la intempèrie. Bé, ningú tret del PP. El PP peatonalitza, però no dota de mobiliari urbà ni arbres. Posa i lleva els bol·lards de protecció sense cap criteri. Permet el trànsit indiscriminat de vehicles i l'estacionament massiu, posant en perill les persones i anul·lant el sentit de la peatonalització. Deixa oberts els carrers en hores que no haurien d'estar-ho. És com qui es compra un televisor i el gasta com butaca. Poc criteri.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Dóna-li una miradeta al Pinar del Grau. Ah!, i t'agrairé em digues quina utilitat te la torre de fusta.
Josep Vicent

Nomdedéu ha dit...

És una torre vigia. Si es demana als empleats del Pinar et deixen pujar. La vista és realment espectacular. Qüestió de gustos.

La Fiesta del Fin del Mundo ha dit...

Parlant de la peatonalització...
Crec que no té cap sentit l'actual sistema de peatonalització que continua donant un sentit únicament de circulació al carrer. Circulació de vehicles i de compradors (no de persones). La gent ha de tindre espai per comprar, no per conviure. No hi ha mobiliari urbà que convide a seure i llegir i la paraula 'peatonalització' sembla un contrasentit quan es veu que els vehicles guanyen espai.
En fin...

Nomdedéu ha dit...

És cert, s'ha perdut el concepte de ciutat com espai viu de convivència. Ara és receptacle d'habitatges i habitants. També s'ha perdut "la propietat pública" dels espais comuns. Ara és un lloc per els vehicles i unes boreres (en les bores, arraconats) per salvar als vianants del perill dels cotxes.
La política no ha de ser només les pedres i l'asfalt. M'afarto de dir-ho. La política som les persones i ha de tenir sentiments.

Anònim ha dit...

Si la mitjana estatal de zona verda per habitant està al voltant de 10m2 i a Castelló City en tenim 12... Per què no n'aprofitem el restant i dissenyem "Sendas Verdes" pel mateix centre de la ciutat? Propose un recorregut, el mateix que el del Pregó (el vell, és clar...)cobrint el terra amb una catifa de murta i pètals de rosa. La frequència seria: Dijous, divendres i dissabtes de 8 a 13h i de 18 a 21h. un èxit garantitzat. Canviem els bol·lards per un peiró a cada cantó i els agents de mobilitat per violinistes a l'atur.

Nomdedéu ha dit...

De la teua assenyada proposta, només hi ha una cosa que no em fa el pes. Violinistes en atur? No seria millor que apostarem per le essència pura? Dolçaina i tabal i visca Xamberga!
Cal mantindre's en els arrels. Comences canviant dolçaina per tabal i acabes canviant bunyol de vent per figa albardada, i això si que no!!! Que en fariem de Toni el figuero?!
I encara diria més, el final d'un dels recorreguts hauria de ser el colossal Tombatossals, a qui jo li canviaria la cara i posaria la de Jesús López. No se si es mereix una estatua, però si s'està quiet millor.
En fi...ja hem fet unes "risses"

Anònim ha dit...

Visca Xamberga y el seu company.
I Toni el figuero.
Y Maxinet del arrós.
I ........ tans y tans.

Anònim ha dit...

"i encara diria més, el final d'un dels recorreguts hauria de ser el colossal Tombatossals, a qui jo li canviaria la cara i posaria la de Jesús López. No se si es mereix una estatua, però si s'està quiet millor".
A eixe ben lluny, si es possible tan lluny que no torne mai

Anònim ha dit...

Si, ben lluny. D´acord.

Anònim ha dit...

yo no soy partidario de la peatonización y podria esplicar muchas razones tantas que no es el momento y el lugar para hacerlo, pero dicho esto ya que estoy en clara minoria al menos lo hicieran bien, lo que estan haciendo ahora no se ni como calificarlo; en cuanto a lo de convivir los vecinos hay algunos espaciós para hacelo ejemplo e parque Ribalta cuan yo ere un chicuelo anabe tos eles dies y no may estae a soles ( disculpas por mi castellonero pues es la primera vez que lo escrivo en la vida )