04 d’abril, 2006

"MAD MAX". Mediterráneo 6.04.07



En un món futurista, la societat es troba en una decadència total. Les autopistes que van d'una ciutat a altra s'han convertit en una autèntic malson, proporcionant un escenari adequat per un passatemps mortal i apocalíptic entre bandes salvatges motoritzades i un grup de policies. Si fa no fa i en síntesi aquest seria l'argument de Mad Max.
La nostra ciutat, ja em perdonaran l'exageració, s'hi assembla. El trànsit és tot simplement caòtic; els vehicles no respecten la major part dels senyals; aparquen on volen (damunt de Palmeretes n'està diàriament ple, com n'estan plens totes els carrers de vianants); la doble fila és habitual (carrers Herrero, Rondes Magdalena i Millars, Sant Roc i un llarguíssim etc); velocitats absolutament inadequades; motos amb escap lliure i un terrabastall sorollós insuportable; com resulta insuportable la música que, estrident, molta gent porta als seus vehicles (Xumba-xumba-xumba, "Què passa neng?").
Per quina raó es permet aparcar dalt de les voreres? Mai abans no s'havia permés. Per què s'ompli els dissabtes a la vesprada el Parc Ribalta (que està protegit com bé cultural) de vehicles? Per què deixen aparcar en els cantons i es permet que no es respecten les rampes de minusvàlids? Perquè hi ha conductors temeraris a qualsevol hora pels nostres carrers? Conduir a la ciutat comença a fer por. És la llei de campe qui puga.
La fascinant veu de Tina Turner cantava en una de les entregues de la nissaga futurista la memorable "We Don't Need Another Hero". Nosaltres tampoc, però algú hauria de fer alguna cosa, no troben? No ens cal un Mad Max, però si algú que assumisca la seua responsabilitat. La nostra ciutat creix, la irresponsabilitat no pot créixer al mateix ritme. Necessitem ordre, i li correspon al govern municipal instaurar-lo.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo tampoc entenc els abusos que en aquesta Ciutat es permeten.
I afegeixo; caixes de fruites en les voreres; tapes de registre sense reposar; aparells d'aire condicionat dirigits al cos del vianant; miralls de tráfic mal orientats; semàfors fosos; senyals de tràfic arrencades, damunt de les voreres; etc.

Nomdedéu ha dit...

Eefectivament, i un trist i llarc etc.
Jo no se si és compartida per molta gent, però tinc la sensació que l'equip de govern es preocupa dels grans projectes, de presentar maquetes (i algunes realitats), de grans obres i remodelacions, però el manteniment i el dia a dia de la ciutat queda per fer.
Tal com jo ho entenc, si la principal ocupació dels politics municipals ha de ser fer més fàcil i millor la vida dels nostres conciutadans, tot això que reclames (que reclamem) hauria de ser la prioritat.

Anònim ha dit...

Tu ho has dit, als ciutadans el que realment els importa (pel que es veu ja som dos: tu i jo), és el dia a dia. Per que no fas una enquesta en el blog, per a veure si estem sols o per contra som molts els que pensem igual?. Vicent

Anònim ha dit...

El día a día. ¿Qué frase mas bonita?.
Anteayer, estuve 30 minutos esperando al autobús número 8 en la parada que está a medio desmantelar (calle Alcalde Tarrega, frente plaza Dolz. de Tales).
Una amable señora, me dijo que estaba perdiendo el tiempo, que el 8 ya no pasaba por allí.
Se leer y escribir y se lo que es un aviso de información. Y allí no había nada.
¿Puede usted informarme si es verdad que por Alcalde Tárrega ya no pasa el 8?.
Paka

Nomdedéu ha dit...

Me informa Miquel Soler que a petición de la asociación de vecinos, el bus nº8 efectivamente ya no pasa por Alcalde Tàrrega, sinó por Caputxins. De momento mientras duren las obras, después dependerá del acuerdo con los vecinos. Hasta ahi todo me parece correcto, lo que no es aceptable, y así se lo he dicho a Soler es que no se de esta información en la parada. Segun el, la empresa dice haber puesto el anuncio en varias ocasiones y alguna persona lo ha retirado. Le he pedido que de instrucciones para que en la parada se de información de forma permanente.

Anònim ha dit...

No dudo de que al Sr. Soler le hayan dicho que han puesto información.
Pero tampoco pienso que haya tanta maldad mental, para que en diversas ocasiones retiren información cívica.
De todas formas, voy ahora a la Avd. Capuchinos, para localizar las parada, si es que las han señalizado.
Paka

Anònim ha dit...

Perdone. El bus numero 8 no pasa por Caputxins. Al menos a las 13 horas de hoy le he visto bajar por Rosa María Molás y desviarse por Avd. Virgen de Lidón hacía María Agustina.
Por cierto, en la Avd. Virgen de Lidón hay dos paradas, marquesina incluída, sin información alguna sobre los autobuses que tienen parada.

Nomdedéu ha dit...

comunicaré el que vosté em diu als responsables (?) del servei de bus municipal.