29 d’agost, 2006

"CHILL OUT" Mediterráneo. 31.08.06


Hi ha expressions angleses que s'instal·len amb força al nostre llenguatge. "Chill Out" n'és una. L'hi he demanat a la meua amiga L, que és molt més moderna que jo, que me'n confirme el significat. Em diu que en anglés vol dir refrescar-se en el sentit de relaxar-se, i que per extensió s'usa per definir una zona de relax en un bar o en una zona de concerts. Entesos, gràcies L. Jo sabia que hi ha matinals "chill out" a alguna platja d'Eivissa per refer-se de les nits quasi infinites de música, ball i pastilles d'incerts colors. Havia sentit parlar de flamenc "chill out", i no sé de quantes versions més. Però ara que m'he reincorporat a l'Ajuntament m'he adonat que també hi ha política "chill out". (Per cert, gràcies als amables lectors que han preguntat. Les hores d'avió van ser menys dures del que pensava).
Quan este article vorà la llum quedaran quatre dies de política "chill out". El primer dilluns de setembre tot tornarà a anar a cent per hora, ja ho voran. El mes que ve hi haurà dues sessions plenaries, s'ha de començar a parlar dels pressupostos i, per si algú s'ha despistat, seran pressupostos electorals. Senyores i senyors, enguany la carta als Reis d'Orient s'escriurà d'hora. Els grans partits començaran a fer les seues ofertes, les seues promeses. Ens diran que tenen el suport del govern valencià els uns i el del govern central els altres. Presentaran projectes fantàstics per la ciutat, però a tots ens costarà d'entendre perquè no els han fet en tots els anys que han governat ací o allà. Per això dic, aprofiten ara per relaxar-se. La campanya electoral serà llarga. I em tem que alguns la voldran també dura. Tant de bo, la campanya fora "chill out", per mi no quedarà.

3 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Aparentment si. Si per "política chill out" entenem una manera relaxada, no agressiva, suau i quasi refrescant forma de mantindre les relacions entre partits, aleshores si. Estos dies de final de canícula ho son.
Jo he tornat de les meues vacances i he assistit a les primeres comissions, i et puc ben assegurar que hi havia molt "bon rotllo" entre tot el mon. Es parlava amb un assossec poc freqüent, entre rialles, s'escoltaven les propostes de l'oposició... Bon rotllo. Durarà? Malauradament em tem que no.

Anònim ha dit...

Més que política chill out a Castelló hi ha de manera constant una política autoritaria i única... de vegades em pregunte on es troba l'oposició constructiva o destructiva que deuria d'haver-hi....
PVS

Nomdedéu ha dit...

Puc respondre pel BLOC, i puc assegurar-te que fem més hores que un rellotge. I procurem fer critiques constructives. Malgrat que la correlació de forces és 15-10-2, ha estat el BLOC qui més mocions ha presentat, com també ha estat el BLOC qui ha estat capaç de consensuar-ne més. El darrer any, però, el PP no n'ha acceptat cap de les que presentem. Això és una "nova" forma de fer política. "Govern destructiu". Si a l'oposició se'ns demana (lògic d'altra banda) que siguem constructius, algú hauria de demanar-li al govern, que acceptara propostres constructives. Jo d'oposició "destructiva" no en faré. Sóc (som) durs quan pensem que cal ser-ho, però sempre acompanyem la critica d'una possible solució. Estic en política per aportar solucions als problemes de la meua ciutat i del meu país. Protestar perquè tot està malament, protestar contra qualsevol acció de govern (bona o roïna), queixar-se de tot com un mantra substituint el OOOOMMMM, pel NNNNOOOOO, és cosa d'altres partits. Jo no m'hi trobe còmode i no ho faré. El BLOC vol ser opció de govern, no d'oposició.