27 de setembre, 2006

"CRITICA DE LA RAÓ ABSOLUTA". Mediterráneo 28.09.06


Estem d’acord en què ningú no té la raó absoluta, veritat? No és possible. Encara que només fora per pura estadística, la possibilitat que un grup o una persóna tinguen sempre la raó, tot simplement no es contempla.
Partint d’esta premissa, estarem també d’acord amb què el contrari tampoc no és possible. És matemàticament impossible que algú vaja sempre errat. Ni volent-ho. Menys encara sense voler.
Dic tot això perquè este darrer cap de setmana l’he passat llegint actes de plens de l’Ajuntament. Per als que no coneguen els plenaris els hi pot semblar avorrit. Els que els coneixen, ho saben segur. És avorrit, però s’aprén molt. I es refresquen les contradiccions dels adversaris. Ai la llengüeta! Com no té os!
La lectura m’ha confirmat el que sabia. Als plenaris pesa més l’aritmètica que la dialèctica. Ja pots esforçar-te a preparar una intervenció, en estudiar els temes, en trobar un plantejament intel·ligent i constructiu. De res no servix. 15 són majoria absoluta. Tu pots aportar dades, informes, i el teu adversari pot tindre un argument més fluix que una pel·lícula de Van Damme. Tant se val. 15 són majoria.
És impossible que sempre estem equivocats al BLOC, però al PP els hi és igual. 15 són majoria. Encara que siga tan obvi que uns mesos després el PP presente el que va votar negativament quan ho va presentar un altre grup. Quanta prepotència! Com és que no són gens porosos a les propostes de l’oposició? Perquè no escolten i accepten les nostres aportacions? A nosaltres també ens han elegit per treballar. La possibilitat que ells tinguen sempre raó i la resta del món estiga equivocada, és menys creïble que un Betlem d’IKEA.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No és d'extranyar....
El PP controla el tempus polític, perquè té la majoria absoluta i té tota la legitimitat de fer-ho, ho es que el PSOE no feia el mateix quan governava?
L'única solució que hi ha al abús que fa el PP i anteriorment feia el PSOE, és un govern plural on no governe ningú amb majoria absoluta

PVS

Nomdedéu ha dit...

Segur. Alguna gent pensa que les coalicions son perilloses. El propi Emilio Castelar va deixar dit: Les coalicions son sempre molt poderoses per derribar, però son sempre impotents per crear". No hi estic d'acord. És cert que moltes vegades han resultat un desastre com el tripartit català. pero per exemple CDU-CSU a l'antiga RFA van governar amb estabilitat durant anys i anys. Depés de les bases sobre les que es construïsca la coalició. Les majories absolutes tenen una certa tendència a la perversió. Ho verem amb Aznar, qui governa els primers quatre anys d'una forma i els segons, en tenir majoria absoluta d'un altra. Li passà a Gonzàlez, les darreres legislatures, que fera el que fera guanyava per amajoria absoluta, van ser un desastre. I li passa evidentment al PP de Castelló. Ahir matiex, al Plenari, vam tindre una confrontació molt dura per la forma que tenen de manipular el reglament orgànic. José Luis Peralta, del PSOE, ho diu amb gràcia: "Estos tios dicen que 2 más 2 son cinco, y cuando les dices que no, responden: Votemos!"
I és així. La majoria absoluta és un problema per a la ciutat. Per totes les ciutats.