05 de setembre, 2006

CURS NOU, PROBLEMES ENDÈMICS. 0709.06













L'inici de curs vindrà marcat per les mateixes insuficiències i imprevisions dels darrers anys, els problemes endèmics de provisionalitat, insuficiències, paràlisi, ineficàcia i, en general, l'abandó d'unes polítiques actives envers l'escola pública. Mancaran despeses de funcionament. Es trencaran les ràtios per l'augment de població no traduïda en augment de places. L'ensenyament en valencià no farà una extensió significativa, ni qualitativa ni quantitativa. Mancarà personal d'administració i serveis. L'alumnat immigrat tornarà a repartir-se exclusivament en la pública, obviant la concertada. Si més no això pensem, ja que el PP oculta la informació del Consell Escolar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estimat Enric,
un cop més tornes a tindre part de raó en l'article. Jo sempre he optat per una educació pública des de l'escola bressol fins a la universitat. El tema que tractem és seriós.

El tema és el mateix de sempre: on Està l'educació pública i de qualitat que els mateixos socialistes van recolzar en la campanya? No crec en l'educació privada però molt menys en la concertada. És de bojos el seu funcionament, és a dir, un col·legi financiat en la seua majoria per pressupostos públics on els professors no passen per unes oposicions i on no tots els alumnes tenen dret a entrar però si que tots ajudem a pagar esta escola. Qui vullga ensenyament privat que vage al privat però privat dels que han de pagar fins i tot el full de l'examen del fill.

A vegades pense que aquest món se'n va a la deriva. Abans el que anava al col.legi privat era el retrasat que no sabia fer res, sempre es deia "pobret ha d'anar a un de pago", ara no, ara els pobrets pareix ser que són els que es queden a l'escola pública perquè tindran de compartir classe amb immigrants o fills d'immigrants. On està la sensibilització de cara a l'immigrant? On està l'adaptació a la societat? Per què seguim pensant que la diversitat és font de problemes i no d'ensenyament? Per què des del govern no es regulen estes coses? On estan les aules d'acollida ( exceptuant Catalunya que és un altre món per a tot)?

No ens interessa, no volem, no ens agraden els immigrants, ens creiem superiors o millors però mai iguals; i a més a més des de el govern de la Comunitat Valenciana ens ajuden a creure'ns que som superiors.

Només diré una cosa, un dia el senyor José Luis Gimeno en plena campanya va dir textualment : "Nuestra universidad, donde los jóvenes de Castellón tienen y deben que ir a estudiar, nuestros inmigrantes se encargarán de limpiar las calles". El senyor Gimeno digué aquestes paraules per al simple raó de que aquests immigrants no són un pes polític fort de cara a les eleccions si no un altre gall cantaria... No interessa que hi hage una adaptació bona perquè encara no suposen una contrapartida política....

PVS