10 d’agost, 2008

"PRESSING CATCH". Levante-EMV.12.08.08

Ara quetot això dels comptes opacs o codificats o mig secretes, o com vulguen dir-se, sembla que escampa, vaig a dir jo la meua.
Jo crec que l'administració ha de ser transparent (i per tant la comptabilitat, com a mínim translúcida), i crec fermament, i defense amb vehemència el dret que assisteix a l'oposició a accedir a les documentacions oficials, com defense (i procure exercir) la responsabilitat en l'ús deixes documentacions.
Estes setmanes arrere hem assistit a una baralla dialèctica sobre determinats comptes, que per respecte a vostés, em guardaré molt de qualificar. No es tractava de comptes bancaris, sinó de parlava de comptes comptables, que figuraven (convé no oblidar-ho) en els llistats que ens havia facilitat l'equip de govern. Eixes partides limitades de diners, per a determinades despeses, i que òbviament, han de justificar-se documentalment, i han de ser visades i revisades per la intervenció municipal, anaven a nom de diferents persones. Algunes, membres de l'equip de govern, d'altres funcionaris de la casa. Per discreció, especialment cap a estos darrers, no figura el seu nom, sinó un codi numèric, desxifrable si preguntes.
És el que va fer el PSOE, preguntar, si bé és cert, que després de sembrar dubtes. El PP, no va estar intel·ligent en la resposta. L'Alcalde donant llargues, el Regidor d'Hisenda justificant 55 euros dels 94.000 de l'import total...
Saben què? Tot era Pressing Catch. Tot era falç, un joc pactat ple d'implícits, de fer vore que es mosseguen la tíbia o s'estiren allò que penja, però en realitat és una coreografia, que té més de patètic que d'artístic.
El PSOE sap des del primer moment, quin destí tenen eixes partides, clar que ho sap! Ells també les gasten a molts ajuntaments on governen. No són passerells caiguts del niu. I saben que les partides estan justificades, i saben que es fa així, per evitar que un funcionari o regidor haja d'avançar diners de la butxaca per pagar el sopar del Festival de la Corona d'Aragó, el concurs de betlems, o el trist entrepà de calamars que es va menjar per sopar un regidor a Madrid.
I el PP, no ha facilitat la documentació des del primer dia, i no ha volgut matar el tema, perquè pensava (no sé si encertadament) que eixint cada dos dies a ensenyar una factura de 20 euros d'una ferreteria, o una de dissolvent, o fins i tot 15.000 de compra d'accions de Centre Ciutat Castelló (irregular, si, però no per pagar-se des d'eixe compte), feia més mal al PSOE. Pensaven que allargant el tema, augmentava el desgast. No es deixen enganyar. El Pressing Cath és un espectacle concebut per a infants, que miren amb els ulls com a plats un espectacle aparent. Però vostés són adults. És tot una pantomima. Malauradament, el mal que fan a la política no el pagaran només Moliner “el quebranta Ribaltas” i Edo “el coloso de Fanzara”. No. Ho pagarem tots.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

O siga, TONGO.

Anònim ha dit...

Qué opinión tienen ustedes sobre los 6000 lotes de bolsas que se repartirán para concienciar a la ciudadanía sobre el tema de reciclar la basura. (Levante de Castellón).

Si en un domicilio, pongamos por ejemplo, hay cuatro miembros, son 24.000 personas. Hasta los 170.000 mas o menos habitantes de CS ......calle Enmedio, calle Mayor, Plaza Rey Don Jaime, y poco mas.

Los demás nunca nos concienciaremos.

Nomdedéu ha dit...

Si, tongo. Tongo democràtic. Este tipus d'espectacles, són els que alimenten el bipartidisme. Sembla que hauria de ser a l'inrevés, però no. El vore que els dos grans fan "tongo" hauria d'animar la gent a pensar en altres opcions, però no és així. El que fa es desacreditar la política en general. I una política desacreditada, només convé als dos grans partits, que passe el que passe, que presenten a qui presenten, tenen agarantit un sol electoral del 40%. Així va la cosa.

Respecte a les borses...jo recicle des de fa molts anys. Des dels 80. I era ben complicat, que no hi havia recollida selectiva. Però duia el paper i al cartró a Marcial Vicent (als seixanta i setanta venia els tebos a un drapaire de la ronda Magdalena), reciclava l'alumini dels iogurs (i els enviava a Alemania per carta, a uns amics, aprofitant que allí reciclaven).
Ara és més senzill. Tenim separada l'orgànica, del paper i el cartró, del plàstic i llaunes, i del vidre.. I tenim un pot per les piles.
No necessitem borsses de plàstics específiques. De fet, sempre que fem la compra gran la fem amb un carret de la compra per evitar consumir bosses de plàstic. Amb les que tenim, baixem la bassura.
Jo no crec gaire en estes campanyes, francament, però supose que tranquilitzen la consciència del regidor de torn, o de l'equip de govern.
El que consciència és tindre contenidors selectius prop de casa, tindrels buits, que els netegen amb regularitat, que quan hi arribes no estiguen plens a petar.
Moltes vegades he d'enviar un correu electrònica al serveis SMS municipal per demanar que vinguen a recollir.
Però en fi, bé està que facen borsses si serveix per parlar-ne. No n'hi ha per tots? Segur, de totes formes, imagine que es reparteixen per unitat familiar, no per persona. No conec cap familia on els seus membres tinguen poals de bassura personalitzats. Ara que...hi ha gent per a tot.
El que importa és que el servei siga bo, i que els ciutadans prengam consciència.
Com del servei de recollida de voluminosos, que és gratuit i efectiu, però la ciutat està plena de porcs de mena, que baixen mobles vells al mig de la vorera quan els hi rota.
Que estem per civilitzar, vaja.

Anònim ha dit...

De acuerdo en todo, excepto que en lo del número de personas "beneficiarias". No me he explicado bien.
Quise decir que con 6000 lotes se cumplimenta a 24000 personas (contando que sean 4 por casa).
Si a los 170000 habitantes que tiene CS restamos los 24000 que ya tienen lote quedan 146000, que dividido por 4 (miembros de una casa), nos da un resultado de 36500 familias sin lote de bolsas.
No tiene importancia, pero una concienciación para 16,4 % de la población, pues eso.
Y del precio de las bolsas, no puedo opinar porque no las he visto ni entiendo.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

Si, vist així són realment poques bosses.

Anònim ha dit...

Agradezo contestación a la siguiente cuestión.
Un ciclista montado en la bici, circulando a velocidad lenta, (5 Km. hora, por ejemplo),¿puede pasar por un paso de peatones, sin semáforo?.
Estoy desde hace unas semanas intentando averiguarlo, y no doy con la respuesta. En unos foros se dice que sí, y en otros lo contrario, argumentando que son vehículos. Es decir, si pasas montado es infracción. Si a pie, con la bici en la mano, no es infracción.
Por favor, ayuda.

Saludos.

Anònim ha dit...

El tema de les bicicletes és bastant complicant ara també podran circular per damunt les voreres junt als vianants, a la plaça del Rei hi ha un bar al costat del Mercantil amb les xapetes de carril-bici davall de les tauletes del bar.
Ara es plantegen alguns dubtes com si pot anar una persona beguda portant una bicicleta o no, o portant casc o no, crec que encara cal molta educació viaria i molta regulació al respecte.

Anònim ha dit...

Gracias por tu aportación, pero no me aclara mi tema.
Sobre conducir bicicletas bajo los efectos del alcohol, drogas, etc., tienen el mismo tratamiento que los conductores de vehículos a motor. Al menos eso es lo que dice la Ley.

"crec que encara cal molta educació viaria i molta regulació al respecte".
Pero como vamos a tener educación viaria si la regulación existente no se publicita.
Ten en cuenta que estamos hablando de ciclistas, y estos no pasan por la autoescuela.
Esta tarde preguntaré a Policías Locales, conocidos mios, y casi seguro que con toda la buena voluntad del mundo, me contestarán de forma distinta.

Saludos.

Anònim ha dit...

Al hilo del tema de las bicicletas.
En caso de preguntar por escrito al Ayuntamiento, ¿me contestarían?. Desconozco si tienen obligación de aclarame el tema.

Anònim ha dit...

Quants punts li llevarien a un ciclista borratxo anant en bicicleta ? li immobilitzarien la bicicleta ?

Nomdedéu ha dit...

Una interessat discussió, sobre la que no puc aportar gran cosa. Miraré d'informar-me'n.

Anònim ha dit...

¿las chapitas pegadas al suelo en algunas aceras quieren decir que es carril bici?
Julia

Anònim ha dit...

Las chapitas indican carril bici.
Y algunas están junto a mesas de cafeterías, con lo que si vas con un niño, tendrás que amarrarlo a la pata de la silla, no vaya a ser que invada el carril bici, tire al ciclista, y le tengas que abonar los desperfectos (fisicos y materiales), y llevar al niño al Hospital.
Mejor quedarse en casa o elegir lugares menos peligrosos.