30 d’agost, 2008

"SETEMBRE". Mediterráneo. 04.09.08

Setembre és un més que posa neguitós tothom. Els mals estudiants, saben que ara els hi ve la segona oportunitat, i que serà molt més difícil d’explicar als pares per quina raó, en dos mesos llargs, no han estat capaços de trobar temps per estudiar les que van suspendre a juny. Els bons estudiants, saben que s’acaba el temps d’eixir per les nits, de festejar a tothora i d’anar al cinema entre setmana. Ara toca tornar a clavar els colzes. El professorat, el bon professorat i al mal professorat, també comencen a fer cara d’esglai. Setembre, també per ells, és el final d’un temps diferent, sense alumnes. Sense haver d’intentar instruir i educar, sovint sense la col·laboració de les famílies, quan no amb la seua incomprensió.
Al món de la política és igual. Estos dies d’agost, els pocs regidors que trobaves pel consistori tenien la cara relaxada, estaven simpàtics. En setembre tots fem cara de pomes agres. O quasi tots. Sabem que comença una etapa més formal i més exigent. Ho sabem els bons i els mals polítics. Tots. És l’hora d’esforçar-se, de tornar a disciplinar-se, d’horaris més constringents. És l’hora també de la segona oportunitat per recuperar les matèries en que vam fluixejar en l’exercici anterior. Això si, afortunadament, a Font de Mora no li ha passat pel cap encara fer-nos portar uniforme. S’imaginen l’alcalde amb “babero”, o a mi en pantalons curts, mitjons llargs i jersei de coll de pic? D’altra banda, l’oposició tornem a començar el curs en barracons, a vore si s’afanyen a fer el nou ajuntament, que així és difícil treballar. Sí, definitivament, és com si els polítics tornarem a l’escola. A vore si aprovem.

33 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

abans que ho diga ningú, sí, sóc un desastre traficant imatges. sorry

Anònim ha dit...

Ahí està la gràcia. Jajaja.

Salutacions d'un del Camp de Túria.

Anònim ha dit...

Al cotnrari, Enric .Volent no ho hauries fet pitjor.

Ya hau buscat "Enric Nomdedéu" en YouTube¿ Ix un impostoor fen-se pasar per Nomde parlan de parides, pipicans i la ruta del colesterol en Canal9.

Xe xe quin trafican.

Anònim ha dit...

Sembla que encara queden restes d'alguns fatxes amb ganes de tocar això que penja. Quanta paciència !

Anònim ha dit...

De fatxes res, así lo que n'hi han son uns quants trolets infiltrats que se naniran a fer la ma mol pronte....

Nomdedéu ha dit...

Per als que com jo, no teniem massa clar que era un troll en llenguatge internauta

http://es.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)

Anònim ha dit...

Un sabotejaor en mala folla, vaja. Nomdedéu, en sap mal que ya no serás alcalde, en lo que cobren. T'hauràs d'aconformar en lo quel pague Rubalcaba, que noes mol....

Anònim ha dit...

Propose que cada grup municipal tinga un uniforme distintiu, com si foren equips de futbol, de manera que els ciutadans puguen saber en tot moment de quin partit es cada politic, sobretot perque no hi ha manera de diferenciar entre els discursos del PP i el PSOE. A veure, els regidors del PP podrien lluir samarretes blaves tirant a grises, amb el lema "Tots som Fabra". Els del PSOE anirien de roig destenyit i el lema "Mola ZP", i el Bloc, be, que trie Enric mateix la indumentaria.

Nomdedéu ha dit...

Jo a l'escola era de la lliga dels sense bata. Sempre que podia. O si més no, la duia desabotonada fins que ens enxampaven.
Sóc poc d'uniformes, jo, i si prospera la proposta del Joan, hauré d'obeir, però quasi millor que trie el del BLOC algú altre que no siga jo.
A l'anònim, com no entenc ni el que escriu ni el que puga voler dir, no puc contestar-li.

Anònim ha dit...

Vol dir que ets un troll que parla de frivolitats per a desprestigiar el BLOC i fer-lo perdre. Per a qui treballeu tu i la teua 'troupe' d'aprenents de bruixot?

Unknown ha dit...

per a mi les imatges estan bé.

sobre lo demés, no crec en les prediccions però hi ha que anar en compte amb els hobbies de Font de Mora.

tikey jnr ha dit...

No sé que és el que li sap mal a la gent dels uniformes.
Com tú dius Enric, que no entens que els transvassaments siguen de dretes i les desaladores d'esquerres; doncs jo te diré que no entenc que els uniformes siguen de dretes i la roba de marca d'esquerres.
Tan sols cal pegar una ullada per molts païssos que mantenen a l'escola pública els unifomres justament pel contrari que des de l'esquerra es defen.
Quanta contradicció!!

Nomdedéu ha dit...

Jo no sé si nón d'esquerres o de dretes. La tendència uniformitzadora m'agrada poc, però a la Cuba de Castro o la Veneçuela de Chaves van amb uniforme, com hi van a les escoles més elitistes i "pijes" de tot europa.
No crec que el debat siga eixe. D'esquerres o dretes. Algun líder socialista local porta les filles a les monges i amb uniforme, així que...
Jo crec que el debat és un altre. Sobre si és útil, si resulta més car a les families, si mentre es parla d'això ningú no diu que el col·legi núero 4 del Grau no està acabat. Hui els docents han tingut que marxar sense accedir, i telefonar des d'un altre lloc per anular les visites dels pares i mares. Encara hi ha obrers treballat dins. No hi ha mobles, ni telèfon, ni pissarres, ni...
Jo crec que eixe debat és més interessant. El debat de vore com continuen faltan escoles. Com no s'han creat noves places escolars a la ciutat malgrat el creixement demogràfic (el 4 del Grau només serveix per eliminar la segona línia del Cano, etc).
Però mentre ens entrenim amb això, els crios embussen la ciutat amb el transport escolar anant d'ací cap allà, manquen places escolars per cobrir, etc.
El número 4 del Grau (insistisc perquè conèc be el cas) ha estat un col·le fantasma. L'any passat s'hi van adjudicar alumnes i professorat. Durant tot l'any, mestres i alumnes constaven com que estaven allà, mentre continuaven atapeits al Cano.
À mi això em preocupa més que els uniformes, i això si que té a vore amb esquerres i dretes.
El PP que ens governa, ha posat en marxa des de fa anys, un atac inmisericorde contra l'educació pública, afavorint així la privada.
Concertades (que són només prcialment públiques), volen concertar instituts, universitats com la VIU que no té demanda i que sent privada es pagarà amb un dineral públic...
I quan dius...hi ha barracons, et contesten, senyal de que es fan coses, que és tan cínic com dir que als del Yakolev els incineraven de dos en dos per protegir la capa d'ozó.
PErò vaja, me n'he anat del tema. Es que estat parlant amb una mestra esta vesprada i estava calenteta.
Li preguntaré que en pensa dels uniformes.

Anònim ha dit...

Errades ortogràfiques i gramaticals de Nomdedéu al post anterior:

Chaves
pijes
europa
núero
tingut que
anular
vore
faltan
entrenim
crios
embussen
conèc
col·le
atapeits
inmisericorde
dineral
de que
PErò
que estat
esta

Anònim ha dit...

Em deixava 'prcialment'.

A banda, insisteix en el debat que no interessa al BLOC, esquerres / dretes, escriu caòticament i irritant, ataca els que porten "les filles a les monges" i mescla els barracons escolars amb les víctimes del Yakolev.

Quin dubte hi ha que Enric Nomdedéu és un troll.

Anònim ha dit...

tikey jnr, no crec que Enric haja dit en cap moment que portar uniformes tinga que vore amb alguna ideologia concreta, per tant no veig contradicció enlloc

Anònim ha dit...

Nomdedéu posseeix l'usuari clon s, que segueix marejant amb un tema banal, "uniformes sí/no". Veieu com operen els trolls?

Anònim ha dit...

Nomdedéu també posseeix l'usuari clon tikey jnr.

Anònim ha dit...

Home, jo dirie que l'únic troll que hi ha ací ets tu anònim. No se si Nomdedéu té més usuaris o no, però si se que tens molt poca faena. Has d'estar molt avorrit quina existència més trista i dessoladora. Buscar-li les faltes ortogràfiques, usuaris, ... La pròxima que serà on va Nomdedéu quan ix de l'Ajuntament. Et recomane que et crompes un ninot de budú, li fiques un pél de Nomdedéu (això si que et portarà faena) i li faces i deixes d'emprenyar.

Nomdedéu ha dit...

A vore, este xicot o el que siga, té raó en una cosa, hi ha faltes i demane disculpes. No totes les que diu ho són, però que hi farem. Això demostra qui és el personatge. Una persona malalta d'odi, que com principal activitat té insultar-me. El perfil sembla evident, persona amb greus problemes de capacitat lectora, i persona no gaire intel·ligent. Però no puc fer-hi res, ni vull.
Eixes bajanades de "ho mantindré ací i als tribunals si cal, Nomdedéu és un troll", ho deixen calr.
No només entra ací a fer-se notar des del covard anonimat, no. Es passeja per altres blocs i per youtube. En un altre bloc, ahir el van expulsar i van esborrar tots els seus comentaris.
Jo no els esborraré, però vos pregue que no li contesteu.
Quan es canse marxarà. Jo també, malgrat que sovint en tinc ganes, procuraré obviar-lo. És un pobre xic.

Anònim ha dit...

El que diu Nomdedéu és totalment fals. Els meus comentaris encara hi són al blog d'Enric Morera perquè dic la veritat: Nomdedéu és un troll que intenta perjudicar al BLOC amb frivolitats i escrits obscens.

El que fa Nomdedéu és immoral i contrari als principis d'una democràcia plural, i cal deixar ben clar als trolls que en el BLOC sobren. Tots ells.

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

Home, una cosa és no contestar, i l'altra que el friqui este em vulga fer passar per mentider. Ací teniu el post de Morera anunciant que ha esborrat els insults del tipet este:
enric Diu:

1 setembre, 2008 6:39 pm
Haureu d’entendre que no puc permetre que s’insulte companys del meu partit amparant-se en l’anonimat o amb identitats confuses. Per este motiu he decidit suprimir els últims comentaris que han entrat a este post.
Enric Morera

Més tard, el caçatrolls hi torna:

caçatrolls Diu:

1 setembre, 2008 7:24 pm
Enric, insulta el BLOC qui el denigra, no qui el defensa. Nomdedéu insulta als votants del BLOC cada volta que escriu un article o obri li boca, intentant destrossar la credibilitat del partit a Castelló. Per això em revolte contra Nomdedéu i contra qualssevulla trolls que hi haja infiltrats al partit.

Per suposat, no sóc cap exaltat com intenta fer creure Nomdedéu, i estic disposat a aportar proves que hi ha elements estranys al partit intentant sabotejar-lo des de dins.

Atentament, caçatrolls

-----------------------------------
Per tant, menteix el xaval este. Si que els van esborrar i supose que Morera esborrarà este. Cosa que tampoc no em preocupa. Cada ú pot dir el que vulga, encara que siguen mentides, incongruències, o encara que demostre l'escàs nivell de qui escriu.
Ara, també ho dic clarament, m'encantaria que Morera, o qui siga es reunira amb ell i este xic demostrara que sóc un infiltrat, i totes eixes estupideses que diu.
Però clar, supose que si busques Caçatrolls a les pàgines grogues no ix.

dimarts, setembre 02, 2008 1:03:00 PM

Anònim ha dit...

Ja saps on trobar-me, troll ;-)

Atentament & visca el PV

caçatrolls

Anònim ha dit...

Em mantinc en aquest partit per gent com tu, Enric.

Víctor

Anònim ha dit...

Enric, acabe de llegir una notícia en el diari El País d'ahir que no sembla molt reconfortant. El titular és ben explícit: "Solbes cierra el grifo a los alcaldes".

http://www.elpais.com/solotexto/articulo.html?xref=20080901elpepinac_1&type=Tes

Precisament en el teu blog fa unes setmanes vas parlar de les balances fiscals i el finançament de les autonomies, pero no sé si n'has parlat alguna vegada del finançament dels ajuntaments. Els ajuntaments, que són l'administració més propera als ciutadans i gestionen serveis molt necessaris, han estat sempre els grans oblidats. Són la germaneta pobra de l'administració pública, i ara, a més, sembla que hauran de pagar "el pato" de la crisis econòmica.

Davant d'això, com poden els alcaldes defensar de manera efectiva els interessos dels seus municipis? (parle sobretot de recursos econòmics). La Federació de Municipis i Províncies pinta alguna acosa en aquesta Espanya "plural i solidària"?

Nomdedéu ha dit...

Gràcies Victor. I jo estic ací perquè hi ha gent com tu. Afortunadament.

Josep, un debat importantíssim. Fa uns anys vaig participar en l'Assemblea de la Federació Valenciana de Municipis i Provincies, on es tractava eixe tema. Per cert, era ací a Castelló i el PSOE va abandonar l'assemblea.
Nosaltres vam explicar la nostra proposta que passa per tres terços. Un per l'estat, un pel país (per cada comunitat autònoma) i un per als municipis. Actalment rebem aprximadament el 13'5%.
Més coses, la Generalitat Valenciana va crear un fons de cooperació amb els municipis. Va tindre la barra de dotar-lo amb 6.000€ (ho dic de memòria però m'enganye de poc). El PP reclama major finançament a l'Esta (ara, quan governaven no). El PSOE (que ho reclamava quan governava el PP ara no només n ho fa, sinó que anuncia que no hi haurà diners per finançament) reclama el fons autonòmic. Tot plegat un desproposit. No volen fer eixa reforma. I el PSOE, a més a més, com doctrina vol que la transeferència de fons vinga de les comunitats autònomes. No de l'estat. El PP també, però ací no ho diu en veu alta, que governa la Generalitat.
Nosaltres volem que s'aprime l'estat, no el govern nacional. I volem més coses volem que el fons de la Generalitat es repartisca als municipis amb criteris distributius justos. Per exemple. De població (com el PP reclama per al debat de finançament autonòmic), o que no siguen finalistes, i que cada municipi puga invertir on més li calga, no allò que li mane la Generaitat.
Volem transparència i criteris pactats, que eviten que el govern de torn beneficie ajuntaments del mateix signe políic.
No sé si ho he resumit be. En qualsevol cas, ara he tornat d'una executiva nacional, i entre d'altres coses hem tancat l'ordre del dia de l'Assemblea de Regidores i Regidors del País Valencià, que tindrà lloc el dia 20 a la Vila Joiosa. Un dels punts de l'ordre del dia és eixe.

Anònim ha dit...

Crec recordar que durant el procés de reforma del nostre Estatut d'Autonomia ("l'Estatutet de la Vergonya"), es va discutir sobre el finançament local. Es volia garantir que els ajuntaments disposaren dels recursos econòmics suficients. Però al final el
PP-PSOE va decidir no tocar res, mentre que les diputacions provincials (per cert, algun socialista va dir durant la transició que anaven a desaparéixer), segueixen avui dia sent un "pesebre".

Nomdedéu ha dit...

un pessebere, que a més a més, dona totes les subvencions amb caracter finalista, el que vol dir que és quasi be discrecional, i que no permet als municipis més menuts dibuixar les seues propies prioritats

el tropilla ha dit...

uff com sempre arrive tard a discussions, si es que esteu discutint, es clar. La qüestió dels trolls m'intriga, ja que fa pocs dies era a noruega i allí porten una engantxina als cotxes en forma de troll (supose que serà com el brau dels spanish i el ruc dels catalans). Eixos trolls deuen ser de bon rotllo, com els de Harry Potter.

Anònim ha dit...

Sempre hi ha un maleducat de torn que ha de posar la pota per on siga.El blog d'Enric el tria moltes vegades per passejar la seua mala educació.Escolta guapo:ves-te'n al mig d'un carrer molt transitat per vehicles i per gent i fes tots els malabarismes que calga entre cotxes i gent i fes allà el pallaso.Segurament,et pendran per un boig,però aquí deixaràs tranquils a qui no anem amb tanta mala uva com tu.Si necessites fer una catarsi,escriu un diari personal i deixes allí plasmat tot el que et passe pels nassos.Els blogs deixa'ls per dir opinions de persona.Francament crec que el aprofitar blogs per el que fa aquesta persona és propi de....(millor m'ho calle..)Sort,Enric.

Anònim ha dit...

Nomdedéu que vols dir amb "carácter finalista", per afavorir als amics del partit de torn? o ajuntaments afins?.

les diputacions tindrien que servir per pagar a artistes famosos?, o per el contrari és qüestió de les iniciatives privades?

Jo pense que la voluntat i ganes de vindre a actuar ací té a vore poc amb les institucions, encara que per alguns no hi hàgen condicions decents, i a voltes ni públic. No sé si amollar els diners de tots perquè se'ls porte una persona (a més de fora, que no cotiza), siga lo correcte. Independentment si t'agrada o no l'artista contractat.

Nomdedéu ha dit...

Quan dic caracter finalista em referisc em referisc a que les línies de crèdit o subvenció de la Diputació, ho són per finalitats concretes.
És a dir, que la Dipu, que suposadament hauria de servir per llimar diferències entre la capacitat econòmica d'uns pobles i altres, el que fa finalment és restar autonomia municipal als pobles més menuts.
La Dipu diu: "enguany piscines", i els pobles demanen diners per fer-la (a sobre, els sistema de tria de projectes no és transparent, i es beneficien els pobles del mateix signe polític); però si tu vols fer un trinquet no hi ha diners.
Un altre any dona diners per depuradores, per un poble pot necessitar amb més urgència uns magatzems municipals per estris de les brigades, pose per cas, doncs res.
És a dir, que no poden fer un calendari de prioritats, i han d'estar-se al que oferte la Dipu.
Nosaltres pensem que seria millor establir uns criteris clars (evitant abusos partidistes), i que les ajudes anaren en funció de les prioritats que lliurement hagen assenyalat cada equip de govern municipal, no que siga la Diputació, qui els hi diga que han de fer primer, o que no podran fer per manca de recursos.
La mala pràxi fa que la funció de redistribució de riquesa, esdevinga una faixa constrinyent, per la llibertat de criteri dels municipis.
Respecte als artistes...D'una banda sembla lògic que a un poble més menut la gent tinga dret a poder gaudir d'un espectacle important, sense haver d'anar a un poble més gran. I ahi la diputació trobe que està be que ajude. Ara be, portem anys dient, que els poders públics haurien de servir per incentivar la creació d'empreses de creació i promoció cultural, no substituir-les.