29 de novembre, 2008

PRESSUPOSTOS DE "QUITA I PON"

De vegades no sé massa bé, si és qüestió d’hipocresia, de cinisme, o es que es pensen que la gent no té memòria.

El dijous, el Ple de l’Ajuntament, va aprovar una modificació de crèdit, en la que entre d’altres partides, anul·laven per no haver-les gastat, 15.000 euros del itinerari escolar del Carles Salvador i 300.000 de millores al centre històric. Un any pressupostat (en el cas del Carles Salvador una promesa del 2004! reclamada pel BLOC) i al final, com no s’ha fet res, es gasten eixes partides per pagar deutes.

El divendres, en el mateix saló, però en l’altre costat, el que es gasta per fer rodes de premsa, el Vicealcalde fa un avanç dels pressupostos per el 2009 i presenta, 15.000 euros per l’itinerari escolar del Carles Salvador i 300.000 per al centre històric.

Només 24 hores de diferència! Quina barra!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha molts polítics a qui els agrada jugar amb les xifres de cara a la galeria. Que si hem invertit tant en açò, que si invertirem tant en això, que si hem invertit tants milions més que l'oposició quan governava, etc., etc. La immensa majoria d'aquestes dades no aguantaria una anàlisi rigorosa, però quin ciutadà normal té la capacitat d'accedir a les fonts per tal de comprovar-ne la veracitat?

Acabe de llegir el llibre de Josep Sorribes amb el títol "Rita Barberá: el pensamiento vacío". Molt interessant l'anàlisi que en fa d'aquest personatge municipal que està a punt de fer 20 anys en el càrrec, poca cosa! L'alcaldessa de València és tot un paradigma en l'ús interessat dels números. Ella no informa de les dades econòmiques de la seua gestió sinó que les vomita davant el personal. Fa servir les xifres com Obelix els menhirs, per esclafar l'enemic. Quan a l'adversari li cau damunt tota l'allau de números, l'efecte inicial és la paràlisi, i quan reacciona ja és massa tard. No hi ha una cosa més avorrida per a l'opinió pública que algú intente rebatre xifres amb xifres. "L'alcaldessa diu que..., però realment, si considerem..." Temps perdut, i Rita ho sap.

Enric, et desitge moltes felicitats en el teu aniversari!

Nomdedéu ha dit...

Gràcies anònim!
Si, és un joc que juga molt el PP.
A Castelló el llibre es titularia: "El vacío: el pensamiento de Alberto Fabra"

Anònim ha dit...

Si, si. Y si no cuando dicen que en esto o en lo otro somos pioneros, referentes y otras memeces.
En fin, paciencia, y que don Carlos mee donde le pase por la pirula. A ver si en ese momento pasa el guardia y le aplica el artículo 24 de la ORDENANZA MUNICIPAL DE CONVIVENCIA
CIUDADANA DE CASTELLÓN DE LA PLANA.

Anònim ha dit...

Per cert, el llibre de Josep Sorribes sobre Rita Barberá es pot descarregar gratuïtament en format PDF en la web de l'editorial. Per suposat també es pot comprar en una llibreria, com jo he fet.

Anònim ha dit...

Perdoneu, m'havia oblidat d'afegir
l'enllaç al llibre sobre Rita en format PDF. Ací el teniu:

http://www.faximil.com/descargas/2007-faxbook-001.pdf

Nomdedéu ha dit...

tot això del 2.0 i tal...però un llibre...que em perdonen, per mi el llibre ha de ser de paper

Anònim ha dit...

Jo també preferisc els llibres de paper. Però trobe que el format digital no ha d'excloure necessàriament el format tradicional, sinó que pot afegir un avantatge: la difusió.

En el meu cas, vaig conéixer el llibre a través de la web, vaig llegir-ne diversos fragments i, com que el vaig trobar interessant, vaig enviar un e-mail a una llibreria per tal que me l'encomanaren (el llibre publicat en paper, clar) i que m'avisaren quan podia anar a arreplegar-lo. Tot gràcies a Internet.

Nomdedéu ha dit...

això és cert, jo també n'he comprat algun després de coneixer-lo a la xarxa