03 de desembre, 2008

"COACHING SHOW". Levante-EMV.06.12.08


Els coaching show han pegat un bon mos a la graella de programació d’algunes cadenes. És una idea simple, en el que un expert en la matèria especifica del programa, dona lliçons a una família que es presta voluntària a això que han anomenat experiment sociològic, i que sovint no passa de ser un mer entreteniment.
El format igual serveix per que t’ensenyen a passejar un gos amb mal caràcter, que per educar a eixa tribu de degenerats que tens per fills, que a menjar de forma que totes les hamburgueses no vagen a parar a la fàbrica de Michelin en que s’està convertint la teua cada colp més generosa anatomia.
Sempre funciona. La televisió i els seus experts triats en càsting, no precisament universitari, resoldran en tres sessions televisades, tots els problemes estructurals que en anys has creat a base de fer les coses amb una part de la teua anatomia que sovint serveix per seure. És sabut, els catòdics creuen en els miracles.
“Las cuentas claras” és el darrer d’eixos coaching show, té la sana pretensió d’ensenyar als televidents, com gestionar la seua economia familiar. Basat en un format israelià, un expert pretén ensenyar a diferents famílies, a arribar a final de mes, a adaptar la despesa als ingressos reals, a estalviar en la cistella de la compra, a reduir la factura de la llum, etc.
He entrat en la web de la productora i només un oportú rampell de prudència m’ha impedit inscriure com concursants la família Popular, i en la seua representació els Srs. Macián i Masip. No em negaran que haguera tingut el seu puntet, vore com el personal coach, els hi deia que no pot ser, que l’economia local tinga compromés prop del 85% del pressupost per pagar manteniment i sous. O que el grau d’endeutament de l’economia local és elevat, possiblement no perillós, però que com s’ha endeutat tant quan les coses anaven bé, ara que tenim una crisi damunt, ja no podem demanar més diners als bancs.
O els hi pegaria un bon estiró d’orelles, perquè totes les mesures d’estalvi energètic que ara proposen, haurien hagut d’estar en marxa des de sempre. L’estalvi energètic no és per ajudar a pal·liar la crisi, sinó que estalviar en energia ajuda a no estar després en crisi. El “momento share”, que diria Boris, seria quan el presentador advertís a Masip que no pot deixar els tipus d’interés en mans de la Mare de Déu de Lledó, que ara està ocupada intercedint per tal que el C.D. Castelló ascendisca. Però ens quedarem amb les ganes de vore-ho, ja els hi dic, al final no els he inscrit. Però no perquè no siga útil, sinó perquè he dubtat. De fet, també els podia haver inscrit a Supernanny per tal que ensenye a no dir paraulotes als més joves de la família, o a “El encantador de perros” que els ensenyaria a traure a passejar els Rottweiler amb murrió, o fins i tot a “Soy lo que como” per aprendre a no menjar hamburgueses a Cuenca.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

també se'ls podria inscriure a Gran Hermano per vore si son capaços d'actuar sense tindre ells el control dels mitjans de comunicació

sergi

Nomdedéu ha dit...

eixa és bona, si!

Anònim ha dit...

Sobre el Pla d'Estalvi Energètic diré que este matí he entrat a Castelló per la General vella sentit València - Castelló i he trobat a les 10 del matí totes les faroles enceses, no sols de l'entrada fins la rotonda, sinó també vora l'estació de tren nova i tot el que alcançava la vista eixa avinguda.
Per això afirme que això del pla d'estalvi és un intent de llavó de cara cara als mitjans.

Carles ha dit...

Enric, Enric... A voltes hi ha que deixar-se dur pels impulsos. Quin show ens hem perdut per ser tu tant prudent.

Nomdedéu ha dit...

Parlaré amb els tècnics municipals per vore que em diuen d'això dels llums. No és la primera volta que rep queixes.
Carles, la propera volta em deixaré anar i avant.

Anònim ha dit...

Eso de tirar cohetes (hoy) a las 7:15 de la mañana, no está bien.
Creo que es de locos. Y de poco respeto por el projimo.
Dicho está.

Anònim ha dit...

http://www.meliya.org/index.php?topic=23044.0

En esta dirección encontraréis la normativa para utilizar el tripode de fotografía en Barcelona.

¿Será verdad o son los santos inocentes?.

Anònim ha dit...

¿Es cierto que el IVA de lo fabricado en cataluña va integro a dicha comunidad?.
Me lo han pasado por E-mail.

Nomdedéu ha dit...

Ho dubte molt. Això no funciona així. Si bé és cert que desconec el sistema de finançament de Catalunya al detall. Però per exemple l'ajuntament de Castelló rep compensacions per IVA i altres impostos generats ací, de forma que els ajuntaments catalans o castellans o andalusos, també.
No vos cregueu el que diuen els e-mails, a mi me n'envien tots els dies de Viagra, i ara com ara l'única cosa blava i menudeta que m'interessa són els barrufets!

Anònim ha dit...

Enric, quan pugues contesta al fòrum de la web de la magdalena. Gràcies.

Nomdedéu ha dit...

fet

Anònim ha dit...

¿Es cierto que el IVA de lo fabricado en cataluña va integro a dicha comunidad?.

Impost sobre el valor afegit (o IVA) és un impost indirecte imposat sobre el consum que recau sobre el consumidor final. Té el propòsit de gravar el valor afegit o incorporat per cada empresa o professional en el procés de producció i venda. És un impost general (s'exigeix igualment sobre totes les fases del procés productiu), neutral (independentment del procés de producció i venda l'impost representa un percentatge uniforme del preu: no s'acumula en les successives etapes de producció) i de gran capacitat recaptatòria (representa una bona part dels ingressos en impostos).