15 de desembre, 2008

MAL NADAL. Mediterráneo.17.12.08


Enguany l’estrella de Betlem serà més fugaç que mai, no està la cosa per lluir massa, i tot i així està avisada. La prejubilen, l’any que ve la canviaran per unes llumenetes LEDs que estalvien més.
Els pastors, en lloc de corders pasturaran hàmsters que mengen menys, i els Reis d’Orient només seran dos, que anuncien la presentació d’una ERE (tiraran a Baltasar, clar, que sempre ho paguen els mateixos!); i encara sort, per que de camells només n’hi ha dos, el tercer està a la Presó d’Albocàsser per un delicte contra la salut pública. Es veu que intentava convèncer uns alumnes d’ESO que la mirra es pot fumar.
Els dos que queden no duran, clar, or i encens. Duran accions del Banco de Santander, afectades per les piràmide (també d’Orient) de Maddof (un xoriç d’Occident) i un carnet de l’atur.
Sant Josep haurà de buscar allotjament a un pessebre, perquè no podrà pagar ni la hipoteca subprime, i potser això explique que en lloc de presidir un àngel anunciador, qui ocupe un espai central siga el Cobrador del Frac. Un pessebre gelat, glaçat. La calefacció que altres anys donaven el bou i l’ase, ha quedat en la meitat. L’amo del portal, s’ha venut el bou. L’han comprat per a fer carn uns pakistanesos que tenen un kebab a la vora.
I tot en un entorn on el riu, que val que estava sec, ha estat substituït per un tros de bulevard i les muntanyes són més de suro que mai. Són tan pelades que semblen Les Useres que encara espren les ajudes públiques després de l’incendi.
I els qui han guanyat diners a dues mans i ara reclamen ajudes, junt als qui han malgastat els diner públics des d’ajuntaments, ministeris i conselleries, faran de caganers.

10 comentaris:

Josep ha dit...

Feliç solstici d'hivern i profitoses rebaixes rebaixes de pluviós (reivindiquem el calendari revolucionari!)

Anònim ha dit...

Queridos Reyes Magos:
Solo quiero pedir una cosa.
No ser atropellado por una bicicleta en esos espacios, hasta hace poco de los peatones, que alguien que suele hace cagadas ha encargado dibujar siluetas de bicicletas y unas rayas en las que no distingo el color.

Anònim ha dit...

Podríem posar de Reis d'Orient a Gimeno, Josety i la filla de Pascual i així tindrien un poc de faena, clar que també podríem posar a Calles d'angelot anunciador.

Nomdedéu ha dit...

Mareta! Si vos deixaren a vosaltres fer un Betlem...Sou més perillosos que jo!

Anònim ha dit...

Parlant d'orient. Tira sabates a Bush:


http://www.jdr.ma/game/index.html

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

A partir d'ara els betlems seran tots amb playmobil perque no hi han dines per a comprar figuretes millors.
Bon Nadal/Nöel?(M'estare tornant america?)

Nomdedéu ha dit...

esperem que no!

Anònim ha dit...

Qué bo, molt bo.
Gauchita

Anònim ha dit...

http://www.antiblavers.info/pmwiki/pmwiki.php

Nomdedéu ha dit...

gràcies gauchita.
a l'anònim gràcies per la (des)informació. Sempre és important saber que diuen uns i altres, incloent aquells que parlen sense haver llegit la ponència.