18 de desembre, 2008

"TRIMURTI". Levante-EMV-20.12.08

Vishnú és un dels deus principals del hinduisme, i segons algunes traduccions del sànscrit podria significar "omnipresent", i segons el Padma Purana, és el déu principal del Trimurti, és a dir, és el crador preservador i destructor de l’Univers.
Quan Vishnú va decidir crear l’Univers es va dividir a si mateix en tres part. De la seua part dreta va néixer el déu Brahmà, el creador. Per a protegir eixe Univers, la seua part esquerra va donar pas al propi Vishnú protector i preservador; i finalment per destruir-lo, va crear Shivà.
I jo no sé a vostés, però a mi esta història em recorda a Javier Moliner. Moliner és el Trimurti popular. Com a Brahmà, va ser el creador de la marca blanca "Alberto Alcalde", el creador de la campanya, el padrí de la llista municipal, del discurs que resultà (pels pèls) guanyador el 2007. Brahmà, és l’idòleg Moliner, que va dur al govern de la ciutat a Alberto Fabra, i que va dissenyar l’actual equip de govern.
Vishnú és el Vicealcalde Moliner. El protector, el que tapa els forats de la manca de consistència de l’equip de govern i del propi Alcalde. El talla focs, que ix a la palestra cada colp que l’oposició o algun membre de l’equip de govern, encen un misto. Ell és qui resol les errades de l’equip, qui substitueix l’Alcalde quan este està fent de Diputat a València, qui posa ordre quan hi ha discussions competencials (o de gelosia) entre els seus. Vishnú el Vicealcalde és, definitivament el protector que preserva el cada colp més difícil equilibri de l’univers popular a l’Ajuntament.
I ara és també Shivà. El déu destructor. I ho és en la seua condició d’ungit amb l’oli per la renovada (?) Presidència Provincial del PP. Moliner es perfila com successor (si Saturn –un déu d’un altra pel·licula- no devora el seu fill) al capdavant de la Diputació. El disseny és clar.
Alberto Fabra Alcalde, i Javier Moliner President de la Diputació (si els fills accepten l’herència del seu pare polític i no comencen una batalla fratricida, clar). Vishnú i Brahmà estarien contents.
Però Shivà sap que de les tres institucions, Ajuntament, Diputació i Generalitat, l’Ajuntament és la que té més fàcil de perdre el 2011. I en eixe cas, ja voriem si Alberto Fabra aguanta com cap de l’oposició. Moliner-Shivà, el destructor de l’Univers, estaria molt ben situat per intentar recuperar l’alcadia el 2.015.
Encara que momentaniament haja de deixar al capdavant fent oposició a la deesa Kali. Al cap i a la fi, a ell, també li haurà calentat la cadira de la Diputació algú durant uns mesos. El que sembla oblidar el Trimurti Moliner, és que Kali, representa la justícia violenta. En castellà "el que se va a Sevilla pierde su silla".

18 comentaris:

Josep ha dit...

Ja veig el PP-CV exigint el transvassament de l'aigua del Ganges.

Anònim ha dit...

mai em recorde de la dona rubia que hi ha al govern municipal de Castelló, però em sembla un poc repelent... em sona molt, hi hauran semblances amb la historia hindú i l'ajuntament de Castelló, però també hi han semblances amb altres ajuntaments i no són del pp... és una roda

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Home Nomdedeu,una vegada que fique una entrada politica intentant imitar les grans metafores que tu fas,i m'esperava que si ficaves una entrada,al menys que fora un poc mes profunda sobre la politica...

Pere Fuset ha dit...

Enric, te la torne.. això d epublicitar-se pels amics... ;)

http://blog.perefuset.com/2008/12/lunivers-simblic-de-la-ponncia.html

Nomdedéu ha dit...

hehe. fas bé. jo ja t'he llegit.

Anònim ha dit...

Quan pugues explica un poc més del nou sainet dels Mestrets. Gràcies

Anònim ha dit...

Hola Enric:

Perdó per trencar el fil en aquesta intromissió, però no conec una altra forma de contactar en vosté que no siga en aquest espai i he pensat que potser vosté siga la persona més adequada per ajudar-me.

Vaig descobrir el seu blog mentres recollia informació per decidir el meu vot a les darreres municipals i pel que he llegit des d'aleshores, crec que vosté deu ser dels poquets de l'Ajuntament que no obri el diari per la plana d'esports i després el tanca. O que a la fira de llibre només compra els que són per pintar en "plastidecor" o de Curri Valenzuela*

Vullc regalar-li a un amic per Nadal un llibre sobre la història de Castelló, des de la seua fundació fins els temps actuals. Quin em recomana? N'hi ha publicat algun que siga de profit?

Moltes gràcies i enhorabona per la seua tasca. La seua coherència política i creativitat discursiva m'han guanyat malgrat que no haver estat mai un nacionalista valencià. Ni tampoc espanyol. Ni ganes. Crec més en la gestió que en les banderes.

Enhorabona per la propera parternitat (és el millor que et pot passar a la vida) i bon Nadal a tots

*http://blogs.periodistadigital.com/debatespd.php/2007/06/07/curri_valenzuela_zapatero_6546

Nomdedéu ha dit...

La cosa va així, més o menys. Breva és l'advocat dels propietaris que van decidir vendre les seues terres (basicament a Gestinine -empresa participada per les principals constructore locals-). Esta gent, ara està disgustada perquè la sentència ha aturat el negoci de la seua vida.
La majoria tenin terres de conreu abandonades i han fet un bon calaix. És lícit.
Sovint estos negocis funcionen així: ve l'empresa i et fa una oferta, et paga una part del preu convingut ara, i la resta quan comencen les obres. Es fa amb un contracte privat, però no s'alça escriptura pública, de forma que a efectes legals (mentre l'empresa compradora no publicite el seu contrate privat) els propietaris segueixen sent el famos 95% de Moliner, encar que en realitat és una empresa que especula amb eixos diners.
El que passa es que com propietaris, tenien dret a ser avisats que hi havia un recurs per part de Mestrets. La llei diu que per defensar els seus drets ha de ser així. I si no vaig enganyat, en este cas era la Generalitat qui havia d'avisar tots els implicats i no ho ha fet.
Que ha passat ara? Doncs que Breva, en defensa dels seus representats diu que els han deixt en indefenció, al no haver-los avisat i no haver-se pogut personar en la causa.
Que bonic! La Generalitat no avisa a uns implicats. Perd el judici. I ara, eixos veïns demanen la suspensió de la sentència per indefenció.
El resum és que la Conselleria fa les coses malament i eixe defecte de forma li permet ara (via recurs d'uns veïns) anular (possiblement) la sentència i beneficiar-se de la seua mala gestió.
No és fortíssim això? No són els que han guanyat al TSJ (Mestrets) els perjudicats ara.
La Conselleria s'aprofita d'haver fet malament les coses, i per una qüestió de forma podria evitar la sentència.
Com sé jo que no ho va fer expressament?
Com sé que no era precisament este el pla B?

Nomdedéu ha dit...

L'hi estic molt agrait per la seua consideració.
Crec que el llibre que busca és:
La Ciudad de Castellón de la Plana.
Un llibre de gran format, ben editat per l'Ajutament.
Si telefona al 010 i demana que li passen amb la Casa de Cultura, allà li confirmaran si hi ha exemplars a la venda.
Si té problemes per trobar-lo pot escriure'm en privat a enric.nomdedeu@castello.es i miraria de fer una gestió per aconseguir-ne un exemplar.
No conec cap altre llibre més complet, i a sobre, per ser un regal, és una edició més que digna.
Gràcies de nou

Anònim ha dit...

Jo no veig a Moliner com al futur president del PP... no, ni jo ni molta gent.Ara que, en politica hi han tantes sorpreses!

Anònim ha dit...

Al diari electrònic valencià pagina26.com ix l'acte del BLOC davant la casa Matutano en memòria de les normes del 32.

Nomdedéu ha dit...

Ho sé. Tamoc ningú imaginava a Beatriz Gascó com vicesecretaria general, però...
Javier té el perfil, però s'haurà de guanyar el respecte poble a poble. Ell ho sap.
És cert que el seua ascens a Castelló ciutat ha estat relativament senzill, tampoc no hi havia ningú amb un perfil suficientper fer hombra a un tipus brillant, preparat, treballador i ambiciós.
El nou marc és diferent. Hi ha més gent, no sé si preparada, però si ambiciosa i amb perfil, que porta anys esperant la seua oportunitat.
De vegades imagine que l'equip de govern de la diputació al voltant de la taula de treball, serà un poc com el darrer sopar de Crist, tots pregntant "seré jo, senyor?. Seré jo". A tota l'iconografia es representa al més jove, Joan, com el preferit. Tot i que es veritat que al final encomanà a Pere construir la seua esglesia.
Qui sap. Coses de déus i dimonis.

Anònim ha dit...

El diari Mediterraneo també recull l'acte del Bloc sobre les normes del 32.

Anònim ha dit...

molt acertat Enric, i l´ultima imatge genial.
Javier

Nomdedéu ha dit...

gràcies. he d'intuir que no eres javier moliner, clar.
el dia que tinga temps aprendré a gastar el photoshop, que ara faig uns "corta y pega" ben intencionat però patètic

Anònim ha dit...

Hola,Enric:Com he estat fora un temps,no t'he pogut llegir y estic fent-ho poc a poc.M'alegre molt d'algo que he llegit i que donaves en primicia més que especial:que tindreu un fill.Això no volia passar-ho per alt, encara que no pertany a aquest post,volia donar-te la enhorabona i desitjar-vos el millor.Sé que estareu plens d'alegria i no és per menys.M'alegre molt.¡Quina il·lusió que fa ! Bé,Enric ,ja et vaig llegint novament.Sort,sort,sort.
Abraçada de Laura.

Anònim ha dit...

Lo de Moliner puede que sea solo un posicionamiento de piezas para la " jugada " final: Me cuesta creer que el actual titular de la diputacion renuncie que su " apellido " salga con el de la diputacion, creo que esta " partida" dependera mucho de lo que digan en Nules

Anònim ha dit...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!