15 de desembre, 2009

"NAFTALINA I FORMOL" - Mediterráno - 17.12.09


L’any 2008, vaig fer públic el desacord del BLOC per eixa partida pressupostaria que comprometia a la ciutat a pagar 50.000€ anuals, més el manteniment i la custòdia d’un grapat indeterminat d’animals dissecats. Aleshores, la cosa passà més desapercebuda. Enguany, i des de fa tres mesos, intente setmana sí setmana també, que el PP em diga on estan els bestioles i quants i quins són. Sense èxit. Ara, la denuncia renovada, ha guanyat espai mediatic, per alguna raó que desconec. A alguns, certament, els hi pot semblar pueril. De fet una persona em deia ahir que hi ha coses més importants. Segur. Però és un símptoma. El PP gasta més en animals dissecats que en el mobiliari urbà dels parcs (60.000), maquinaria i ferramenta de les Escoles Taller (65.000), llibres per a les biblioteques (37.000), Projecte de Parc Natural del Molí la Font (80.000). De fet, el PP es gasta el mateix en animals dissecats que en el manteniment del Centre de Dia per a persones majors, depenent de Creu Roja. La meua avia mereix la mateixa inversió que el cadàver naturalitzat d’un babuí de cul roig.
Potser comparant, si que sembla més rellevant, no? Potser cal que recordem que el PP construirà escoles infantils amb fons del Pla E, i les cedirà a la gestió privada, perquè, diu, no té diners suficients. El que no explica és que no els té perquè gasta més en el lífting d’una cabra que en educació infantil.
Molta gent m’ha preguntat estos dies què com era possible que el PP malgastés tan irresponsablement diners en un projecte caduc, ridícul, absurd, lleig i antic (i de tots els qualificatius que m’han dit, només escric els que no són pecat). I jo els hi de contestar que el PP vol convertir la ciutat en el Museu d’Onda. Amb el PGOU han fet el mateix, li han estirat la pell, li han fet dos retocs i l’han tornat a enviar a la Conselleria. El PGOU és un animal mort, naturalitzat per donar-li experiència de vivacitat. El Consell Social de la ciutat és un "nasciturus" submergit en formol en un pot de melmelada. Només cal pensar en la quantitat de naftalina necessària per intentar mantenir vius la Ciutat de les Llengües, el Centre de Convencions... i el propi govern municipal.

12 comentaris:

TONI PITARCH ha dit...

Al PP hi ha molts cadàvers polítics a l'espera d'un soterrament judicial, donat que els funerals electorals ja no estan de moda, però també hi ha un Ric fiambre (pata negra) soterrat en vida, potser, en nom de tots ells, encara que els costa acceptar-ho...
Per cert, molt bo el conte de la granota i l'escorpí, el problema és que tots hauríem de tenir clar si convé anar a una vora del riu, a l'altra o nadar i guardar la roba amb els temps que corren.

Nomdedéu ha dit...

l'avantatge de ser granota és que tu pots intentar arribar a l'atra vora del riu, i arribar-hi o no. Si l'escorpí remés, potser podria ajudar. Però la faula africana diu que l'escorpi no rema. Tot simplement puja damunt de qui neda i rema, amb l'esperança que el duguen gràtis a l'altra vora. I a sobre, corres el risc que et piquen i maten.
Aleshores, quan és granota, es pregunta que hi guanya portant l'escorpí

Enric 2 ha dit...

Hui he vist el teu alcalde en El País rodejat per una colla de cabrons, dissecats, és clar.

Tonet ha dit...

Enric que hi ha de cert en què l'empresa dels animals dissecats és d'un familiar de l'alcalde i que hi ha un conveni per 20 anys que costarà a l'Ajuntament de CS un milió d'euros ?

Nomdedéu ha dit...

Les vinculacions familiars són laxes. Diuen que el qui mana a l'empresa que gestiona les exposicions és cosí de la dona de l'alcalde.
Hi ha altres vinculacions no familiar, més interessants. Però...ara encara no ho puc dir, i ací no és el lloc.
El conveni és a 20 anys, sí. Però jo interprete que "només" hem de pagar 50.000 euros els anys que es facen les exposicions i tot això, no cada any.
Els 20 anys són el temps que l'ajuntament podria disposar d'ells per a exposar-los a un museu inexistente per ara. I el temps al que es compromet a custodiar-los i mantenir-los.
No compartisc la lectura que fa El País

Anònim ha dit...

Sempre podem traure coses positives com que els xiquets a les escoles no tindran ordinadors per no quedar-se miops com diu Font de Mora els podran portar a vore l'exposició de mones dissecades del cul pelat.

Nomdedéu ha dit...

sí, i els hi cauran els ulls a terra, pobrissonets. Sort que sempre hi haurà un flacó amb formol a mà.

Enric 2 ha dit...

A mi el que se me cau és la cara de vergonya de pensar que eixa persona és conseller d'Educació. Mare de déu quina creu ens ha caigut. I per a això ni formol ni res.

Unknown ha dit...

Veus a Miquel Torres preparat per encapçalar la llista municipal per Castelló en 2011? jo veig a Enric Morera molt dissecat, seràs tu el taxidermista del Bloc?

Nomdedéu ha dit...

Jo ja el veia preparat per encapçalar la del 2007. Ara encara més.
No crec que Morera estiga dissecat, i jo no em dedique a la taxidermia. Em dóna repelús

Enric 2 ha dit...

Crec que haver llegit en este maix blog que el futbol ni te va ni te ve, però vols que guanye el Castelló.
Jo he de reconéixer que sí que m'agrada, tot i que no sóc un hooligan, precisament. El cas és que llegint premsa esportiva he trobat esta notícia; si estiguérem a 28, de primeres, pensaria que és una innocentada:

MERCADO DE FICHAJES
Ricardo Costa es el elegido

El Valencia espera atar al defensa central portugués a principios de año. Puede ser el siguiente fichaje."

Curiós, no? Ale, bon cap de setmana.

Nomdedéu ha dit...

curiós, sí. Si a l'altre també l'haguessen tingut "atado" s'hgueren estalviat tantes històries