02 de desembre, 2009

de què riu iniciativa?

Ho diré ací i una sola vegada. Agraisc la confiança dels qui m’envieu correus privats, però no encapçalaré ni participaré de res que vaja en contra de l’EN, ni tan sols d’este pacte. Quan en conega els detalls oficialment decidiré el meu vot. I després treballaré per fer possible el que trie la majoria.
Un relat popular africà explica que a la vora del riu Níger, vivia una granota molt generosa.
Quan arribava l'època de les pluges ella ajudava a tots els animals que es trobaven en problemes davant de la crescuda del riu.
Creuava sobre la seua esquena als ratolins, i inclús a alguna nutritiva mosca a qui se li mullaven les ales impedint-li volar. Perquè la seua generositat i noblesa no li permetien aprofitar-se d'elles en circumstàncies tan desiguals.
També vivia per allí un escorpí, que cert dia li va suplicar la granota: "Desitge travessar el riu, però no estic preparat per a nadar. Per favor, germana granota, porta'm a l'altra vora sobre la teua esquena".
La granota, que havia aprés molt durant la seua llarga vida plena de privacions i desencants, va respondre de seguida: "Que et porte sobre la meua esquena? Ni pensar-ho! Et conec prou per a saber que si estic prop de tu, m'injectaràs un verí letal i moriré!"
L'escorpí li va replicar: "No digues estupideses. Tingues per segur que no et picaré. Perquè si així ho fera, tu t'afonaries en les aigües i jo, que no sé nadar, periria ofegat."
La granota es va negar al principi, però la inqüestionable lògica de l'escorpí va servir per convencer-la... i finalment va acceptar. El va carregar sobre la seua esvarosa esquena, on ell es va agafar, i van començar la travessia del riu Níger.
Tot anava bé. La granota nedava amb soltesa a pesar de sostindre sobre la seua esquena a l'escorpí. A poc a poc va anr perdent la por a aquell animal que portava sobre la seua esquena.
Van arribar a meitat del riu. Arrere havia quedat una vora. Enfront d'ells es divisava la vora a què havien d'arribar. La granota, hàbilment va sortejar un remolí...
Va ser ací, i de sobte, quan l'escorpí picà a la granota. Ella va sentir un dolor agut i va percebre com el verí s'estenia per tot el seu cos. Van començar a fallar-li les forces i la seua vista es va ennuvolar. Mentre s'ofegava, li van quedar forces per a dir-li a l'escorpí:
"Ho sabia!. Però... Per què ho has fet?"
L'escorpí va respondre: "No puc evitar-ho. És la meua naturalesa".
I junts van desaparèixer enmig del remolí mentre s'ofegaven en les profundes aigües del riu Níger.

78 comentaris:

Enric 2 ha dit...

Diuen que una imatge val més que mil paraules (discutible, però), no obstant si ens expliques el que vols dir amb eixa pregunta, t'ho agríríem, almenys jo, que m'has pillat a peu canviat.

Tonet ha dit...

Supose que de lo fàcil que els ho posa l'executiva del BLOC i a més no sé quan vorem a Morera de Síndic.

Enric 2 ha dit...

I Morera qui és, la granota o l'escorpí?

Emili ha dit...

Tinc una colla d'amics i m'els estic "treballant" per tal de presentar una candidatura al poble. La cosa anava regulareta, però pense que al final s'hauria aconseguit. Ara, anant amb Iniciativa i els Verds, els que s'ho estaven pensant, no voldràn. Segur.

Si Morera és l'escorpí, la granota és Iniciativa, que com tots sabem sempre actua amb generositat i de manera desinteressada.

Anònim ha dit...

s'escolten diverses versions:
1. l'escorpí és la direcció del BLOC i la granota la gent que els hem votat o que inclús militem en el partit. No?

2. L'escorpí és iniciativa i la tonta de la granota la direcció del BLOC. però no ho entenc massa perquè no crec que iniciativa es suicidara així. supose que esperaria a estar a l'altre costat del riu per clavar-li el verí com va fer a IU. un cop dins de les corts zasca! elles salvadetes i la granota tocada de mort...

3. l'altra és la literal. una granota un conte africà i una ilustració sense males intencions que es fa una pregunta atemporal i acrítica, de fet si tots estem malpensant és perquè som molt molt roïns perquè ningu no ha dit res oficial i clar en lo assamblearis i democràtics que són les dues direccions, no poden prendre una decisió sense que avans passe pels òrgans dels partits i la militància expresse lliure i voluntariament la seva opinió al respecte. vaja que són invencions de la premsa com sempre i que no hi ha res homeperfavor! que no ho ha votat el consell nacional! no Enric? jajaja com ens els coneixem!

sols un desig, que esta vegada els isca per la culata i la gent vote en consciència al consell nacional, o almenys que vote el que diu pel carrer, com fas tu i algún més.
salut!

Nomdedéu ha dit...

queda una versió que he sentit algunes vegades, segons la qual, l'escorpi sóc jo, que amb les meues idees (al servei de no sé quina potència estrangera), intente assassinar al meu partit, pobra granota, abans que arribe a la terra promesa.

Anònim ha dit...

sí eixa tb l'havia sentida...

Nomdedéu ha dit...

anava a dir que seria més creïble si jo no donés la cara pel BLOC en molts llocs, i hagués estat cap de llista el 2007 en Castelló, que malgrat el que pensen alguns, és una ciutat ta poc nacionalista com la resta del paísl
Peò clar, l'escorpí, és tan inútil, que ell també s'afona.
Si, definitivament, crec que esta és la lectura més sensata.
L'escorpí sóc jo. D'això riu Iniciatia.

PS.
La ironia és una figura retòrica que consisteix a indicar una idea mitjançant l'expressió, amb entonació significativa, de la idea contrària. N'hi ha quan, pel context, l'entonació o el llenguatge corporal (fent l'ullet, alçant i baixant els dits del mig i l'índex d'ambdues mans sobre el cap, col·locant el polze sobre els altres dos dits abaixats mentre es diu la ironia) es dóna a entendre el contrari del que s'està dient. La intenció que generalment ha de tenir una perspectiva canvia sobre la base d'accions o efectes de la qual s'allunya per possibilitats externes. Quan la ironia té una intenció molt agressiva, es denomina sarcasme. En el llenguatge escrit, la intenció irònica pot explicitar-se amb un signe d'exclamació tancat entre parèntesi, mitjançant cometes, amb una emoticona, etc.; encara que també existeix un signe d'ironia pròpiament, aquest (؟), proposat en el s. XIX pel poeta francès Alcanter de Brahms, que no obstant això no va assolir estendre el seu ús. Figura que a dir el contrari d'allò es vol donar a entrendre . Com en altres contextos comunicatius , la ironia publica ha de tenir com a propietat indispensable un descodificació fàcil .Éper aquest motiu que sútilitza poc : el risc d'una incomprensió del sentit en frenar l'ús .
Ho dic perque ací entra tota classe de gent, també alguns no gire desperts

Nomdedéu ha dit...

volia dir, no GAIRE desperts

Anònim ha dit...

Enric, aprofite la teua generositat d'un blog obert per afegir dos contes més. En este cas són part del "Bestiari" (2005) de Joan Fuster, que al cel sia.

-EL LLOBARRO
El llobarro mirà l'ham i l'esquer, i es digué amb un delicat aire fatalista:
—Bé, si no és avui, haurà de ser qualsevol altre dia!
I decidí picar-hi.

-SOM COMESTIBLES!
I, orgullosament, en el plat, es deixaven menjar. "Som comestibles! Som comestibles!"

Anònim ha dit...

La potència no és estrangera, està a la Plana. I no piques al teu partit, només que als teus. Fent el Do-re-mi. El compte enrere. 2-1-0.

Nomdedéu ha dit...

No, anònim, al Plana deixa-la en pau, jo al meu bloc parle per mi, només per mi.
2-1-0 Això voldrien molts. Jo no. Treballaré per que no siga així, tot i que determindes imatges no ajuden.
0-1-2. També ho he viscut. No sé tu. Igual has treballat més que jo, però no ho sé, no recorde cap anònim a les executives ni assemblees.

David ha dit...

És una llàstima que eixaa gent d'iniciativa siguen tan egoistes.
I ho dic perquè jo soc militant del Bloc i alhora em considere d'esquerres, per això em feia gràcia eixe pacte, però es veu que no pot ser. No passa res, si no volen donar-li le sindicatura del grup al Bloc, aleshores tindrem l'excusa perfecta per a no pactar amb elles a les properes eleccions autonòmiques i municipals. "No hay mal que por bien no venga"

joan cebolla ha dit...

Qui no es consola, es perquè no vol. Eres didàctic i ens ho serveixes en safata, encara que la historieta, aparegué ja ahir 01-12-09, penjada en Vilaweb sense comentaris que en realitat no calen, sobren.
Hui s´ha penjat ja en la web del meu/teu/nostre BLOC per a que inclòs el Tomasets puguen creure, és/era una noticia cantada i esperada.
Cap problema ara sols ens queda fer apostes sobre qui és la granota i qui l’escorpí. Feu joc companys, la partida comença.

Anònim ha dit...

Vaja amb compte. Molts no voldriem que es convertira en el Gallardón del BNV. El veiem i el volem president (de moment del partit, després del país).

Nomdedéu ha dit...

Doncs a mi m'agradaria que el del país fora Morera. Però crec que estes "estratègies" n'allunyen considerablement les possibilitats.
En un moment on el PSOE està absolutament desarticulat, en un moment on el BLOC té dos bons diputats que estan bastint un discurs seriós, ens amaguem a les Corts darrera d'Iniciativa que té una imatge de radicalisme i teatralitat que no ens beneficia.
I a sobre, a les eleccions tornem a fer el mateix que les darreres eleccions amb un èxit nul.
Tant és així, que eixa societat civil que deien ens reclamava el pacte (jo mantenia que tampoc no eren tants, ni eren vots per nosaltres) ara s'articula, en part, pel seu compte, perquè saben que les sopes de sigles no donen resultats.
Morera i Panyella a les Corts s'escarrassen en dibuixar un discurs seriós, coherent, nacional, de progrés, que podria mossegar al PSOE, que té una bona quantitat de vots.
En canvi, l'estratègia del partit, ens vol situar a l'esquerra del PSOE, a disputar-nos un 7'9 o un 9'4 amb EU. Ja està. Ja hem tornat a perdre.
Un partit nacionalista ha de ser un partit de govern. I els partits de govern són progressistes o conservadors, i nosaltres som i hem de ser progressistes.
I en exixe espai hi cap, en el raconet que li toca, l'ecosocialisme, com hi ha de cabre un grup de liberals (si hi és al paí) per exemple.
Però posar al mateix nivell, o a un nivell similar la vocació nacional de construcció d'un país (amb o sense AVE, per cert?) amb l'esquerra megacool, és voler jugar al parxis, amb una torre i un alfil

Anònim ha dit...

Enric, jo crec que tu no eres l'escorpí ni el Bloc tampoc. Si de cas, alguns del Bloc s'assemblen a l'escorpí per la seua ceguera. També crec que l'escorpí, amb la seua mala llet, no mossegarà a la granota en el centre del riu, no, li mossegarà quan les dos potetes de la granota estiguen tocant terra a uns metres de la butaca del Regne, de tal forma que l'escorpí arribarà sa i fora de perill, i la granota morirà veient l'escorpí assentar-se a la butaca, on complagut es riurà de la granota.
A veure si obrim els ulls collons, perquè a veure: Podem obrir candidatura a Cabanes o què?!
Jesús

Nomdedéu ha dit...

Jesús, qui estiga d'acord amb esta aposta que vaja el dia 19 i vote a favor, i qui estiga en contra que hi vaja i vote en contra.
Això funciona així.
Ara, els que es queden a casa que no ploren, si guanya una opció que no és la d'ells.
Jo el que veig és l'enessima baixada de pantalons del BLOC davant Iniciativa. Tindrem el síndic un any més tard del que es va pactar, i només quan se'ls ha donat el que volien, uns llocs de privilegi en llistes, que no reflecteixen la realitat social.
Jo no ho entenc. Esperaré a que m'ho expliquen

Scottish National Party ha dit...

No serà hora ja de fer alguna cosa?
Igual si que espot presentar una candidatura que es diga BLOC en totes les circunscripcions i deixarlos que facen el que vulguen, però sense els suport dels qui no estem d'acord.

Jorge ha dit...

Hola!

Jo no sé si hi ha escorpins i granotes, o tots escorpins o tots granotes. O potser escorpins que es fan passar per granotes. O granotes que es creuen escorpins, que això també pot entendre's d'aquesta entrada.

Jo no milite en el Bloc ni en cap altre partit (ni ganes, vist el que hi ha), però imagine que aquest tipus de coalicions es votaran democràticament en els partits. I ahí es pot dir que no, i argumentar-ho (imagine i espere).

A més a més, estic segur que per al País serà millor aquesta coalició plural i integradora que no l'interès particular de cada partit per viure o morir dignament (no coalitzat). Possiblement morir en el cas que EU, Iniciativa, Bloc, etc. es presenten cadascun per separat (vore resultats 2007). El Compromís actual ho està fent bé, altra qüestió és que el Bloc, per ser més gran, haja de tindre un pes més fort. Evident. És l'únic problema que li puc trobar a la coalició, a banda del nom.

Després, clar, passe el que passe els votants haurem de triar. Si hi ha coalició, els contraris poden abstindre's o votar en blanc per recolzar el fracàs i tractar de garantir-se l'estratègia contrària a les pròximes eleccions (tot i que, de tota manera, ja està l'assumpte prou complicat, amb EU fora per involuntat de sumar esforços); Si no hi ha coalició, aquells que valorem la política per damunt dels interesos partidistes podrem triar no col·laborar en este més que probable suïcidi general, o castigar aquell que haja trencat la coalició.

En qualsevol cas, crec que el que no es pot fer és jugar a l'ara si ara no, marejant al personal.

És la meua opinió. Salut.

Valentina Doménech ha dit...

A vore si podeu fer alguna cosa en el Consell Nacional per a aturar açò, Enric...

Nomdedéu ha dit...

Jorge, jo no m'he abstés mai ni m'abstindré. Si el meu partit, jo sí que milite, diu que es pacta, jo votaré.
Efectivament, es vota als partits, i el BLOC votarà. I s'opina allà i ací, i on es vol.
Respecte al pes del BLOC, seré amable i no faré comentaris.
Puçolenc, el CN està ahi, cada u que es posicione. Jo, si les condicions són les que m'han dit, votaré que no.

joaquim ha dit...

No hauríem de calfar-nos tant el cap. Només cal fer la nova Llei Electoral que l'Estatut del 2006 mana que s'ha de fer, tot rebaixant la barrera al 3%, i llavors que EU, Iniciativa i el Bloc es presenten per separat, i sort per a tots. No entenc com podem permetre que el govern de Camps torne a convocar impunement unes eleccions de manera il.legal. Sí, dic IL.LEGAL. Perquè les convoca d'acord amb una llei electoral, la del 1987, que no segueix les disposicions del nou Estatut del 2006. Ja n'hi ha prou de permetre el joc brut del PP. On és l'Estat de Dret? Açò és una democràcia o una república bananera?

Jorge ha dit...

Però l'Estatutet no diu que la barrera siga del 3%, així que encara que canviaren la llei, no afectaría necessàriament al 5%.

joaquim ha dit...

Per a canviar la Llei Electoral cal una majoria de 2/3 de les Corts. ¿El PSOE està a favor de mantindre la barrera del 5%?

Tonet ha dit...

Es veu que ja van filtran als mitjans de comunicació alguns detalls de l'acord, per Alacant a les autonòmiques de primer algú/alguna d'Iniciativa i per l'Alcaldia de València, Ribó. Quasi res porta el diari!!!!

Laura ha dit...

Uyyy,quina alegria!!!A la fi la gent s'anima a escriure en valencià.Això és perfecte.Dir tota mena d'opinions en la pròpia llengua.Mai havia vist tants comentaris en valencià,la qual cosa m'alegra molt,clar.

ferran ha dit...

El fons de l'assumpte és molt clar: la incapacitat d'assolir el 5% dels vots i, per tant, la representació parlamentària per part d'EU, Iniciativa i el Bloc per separat. Però jo em pregunte: ¿és realment necessari assolir el 5% dels vots?

Com tothom sap, el nou Estatut del 2006 ha eliminat la barrera electoral que establia l'Estatut del 1982, tot dient que per tal d'obtindre representació caldrà aconseguir el nombre de vots que determine la Llei Electoral. Molts diran que, per tant, segueix en vigor la barrera del 5% que hi ha en la Llei Electoral del 1987. Eixa és l'opinió (interessada) del PP. Però m'estranya moltíssim que el Bloc hi puga estar d'acord. Això és, curt i ras, inacceptable. No cal ser llicenciat en Dret per tal d'adonar-se'n. La Llei Electoral del 1987 tan sols es limita a seguir allò que li marca l'Estatut del 1982: hi ha una barrera i ha de ser del 5%. Però això no ho diu l'Estatut del 2006. El nou Estatut diu que les Corts, a través de la Llei Electoral, han de decidir si hi ha una barrera i quina ha de ser. Hi ha conflicte entre la norma superior (Estatut) i la inferior (Llei Electoral), hi ha conflicte entre la norma anterior (1987) i la posterior (2006). I per acabar-ho d'adobar, el nou Estatut (2006) eleva el mínim de diputats de les Corts fins a 99, quan la Llei Electoral del 1987 diu que les Corts estaran formades per 89. Qualsevol xiquet de Primària sap que 89 no és major ni igual que 99.

Es evident que cal una nova Llei Electoral i si les eleccions es convoquen sense eixa nova Llei són IL.LEGALS. Potser no per al PP, perquè li interessa. Però els demòcrates hem d'exigir el joc net, en cas contrari seríem còmplices del PP en la violació de l'Estat de Dret i, per tant, de la democràcia. Poca broma.

Anònim ha dit...

i com ho exigeixes això de la llei electoral? dirigint-te al constitucional que veta l'estatut de catalunya aprovat per referèndum? o al TSJCV que absol camps? o millor encara als jutjats de Nules?
salut!

ferran ha dit...

El TC encara no s'ha pronunciat sobre l'Estatut de Catalunya. Tot allò que en sabem són filtracions, però cap sentència ferma. Pel que fa al TSJ, ara mateix està en marxa la renovació de la seua presidència, i l'actual president Juan Luis de la Rúa, l'amiguet de Camps que va arxivar el cas dels vestits, s'ha quedat fora de la terna de candidats.

En qualsevol cas, els democràtes no ens podem quedar de braços creuats mentre veiem com el PP fa el seu joc particular, tot violant impunement les regles bàsiques d'una democràcia, amb el lema "tot val". Els valencians tenim dret a una democràcia digna: sí o no? Doncs exigim-la.

Enric 2 ha dit...

Si no recorde mal el Bloc i Coalicó valenciana ja van denunciar això del 5% en les darreres eleccions, el que no sé és com va acabar tot. Per altra banda, al PSOE ja li va bé eixa barrera, pel que puga passar. Per cert, pel que sé en certs àmbits del socialisme valencià tampoc ha fet molta gràcia el pacte; per alguna cosa serà.

ferran ha dit...

De fet, la nova Llei Electoral que mana el nou Estatut del 2006 es va tramitar abans de les eleccions del 2007. Però va ser precisament la qüestió de la barrera del 5% la que va provocar el bloqueig en les Corts. El PP volia mantindre-la i el PSOE s'hi negava. Resultat: ara mateix estem sense Llei Electoral, perquè la del 1987 no està gens clar que continue en vigor. Tenim una democràcia sense regles. Açò és millor que el Far West.

joaquim ha dit...

Al PSOE valencià li interessa un sistema electoral com el de les Illes Balears. A les Illes els partits minoritaris poden traure fàcilment representació parlamentària. Això ha possibilitat una coalició (molt heterogènia, això sí) de "tots contra el PP", que ha dut el PSOE d'Antich al Govern Balear. Al País Valencià l'únic que vol la barrera del 5% és el PP, que intenta preservar la seua majoria absoluta a tota costa, tot violant l'Estat de Dret si fa falta. Es natural que el PSOE i la resta de partits hi estiguen en contra del 5%.

Anònim ha dit...

Hola, jo tampoc soc militant del Bloc, Però sí que soc votant. Mai he votat cap altra opció. Fins i tot vaig votar Compromís a les darreres eleccions a les Corts Valencianes, cosa que sé d´alguns que militen que eixe día es van quedar a casa. Ara, després de l'experiència puc dir clarament que no compartisc el nou pacte. Crec que el BNV té més possibilitats anant sol que amb eixa gent. Diuen que el pacte s'ha de confirmar al Consell Nacional. Espere que el Consell Nacional trie l´opció més vàlida per al BNV i per al País perquè les consequències sobre la moral de la militància i dels simpatitzants poden ser catastròfiques pel que estic llegint ací i a altres llocs. Per favor ara més que mai, seny i coherència.
És que fins i tot crec que no han tret números perquè si s´arriba al 5% es poden traure 2 diputats per Castelló, 2 per València i 1 per Alacant, la qual cosa portaria a que el grup parlamentari, de confirmar-se els rumors sobre les llistes, estiguera format per 3 diputats d' Iniciativa i 2 del Bloc i, aleshores, qui seria el síndic? què passaria si es tornara a trencar el pacte com va passar amb Compromís? Ens quedariem sense grup parlamentari i sense diners? Després de lluitar tants anys per aconseguir que el valencians tinguem una força que lluite pel nostre país, perquè la nostra si que ha sigut una lluita diària,no podem dinamitar així els fonaments del partit i la il·lusió de molts que l' han fet possible.Salut.
JORSOL

Anònim ha dit...

si al psoe no l'interessara ho haguer canviat ja. el psoe està interessat en el bipartidisme, així no hauria de donar explicacions a ningún soci de govern. en canvi ara saben que si algú passa el 5% no podran tindre majoria absoluta en la vida. el principal interessat en el 5% és el PSOE

Emili Gómez ha dit...

Jorsol,
Pel que llisc que dius en diferents fòrums trobe que eres una persona de trellat i que s'estima el BLOC i el País. T'anime a afiliar-te (total són uns 90 euros l'any) i a influir des-de dins. Moltes vegades jo mateix he pensat a fotre el camp, sobre tot des que Morera ens duu "Camino a la perdición", però, que collons, això voldrien ells. El que hem de fer és fer-los front, democraticament, quan pensem que s'equivoquen. I ara estan clavant la pota fins el coll.

Anònim ha dit...

Amb aquesta EN ens n´anem al fons del Millars! Com es pot ser tant bleda!. Ara que toca? que en lloc de un senyor com tu fique al moniato de Mulet? A pendre pel cul Mulet, Iniciativa i els "puteros" de la foto!. I les "putetes" com diria Maradona: "que la sigan chupando"
Les paraules encomillades son "metafores" aixi que ningú s´ofenga!

joan cebolla ha dit...

Fotre, Enric: que el pacte escarote el galliner fent que alguns et facen proposicions més o menys honestes no deixa de ser divertit.
Supose que podràs coincidir amb mi, o no?, en que este pacte estava cuinat des de fa molt de temps i ara sols han posat el plat damunt la taula. El que va eixint a la llum ho confirma, caps de llista per València i Castelló per al BLOC, Alacant per I. En les municipals l´amic Ribó encapçalarà la llista per la ciutat del Túria de plata i el cel turquesa. L´únic que em dol és la sensació més agra que dolça que siguen les amigues de I les que marquen el ritme d´este ball de carnestoltes.

Portem 30 anys a nivell intern complint totes les normes ISO democràtiques, els mateixos que portem sent uns negats a l´hora de connectar amb el poble sobirà i amb els pactes l´únic que transmitim és que ni nosaltres mateixos ens creguem el projecte i és per això que no convencem ni a la família.

El vot democràtic del nostre Consell Nacional el sabem tots, si els seus membres foren capaços de passar en pocs dies de votar ser la franquícia d´IU al País a passar desprès, davant les carabasses de Llamazares, a votar fer a Isaureta la nostra candidata a Madrid, no cal ser massa espavilats per saber la granota que ens huarem de tragar. Si l´electorat ja ens ha dit per activa i per passiva que no vol Compromís, ara li´n servirem dues tasses.

Nomdedéu ha dit...

jo ho sento, però prou feina tinc a Castelló per intentar parar els descontents i per intentar salvar els mobles electoralment parlant.
Com bé dius, Joan, això és un pas més en un guió escrit fa molt de temps, i no hauria de sorprendre garie ningú.

joaquim ha dit...

Al PSOE de Lerma, durant el seu mandat en la Generalitat, la barrera electoral li va vindre fenomenal per tal d'apel.lar al vot útil de l'esquerra. Però ara mateix, amb eixa mateixa barrera del 5%, el PSOE ho té ben fotut per tornar a la Generalitat. Necessita aliats anti-PP en les Corts i per a això li convé baixar-la. Així de senzill. No es va poder aprovar la nova Llei Electoral el 2007 (cal una majoria de 2/3 de les Corts) perquè el PSOE no va acceptar mantindre intacta la barrera, com volia el PP. Si el PSOE haguera volgut mantindre el 5%, ja faria més de dos anys que tindríem nova Llei Electoral adaptada al nou Estatut.

Nomdedéu ha dit...

No home no. El PSOE vol el 5%, l'ha volgut sempre i el vol ara. Primer perquè mai no ha cregut en la pluralitat (en els sectors progressistes), segon perquè ho demostra votant l'Estatut i no modifiant-lo al Congrés, i tercer per estratègia.
Siguem clars, ací quasi ningú pensa en el 2011, ací tothom pensa ja en el dia després.
No parlaré del BLOC i sòcis, perquè ja ho vaig explicar fa mesos. Parlaré del PSOE. El PSOE està pensant en el dia després, i amb el seus números (i amb tots els publcats fins ara, que espere que canvien) la coalició no suma el 5% ni pujant l'IVA.
I com ells donen per perdudes les eleccions del 2011, pensen que el dia després, amb un nou líder oferiran la "casa comun", com fan periòdicament, i la "nueva izquierda" dels 00 (igual que va fer la dels 80es, la dels 90es)s'hi incorporarà.

vicent ha dit...

Sóc votant del Bloc des dels 18 anys. Mai he votat un altre partit. Ara bé, he de reconéixer que el 2011 el Bloc ho té ben fotut, amb pacte o sense. ICV és una marca sense base electoral (ja ho vam comprovar en les eleccions generals del 2008). I sense EU, que almenys algunes desenes de milers de vots fidels li queden, el Bloc, a soles, no entra en les Corts. Es molt trist, però estic totalment segur que en dos anys tenim Corts bipartidistes. L'única possibilitat que hi veig és que abans del 2011 se solucione l'empastre jurídic de l'Estatut i la Llei Electoral, tot suprimint la tanca electoral, encara que siga en els tribunals.

Nomdedéu ha dit...

crec que bàsicament tens raó.
I de res serveix preguntar-se que hagués passat si hagueren continuat treballant per enfortir el BLOC després del 2003. Però no s'ha fet.
Fins fa pocs mesos, el BLOC no ha fet res, absolutament res, per consolidar-se i créixer.
I això és un mèrit que cal reconéixr al nou equip d'innvació.
Però durant tots estos anys, només ens hem oupat de pactar i despactar amb altra gent. Un disbarat

vicent ha dit...

Ui, perdó, volia dir IPV en comptes d'ICV.

ximo ha dit...

Sera qüestió d'anar equipant-nos per al 2011. Segons la web de IPV, ja podem aconseguir la famosa samarreta de Mònica Oltra en les talles M, L i XL. Només cal enviar un e-mail a l'adreça electrònica de Compromís a les Corts. Que el 2011 no ens agafe sense estar preparats.

Anònim ha dit...

Enric, sóc de València ciutat, no militant del Bloc, però votant i simpatitzant que cau fàcilment en el proselitisme en favor del teu partit i he aportat alguns votants al bloc que ningú s'ho creuria en el sentit que si no els havera convençut votarien PP (crec que el Bloc encara és un partit de boca-orella, però que sovint la boca no funciona i l'orella no para atenció i els vots s'escapen).

En poc de temps he votat per eixa estima al Bloc a Glòria Marcos (tot i ser un anticomunista recalcitrant), he votat a Carmen Alborch (i sóc menys del PSOE que Rouco Varela i Fraga junts), he votat Isaura Navarro (me'n vaig al banys, ara vinc)...

Naturalment, et vaig votar a tu en les Europees i ben a gust. Ara, et dic que em va pegar una patà a l'estòmac que els socis preferents decidiren votar Izquierda Unida i que ho digueren públicament i no Bloc.

Ho sent, jo no pense votar Joan Ribó i em llegiré el programa de les autonòmiques de-tin-gu-da-ment i promet no votar Morera si no estic d'acord amb més d'un 70% del programa. Aventure que no estaré d'acord ni amb el 50% i menys amb la imatge d'Iniciativa.

Toni

Anònim ha dit...

¿No és ben curiós que al seu Facebook Morera no ha penjat cap referència a l'acord amb Iniciativa i Cia?

¿Si és tan important i necessari eixe pacte, no deuria haver-lo anunciat als seus més de 1.500 amics?

Nomdedéu ha dit...

gràcies per ajudar-nos a créixer, i gràcies per la part que em toca.
Jo cre que esta coalició és un pas enrere en el creixement del BLOC i sobretot, una forma de desenfocar el nostre missatge, i el bon treball que crec fan els nostres dos diputats.
Però en qualsevol cas, supose que tindrem un programa a més de repartir-nos els llocs, posar un munt de sigles, etc.
I espere que eixe programa siga el suficientment atractiu per que tu i milers de valencianes i valencians puguen votar-lo a consciència.

Anònim ha dit...

Això últim ha estat molt be, al final amb coalició o no, s'ha de votar a qui et pot representar millor, i el programa hauria de ser més important que les samarretes, les sigles o fins i tot les cares. Perque lamentablement de moment no votem a les persones, sino a les llistes i al programa que hi ha darrere.
Personalment em dona un poc igual que el Bloc vaja amb Iniciativa o no, escrit a un paper sumar forces es positiu, però també pareix un matrimoni forçat, i la sensació de ara si, i ara no, no és molt bona.

Nomdedéu ha dit...

ara com ara, el document proposat, és profundament decebedor en eixe sentit. No parla de programa, només dibuixa sis punts genèrics.
Això sí, és molt extens en explicar com es repartiran els diners, quins llocs ocuparà cada ú, qui podrà col·locar ací o allà cada partit, i com es resoldran els conflictes.
Exactament igual que el pacte amb EU, que després es va violentar, incomplir, i ens va dur al BLOC (que crec que som els que millor ens vam portar en esta història) a les portades dels diaris com uns "marrulleros"

Anònim ha dit...

No te molt bona pinta... ja vorem..., de tota manera la veritat és que per a algú que no vol votar PPSOE apenes hi ha alternatives a la vostra candidatura.

Nomdedéu ha dit...

En fi, jo no en sóc gaire partidari, i menys de que finalment com previst en el document, puga desapareixer el nom del BLOC, però...

jaume ha dit...

Potser caldria una refundació del partit. Ja sé que em direu que seria l'enèsima, però recordem que la del 1998 va dur als excel.lents resultats electorals de 1999 i de 2003, amb més de 100.000 vots, encara difícil de creure. De fet, si no hagués sigut per la maleïda barrera del 5%, ara no estaríem parlant de coalicions.

Hui tenim les mateixes circumstàncies que el 1998, amb un PSOE en l'oposició i sense capacitat d'il.lusionar. Hi hem d'afegir, a més, una crisi econòmica gravíssima. Després de 14 anys del govern prepotent i balafiador del PP, els electors progressistes estan orfes de representació. I la il.lusió no la dóna un discurs extremista i teatral tipus Iniciativa & Co. No ens enganyem. La marca del Bloc està cremada. Cremada perquè no ha estat capaç de superar el llistó electoral. Cremada perquè s'ha pactat a tort i a dret amb qualsevol grup que aportara unes sigles (EU, EV, IR, IPV, ...), encara que no estigueren avalades electoralment. Cremada per l'espectacle lamentable oferit per Compromís en les Corts. El discurs seriós i valencianista s'ha diluït dins un sainet de coalicions. Només cal veure les entrevistes de Morera en els mitjans de comunicació per adonar-se'n de la incapacitat del Bloc per convéncer, atenallat per les contradiccions. El Bloc és progressista, és comunista, és antisistema? Què és el Bloc?
La marca del Bloc està cremada.
Només arreplega els vots dels votants fidels, als quals tant els fa que el nom siga "Bloc", o "UPV", o "Partit X".

He de reconéixer la valentia i l'encert demostrats en el Congrés Nacional d'enguany en matèria de símbols. Siguem valents i demostrem també que el nacionalisme valencià és seriós, té idees i és capaç de governar. I això no es demostra regalant escons a un grup extremista com Iniciativa, que en realitat és un bluf, com es va confirmar en les eleccions generals de l'any passat.

Cal un nou partit valencianista, que pose l'accent en el valencianisme i el progressisme, amb una imatge seriosa tot renunciant, si cal, al mot "nacionalista", tan denostat en la societat valenciana. ¿Què és més important: el nom d'un partit o el nostre País? Per a essencialismes ja hi ha ERPV. En eixe sentit, trobe que "Espai Valencià de Progrés" és un exemple d'expressió positiva, que no genera rebuig. Només així podré convéncer i demanar el vot dels meus familiars, els meus amics, els meus companys de feina, els meus coneguts, que no són ni comunistes, ni ecosocialistes, ni republicans, ni antisistema, ni... sinó simplement valencians que s'estimen la seua terra i n'estan orgullosos.

Anònim ha dit...

ELS DOS ENRICS FEU FALTA ! .

Nomdedéu ha dit...

Però calr, Espai Valencià de Progrés no sembla que vaja a ser una marca electoral,un paraigües...sembla que tot simplement substitueix els cognoms del BLOC.
Anònim, ningú fem falta, i ningú no sobra.

kirikú ha dit...

Jo també pense que els dos Enrics esteu fent-ho bé i feu molta falta. Ho dic de veritat.

Però no estic d'acord amb el que es diu per ací.

- En primer lloc Iniciativa no és EU. I encara menys el PC, com hi ha gent que deixa caure i s’entesta en repetir. A Iniciativa hi ha molta gent tan nacionalista com nosaltres (de fet hi ha molta gent que ha arribat ahí des de la UPV). Al BLOC molts militants no ens sentim tan allunyats d'ells com semblaria pels vostres comentaris. I encara menys molts simpatitzants, i molts votants, i molts votants potencials.

- Per favor, no vulgueu comparar la situació d'ara amb la de Compromís: amb EU donant pel sac, amb el PC "manejant" el cotarro, amb Glòria Marcos de cap visible. Es va fer tard i malament, i a nivell local no es va materialitzar. En els pobles i les ciutats ningú feia campanya per la marca Compromís (on es va fer es va notar en els resultats). I això en unes eleccions que són també locals, sobretot locals,... era difícil que eixira bé-. (Però a pesar del fracàs de la marca, hi ha una cosa clara, i és que gràcies a eixa Coalició tinguem ara presència en el parlament, o siga que l’estratègia no va ser tan roïna)

- És veritat que eixa no és la millor estratàgia a seguir a les comarques de Castelló. Però sí que ho és en molts altres llocs, comarques amb més pes demogràfic i on també el Bloc està molt implantat -les comarques centrals, per exemple-. I encara ho és més en altres zones on el Bloc no té pes, i que són les localitats més poblades del País: València, Alacant, Elx. Sense més presència allí mai en la vida anem a fer "res de res".

- I respecte del que digueu del programa de la Coalició i tot això: encara falten dos anys per a les eleccions, ja anirà concretant-se el programa. De moment punts en comú n'hi ha, i molts! Regeneració Democràtica, Creure's el País, Defensar el Territori, el Patrimoni i la Cultura Valencianes i tot el que això implica, i tantes altres coses ...

- El que està clar que el BLOC és un partit que replega moltes sensibilitats i punts de vista. El que s’opina per ací és el pensar d’una part. No tots pensem el mateix.
-
I ara ja no puc allarga-me més, me'n vaig a fer "arromanguisme" -que he engegat l'ordinador per a fer l'Infobloc del meu poble, i ací estic-

Anònim ha dit...

Kirikú no sé com són la gent que tu coneixes d'Iniciativa els que jo cónec són gent marrullera, dels que han passat per molts partits, fins i tot en cónec un que en el seu dia va ser expulsat d'UPV, crec que amb eixa gent no es pot anar junts a les eleccions i menys al 50% mostrant a l'electorat una imatge deplorable i et recorde que són la mateixa gent que quan estaven dins d'EU van fer la mà tot el que van poder al BLOC.

Anònim ha dit...

Kirikú no sé com són la gent que tu coneixes d'Iniciativa els que jo cónec són gent marrullera, dels que han passat per molts partits, fins i tot en cónec un que en el seu dia va ser expulsat d'UPV, crec que amb eixa gent no es pot anar junts a les eleccions i menys al 50% mostrant a l'electorat una imatge deplorable i et recorde que són la mateixa gent que quan estaven dins d'EU van fer la mà tot el que van poder al BLOC.

Enric 2 ha dit...

Totalment d'acord amb Kirikú. I jo encara afewgiria que des del grup parlamentari s0ha fet un treball excepcional en una legislatura tan fosca des del punt de vista democràtic, i a pesar dels lios dels primers mesos. Mireu el web del grup.
I pewrdoneu que la meua filla plora que vol vore Caillou

Nomdedéu ha dit...

només dic tres coses, jo, que també tinc feina del BLOC per fer.
a)si som tan iguals per què no s'integren al BLOC? Es trobarien molt còmodes, si són 100 podrien fins i tot fer un corren, o sumar-se a algun els existents, per continur amb la seua tradició dns d'EU. Crec que no ho fan, perquè des de fora acnsegueixen més avantatges en forma de llocs de represetació i sous.
b)Quan es diu que el BLOC no té força a Elx i Alacant què es pretén dir? El BLOC té la força que té, com a Castelló o València o Gandia. Poc, molt, gens, en retrocés, avançant...el que siga. Però...quina força té IPV? Ningú no ho sap, mai s'ha presentat a unes eleccions. Els "seus" vots, mentre no es demostre el contrari són d'EU. I això semblen senyalar les enquestes. La prova més evident de la seua no força, crec que van ser les Generals, on regalant la capçalera de llista a una Diputada, el BLOC va treure els seus pitjors resultats.
c) En la primera ocasió que van tindre la gent d'Iniciativa, de mostrar el grau de coordinació amb el BLOC i la voluntat de construir un espai comú, que van ser les Europees, van demanar el vot per a EU, el lloc des d'on es fugar.
Dit això, el BLOC decidirà en el seu conjunt el que considere millor per al país, tenint clar que allò que en aluns llocs pot fer mal, en altres pot fer bé.
I ja que parleu de conseqüències municipals, caldrà vore si al BLOC li intresa intentar millorar on no tenim res (i les possibilitats són, siguem sincers, ben poques), a canvi d'arriscar-nos a perdre on si que tenim.
I de la mateixa manera que sé que la immensa majoria del partit no vol que reculem enlloc, afime que hi ha persones i grups més o menys organitzats, que estarien encantats que es perguera la representació en llocs on en hi ha, com Castelló, només per poder dir: "veieu?...si haguerem anat junts". Perquè clar, que en algunes comarques o pobles, hi haja uns resultats decents posa en evidència els llocs on no hi són. I em sap molt de greu dir-ho, però es que han tingut la santa barra de dir-m'ho a la cara.
I ara a continuar treballant, que no cal fer-me autopropaganda, jo treballo per al BLOC tots els dies. No és cap mèrit, és la meua obligació

Nomdedéu ha dit...

només dic tres coses, jo, que també tinc feina del BLOC per fer.
a)si som tan iguals per què no s'integren al BLOC? Es trobarien molt còmodes, si són 100 podrien fins i tot fer un corren, o sumar-se a algun els existents, per continur amb la seua tradició dns d'EU. Crec que no ho fan, perquè des de fora acnsegueixen més avantatges en forma de llocs de represetació i sous.
b)Quan es diu que el BLOC no té força a Elx i Alacant què es pretén dir? El BLOC té la força que té, com a Castelló o València o Gandia. Poc, molt, gens, en retrocés, avançant...el que siga. Però...quina força té IPV? Ningú no ho sap, mai s'ha presentat a unes eleccions. Els "seus" vots, mentre no es demostre el contrari són d'EU. I això semblen senyalar les enquestes. La prova més evident de la seua no força, crec que van ser les Generals, on regalant la capçalera de llista a una Diputada, el BLOC va treure els seus pitjors resultats.
c) En la primera ocasió que van tindre la gent d'Iniciativa, de mostrar el grau de coordinació amb el BLOC i la voluntat de construir un espai comú, que van ser les Europees, van demanar el vot per a EU, el lloc des d'on es fugar.
Dit això, el BLOC decidirà en el seu conjunt el que considere millor per al país, tenint clar que allò que en aluns llocs pot fer mal, en altres pot fer bé.
I ja que parleu de conseqüències municipals, caldrà vore si al BLOC li intresa intentar millorar on no tenim res (i les possibilitats són, siguem sincers, ben poques), a canvi d'arriscar-nos a perdre on si que tenim.
I de la mateixa manera que sé que la immensa majoria del partit no vol que reculem enlloc, afime que hi ha persones i grups més o menys organitzats, que estarien encantats que es perguera la representació en llocs on en hi ha, com Castelló, només per poder dir: "veieu?...si haguerem anat junts". Perquè clar, que en algunes comarques o pobles, hi haja uns resultats decents posa en evidència els llocs on no hi són. I em sap molt de greu dir-ho, però es que han tingut la santa barra de dir-m'ho a la cara.
I ara a continuar treballant, que no cal fer-me autopropaganda, jo treballo per al BLOC tots els dies. No és cap mèrit, és la meua obligació

kirikú ha dit...

Anònim no tens raó, no són la gent que va fer la ma tot el que va poder al BLOC. Potser t'agradara que fóra aixina, però no ho és. O potser va ser aixina al teu poble ... no sé. La meua experiència és de bon rotllo i de col·laboració. I no em sembla bé que aneu posant-los mala premsa i predisposant al personal negativament cap a ells i cap a la futura coalició. Eixe no és el camí.

Encara que m'imagine que, com en tots els llocs, hi haurà dins alguna gent marrullera (també en el BLOC hi ha algun que altre, no?). Expulsats de la UPV? Què vols que et diga. Hi ha expulsats que després es van readmetre i ara ocupen càrregs. En els partits, de vegades les expulsions són per discrepàncies i no per "marrulleries" -però com que no sé di qui parles ...-. Siga com siga no generalitzes, no parles mal gratuïtament dels que van a ser els nostres socis -ja ho són a les Corts-.

I Enric, trobe que és normal que no vulguen entrar dins del BLOC -igual de normal que que no volgueren anar a les europees amb Convergència-, ells són d'esquerres i el BLOC no ho és -no vull dir amb això que siguem de dretes, però mantinguem una postura més ambigua, centrista?-.

A més, tampoc crec que per als nostres interesos fóra millor que ho feren. Dins del BLOC, no crec que ens feren augmentar massa els vots. Fóra, sí que ho poden fer. Sí, si aglutinen els votans nacionalistes d'esquerres que no ens voten, ni ho pensen fer -que hi ha, encara que no se ho cregueu-, provinents d'EU, d'ERPV o ... fins i tot del PSOE, o que s'abstenen. I és que, encara que el BLOC és el grup hegemònic del nacionalisme polític, no el monopolitza, hi ha nacionalistes que voten altres coses -potser en Castelló, no?, no conec la realitat política castellonera-.

Encara que discrepe de les teues postures, em sembles molt bon polític.

Ciao

Anònim ha dit...

Kirikú :

Carles Mulet en altres temps 'funcionari' d'EU ara 'funcionari' d'IPV a la província de Castelló entre altres marulleries en l'època pacticta de Compromís va omplir de llistes fantasma per a les municipals als pobles on es presentava el Bloc, fins i tot de gent domiciliada a València. EU no va traure regidors en eixos pobles però va fer perdre alguns regidors al BLOC.

Vicent Grau (baixa en UPV minuts abans de ser expulsat d'UPV) en una ocasió cap de llista a les municipals per EU ( cap regidor) estratègia política difamar i atacar el BLOC de Castelló tot el que podia i més, ara demana reeditar el pacte BLOC-Iniciativa a Castelló.

Com tu compendràs amb gent així no és pot anar ni a fer-nos un café al bar.

Espere que la gent d'IPV que pugues conéixer valga un poc més políticament parlant.

Nomdedéu ha dit...

Però sobretot el que importa és saber que podrien aportar. Explorarem totes les possibilitas, no et capiga cap dubte.
Eixa insturcció se'ns va donar i la seguirem al peu de la lletra. Fina abril o maig, se'ns va dir, tenim temps per parlar amb altres partits, associacions. Se'ns va dir: "així sabrem quants són i si paga la pena pactar o no". Es veu que qui decideix ja ho sap.
A Castelló ells han dit que son 50 militants en tota la provincia. Jo no m'ho crec que ni fart de ví, però per fer llista a Castelló en calen 30 i amb 20 no són prous per fer una llista a Vila-real.
I què aporten? Una inqüestionable mala imatge. De totes formes, Castelló citat sempre ha fet el que ha dit l'executiva. Vam pactar amb uns verds, després amb uns altres... Mi hi havia un partit real darrera, era una franquícia inventada perquè alguns consideraven que això donaria més vots. Tampoc no ho sabrem mai. Ho vam fer, però mai vingué ningú a ajudar, ni a treballar, ni a res. Un altra cosa és quan els col·lectius tenim llibertat fem allò que considerem oportú.
Malgrat les pressions que ja han començat.
Ací es tracta d'oferir la millor proposta a la ciutat de Castelló.

vicent ha dit...

En el cas de la ciutat de València, no em sembla malament que la llista municipal siga encapçalada per Joan Ribó. Es un polític conegut i honest. Però, això sí, el nom de la candidatura hauria de ser Bloc, sense afegitons. En cas contrari, si comencem a afegir-hi sigles (Bloc-X-X), es donaria una imatge de debilitat. No és el mateix donar a entendre que el veterà Ribó se suma al projecte del Bloc (se suposa que il.lusionat per l'ideari i el programa del partit) que donar a entendre que el Bloc li munta la candidatura a Ribó perquè és incapaç per si soles de presentar una llista en condicions.

En tot cas, pense que cada col.lectiu local ha de tindre llibertat per decidir si pacta o no en les municipals, independentment d'allò que es faça en les autonòmiques. La situació política en cada poble i ciutat és diferent i, per tant, requereix una estratègia pròpia.

vicent ha dit...

També és veritat que hi pot haver molts electors que no entenguen perquè en una urna (la municipal) la papereta és del Bloc i en la del costat (l'autonòmica) la papereta és del Bloc-IPV, per exemple. Allò ideal seria que el nom fóra el mateix en totes dues paperetes (ja siga "Bloc" a soles, o bé "Espai Valencià de Progrés"), independentment de si hi hagut pacte o no en les municipals. Es una simple qüestió de coherència, encara que només aparent, però que si no es resol bé, podria espantar els electors menys ideologitzats.

Tonet ha dit...

Vicent i el que encara és pitjor en alguns pobles hi haurà papeleta municipal BLOC, papeleta municipal Iniciativa, papeleta autonòmica NO SE SAP (Bloc, Bloc-Iniciativa-Verds, Espai València de Progrés o qui collons sap el què). Total un empastre.

Nomdedéu ha dit...

si és per una qüestió de facilitar el missatge "estètic", trobe que la millor solució és presentar-se com BLOC-Espai Valencià de Progrés, i en cada papereta, al costat de cada candidat el nom del seu partit.
Però no és això el que s'ha negociat.
Respecte a València, tinc la meua opinió personal, clar, però correspón al col·lectiu parlar primer.

Anònim ha dit...

Entre votar iniciativa i gent com Tonet, INICIATIVA

Nomdedéu ha dit...

no sé si tindràs l'ocasió. No sé si IPV es prsentarà

Tonet ha dit...

Prenc nota anònim, gràcies per avisar-me, només dir-te que en alguna ocasió si he tingut el plaer i l'orgull que em votara alguna gent mentre que a Iniciativa mai l'ha votat ningú. De tota manera sort en el futur.

Emili Gómez ha dit...

Seria possible, tal com està el pacte del cucut, que si es trauen 5 diputats, tres d'ells siguen d'I? Qui ens garanteix que el que li han fet a IU no ens ho farien a nosaltres? Quina confiança pot donar aquesta gent? Si jo fos d'IU estaria molt cabrejat.
Ami el que m'agradaria ñes que el candidat del Bloc arribés a President de la Generalitat. Però un individu que negocia, o aprova aquesta mena de pactes, creieu que seria un bon President? El veieu capaç de defensar els interessos del País Valencià, si ni tan sols és capaç d'aconseguir un bon pacte per al seu partit?

Anònim ha dit...

Enric, dius que el millor nom possible seria BLOC-Espai Valencià de Progrés i coincidisc amb tu, però dius que no és això el que s'ha pactat. I què és el que s'ha acordat en el tema del nom i del logo?

Nomdedéu ha dit...

No ens ho han dit. En el document a votar ens diuen que aprovem el pacte que de moment és BLOC-Iniciativa-Verds (les famoses sopes de sigles que ningú no compra) i que un colp aprovat, ja posaran ells un nom.

Nomdedéu ha dit...

No ens ho han dit. En el document a votar ens diuen que aprovem el pacte que de moment és BLOC-Iniciativa-Verds (les famoses sopes de sigles que ningú no compra) i que un colp aprovat, ja posaran ells un nom.

Nomdedéu ha dit...

El que més m'agrada de tot és que Iniciativa de Castelló (provincia) que ha dit que té 50 militants, vota que no al pacte, perquè el considera humiliant.
Veges tu! En fi, és la primera vegada que estic d'acord amb ells. Pactar en estes condicions és humiliant.
Això sí, per nosaltres, no per ells.

Anònim ha dit...

Hay una canción, en castellano, que, a mi modesto entender, define más objetivamente la situación electoral del BLOC e Iniciativa de cara a las próximas elecciones generales:
"Ni contigo, ni sin ti,
tienen mis males remedio,
contigo porque me matas,
sin ti porque yo me muero"
Juan Damián "El Bautista".

Valentina Doménech ha dit...

¿Consideren una humiliació no encapçalar la llista per Castelló? ¿Sent com a molt 50 persones? No deixa de sorprendre l'autoestima tan alta que té Iniciativa i tan baixa que la té el BLOC.