06 de gener, 2010

"EL SOCIALISME ÉS PROGRESSISTA?" - COPE-Castelló- 10-01-10

Durant la darrera campanya electoral els socialistes castellonencs van presentar un nou estadi de futbol, com a proposta estrella. Francament sorprenent. Eixe tipus de propostes, un les espera de la dreta populista i demagògica, però d’aquells que es consideren quasi bé la reserva ètica d’occident, un espera un certa sensibilitat social. No va ser així, els preocupava més l’electoralisme que la vocació de servei.
I dic que la dreta és populista i demagògica, perquè este mateix cas ho va demostrar de forma ben evident. Quan Calles i els socialistes van rebentar hàbilment la campanya electoral amb aquella proposta, el PP es va quedar descol·locat durant 24 hores (una eternitat en campanya electoral), primer sense saber que dir, després van articular el discurs de que el PSOE volia fer un "pelotazo", i finalment es vam deixar dur per la seua pròpia tendència al populisme i en va prometre un de més gran! Clar que un colp passades les eleccions, i tot i que el PSOE punxava, ells fent bona la teoria del socialista Tierno Galvan, van considerar que les mentides de campanya, no s’han de complir, ja que els electors saben que són mentida.
En aquell moment, Castàlia no s’omplia. I ara que les coses van malament, encara menys. Sorprén, però que un representat socialista es queixe que en el pressupost del Patronat d’Esports, hi haja una important partida econòmica que s’incrementa anualment per al C.D. Castelló. Si es queixen perquè és una entitat privada, quin sentit tenia construir-li un estadi? No sé si ho saben els socialistes, però des de fa anys, l’Ajuntament paga de forma irregular i fora de conveni, llum i l’aigua de l’estadi. Si no volen ajudes, haurien de denunciar públicament este fet. No els hi ho he sentit dir mai.
Per qüestió de prioritats, al nostre programa parlàvem d’ambulatoris, d’escoles, de centres d’esplai per a joves de 14 anys (massa grans per anar a la ludoteca, massa menuts per anar de bars), de transport públic de qualitat, de biblioteques, d’acabar el mapa escolar... Pensàvem, i continuem pensant, que això és el que Castelló necessita. Sense renunciar al Palau de la Festa, sense renunciar a icones arquitectòniques, sense renunciar fins i tot a seguir ajudant el club de la ciutat, per molt privat que siga... Però des d’un partit progressista, semblava raonable tenir altres urgències, abans que gastar-se un dineral en un nou estadi, que ara, malauradament, encara estaria més buit.
Es per estes coses que jo, sent una persona que es considera socialment progressista, i preocupat pels greus desequilibris socials que esta crisi augmenta, no estic segur que el PSOE siga progressista. Té tanta pressa per governar, que tant fent oposició, com en campanya diuen qualsevol cosa encara que no encaixe, ni de broma, amb la ideologia que diuen defensar.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Si és que al final és lo de sempre pp=psoe, psoe=pp i "la casa sin barrer".

Nomdedéu ha dit...

Es que és molt graciós. I a sobre si els critiques s'enfaden.
Ells en privat i en públic ens diuen el nom del gos. Algun dels membres del grup municipal, per exemple, té el costum de criticar-nos (de vegades mentint) cada colp que es creua algú pel carrer, i després resulta que són amics, o militants, o votants i venen explicar-t'ho. Però quan jo faig un article o done la meua opinió al face, de seguida entren a dir-te, que hauria de criticar al PP que és qui governa a Castelló. Ja ho faig, però intente evitar que si algun dia ens han de governar els ho facen amb majoria absoluta

David ha dit...

Molt bona entrada Enric, m'ha agradat molt. S'ha de criticar tant al PP com al PSOE, de la mateixa manera que si ho feren bé, hauriem de reconèixer-lo.

No hem de donar treva als mals governants siguen del partit que siguen i alhora explicar com ho faria el Bloc, proposar alternatives, dir la nostra.

Hem de mostrar-se cara a la societat com una alternativa que aporta i que fa una oposició constructiva, per a que els ciutadans sàpiguen que estem preparats per a governar i que si ens donen el seu suport tenim un bon programa amb propostes factibles i raonables per a dur endavant, un programa realista, no vendre fum com fan els altres partits per tal de guanyar les eleccions a tota costa, sense pensar en les conseqüències com fan el PP i el PSOE.