10 de gener, 2010

"PAROLE, PAROLE, PAROLE" - Mediterráneo - 14-01-10

El Partit Popular és molt més eficient com agència de publicitat que com equip de govern. Ho demostra, per exemple, el fet d’haver triat dissabte per “vendre” als mitjans de comunicació un pressupost que l’oposició encara no coneix. Presentació en dissabte i sense oposició, és la millor forma d’aconseguir un impacte mediatic net. Ho han fet més vegades, per exemple amb el insuls Pla Estratègic, tot i que llavors, el PP va condicionar posar publicitat (que paguem tots) a que els mitjans no publicaren crítiques de l’oposició. Fa tres mesos que cada setmana pregunte al regidor d’Hisenda pel cost d’aquelles insercions publicitàries, i el regidor, que també ho és de Personal, diu sense vergonya que els funcionaris no li fan cas i no li donen la informació. Doncs bé, este senyor incapaç de gestionar la seua àrea de govern, i l’Alcalde-Diputat que va votar en contra de les seues pròpies esmenes als pressupostos de la Generalitat, presenten ara els pressuposts del 2010.
Diuen estos publicistes disfressats de polítics que malgrat tenir menys ingressos, seran els pressupostos més inversors de la història. Tot simplement menteixen. Un pressupost no és inversor si finalment no s’executa, i les inversions anunciades, són substancialment les mateixes que van anunciar el 2009 (el “més inversor de la història” fins aleshores) i no van executar. Afirmen que la davallada en els ingressos es deu a la crisi, i a la perfídia del govern central. Anem a pams. Les poques inversions que s’han fet a la ciutat, s’han pagat a càrrec del Pla E, bàsicament per dues raons. La primera perquè el Pla Confiança mai no ha existit. És el pretensiós nom que se li va donar a les inversions previstes (i quasi cap executada) des de primers d’any. En segon lloc, perquè la majoria de les inversions que havia de fer el propi ajuntament, anaven a càrrec dels diners que suposadament havíem d’aconseguir per la venda del Patrimoni Municipal del Sol. Cosa que no ha ocorregut. Tal com vam denunciar repetidament i en solitari.
Quan el PP ens permeta accedir als pressuposts, en farem una anàlisi rigorosa, i intentarem millorar-los amb esmenes, però...pinten bastos. No es creguen tot el que diu la publicitat.

4 comentaris:

miquel ha dit...

¿Però el pressupost no s'hauria d'haver presentat en el Ple de l'Ajuntament, per tal de ser votat pels regidors, abans de finalitzar l'any?

Nomdedéu ha dit...

Des de que jo sóc regidor esta és la segona volta que no està preparat, presentat, esmenat (sense èxit) i votat, en les últimes setmanes de l'exercici anterior.
Dit això, el reglament permet una mínima demora, i estan dins del calendari legal previst. No l'òptim, però si el legal. El votarem el 28, el que vol dir que fins abril no hi haurà disponibilitat de diners.

Tonet ha dit...

La disponibilitat dels diners és el de menys, com no pensen pagar tot solucionat.

miquel ha dit...

Jo crec que fins i tot el calendari legal els dóna igual. Només cal veure el cas del PGOU, declarat il.legat pel Tribunal Suprem i el PP tan tranquil. El mateix Moliner ha dit que la sentència "no paralitza" cap projecte i han tornat a aprovar el mateix PGOU. Les lleis estan per a no complir-les. Es que som tots uns ingenus, excepte el polítics del PP, clar.