08 de gener, 2010

"L'ALCALDE QUE VA VOTAR NO" - Levante-EMV - 09-01-10

Fa unes poques setmanes, va comparèixer del PP en roda de premsa anunciat tot ufanosos que havien presentat una bateria de esmenes necessàries per millorar les inversions de la Generalitat a Castelló. Mantenia el primer edil (i huité diputat), que la Generalitat havia de ser més justa amb la nostra ciutat, i que eixa justícia s’havia de concretar en les huit esmenes que el PP local presentava. No van dir en cap moment, ni l’Alcalde Alberto Fabra, ni el Diputat Alberto Fabra (dos personas distintas y un solo coordinador general verdadero) que, com ja tenia acords verbals extrapressupostaris, no calia modificar els comptes de la Generalitat.
El fracàs del PP local, encapçalat per l’Alcalde i Diputat Alberto Fabra, en la seua voluntat d’esmenar els pressupostos de la Generalitat, és absolut. Sense pal·liatius. No s’ha acceptat ni una sola de les esmenes, entre d’altres coses perquè el propi Alberto Fabra Diputat, va votar en contra de les esmenes que va presentar Alberto Fabra Alcalde, en un dels exercicis d’esquizofrènia política més obvis que mai s’han vist per estes contornades.
Però encara han anat més enllà. Dilluns passat, Alberto Fabra en la seua encarnació municipal va emetre un inusualment llarga nota de premsa, de sis fulls on deia: "dentro de lo que son los pagos de la administración existen otras fórmulas diferentes para llevar adelante estos proyectos. Somos conscientes de la situación que atraviesan las diferentes administraciones (no eren conscients quan van presentar les esmenes?) y que la principal prioridad debe ser garantizar el bienestar de nuestros ciudadanos y ciudadanas". No sabria dir jo ara si es refereix als pagament opacs en paradisos fiscals, com van fer amb Julio Iglesias primer, i fan ara amb la Fòrmula 1. Ho sabrem el dia que arribe una factura d’un dinar d’algun regidor en un restaurant de l’illa britànica de Jersey, que bé haurà de menjar l’home quan vaja a obrir el compte corrent municipal on la Conselleria pague les obres, al marge del pressupost.
Després va afegir que comptava amb el compromís dels Consellers. Veges tu! Quina tranquil·litat! Si és com aquell que va vindre a presentar el TRAM i preguntat pels terminis d’execució va contestar que feia temps que no parlava amb el Director General, estem salvats!
La resta de la nota la dedicava a tirar-li la culpa a Rodríguez Zapatero d’invertir poc en la ciutat, que tot i ser opinable, el que és segur és que no era el tema de la nota de premsa. Però aprofitant que el TRAM passa pel Ribalta, nyas! Calbot!
Resulta profundament decebedor vore que l’Alcalde, Diputat i Coordinador General del PP, no té aparent influència en el govern que sustenta el seu partit. I no perquè això el convertisca en el cavaller de la trista figura, sinó perquè Castelló necessita eixes inversions, i un Alcalde amb capacitat de negociar, però també amb valor polític de pegar un colp de puny damunt la taula en defensa de Castelló. Quan es tracta del Govern Central socialista el Sr. Alcalde és un pollastre arrogant, quan es tracta del Consell popular, un gallina.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric, els teus últims dos posts del blog són antològics. Jo els guardaria en el meu arxiu. A vore si la gent s'entera de com van les coses en esta ciutat i es decidix a votar a qui els defensa de debò. Josep

Nomdedéu ha dit...

gràcies Josep

Anònim ha dit...

Per cert, Enric, torne a ser Josep. M'agradaria fer-te una suggerència. Per què no fas com Carles Choví i podem sentir els teus posts mentre fem una altra cosa, com ara ordenar roba o planxar, que és el estava fent jo fa un moment?

Anònim ha dit...

Enhorabona, pense com Josep, els dos últims escrits, bons de bona veritat. Seguix així. Moltes gràcies.
Biel Cucanya.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies també a tu Biel.
Entenc, Josep, que hauria d'afegir un gadget. Bé, miraré quin és el que gasta el Carles i me'l copiaré. Carles té moltes coses que envejo sanament