24 d’agost, 2010

"ESTEM RODEJATS" - Mediterráneo - 26.08.10


Tinc el convenciment que en termes econòmics, els governs de Rodríguez Zapatero són els pitjors que hi ha hagut a Espanya en dècades. Van repartir estúpidament milions d’euros en forma d’almoina a milers de ciutadans als qui no van resoldre cap problema, generant-ne un de greu a la caixa comuna. No van voler acceptar les evidències de l’arribada d’una crisi terrible. No van saber reaccionar a temps, i quan ho van fer, ho van fer malament. El Ministre Blanco va vindre a Castelló a anunciar l’AVE, la gratuïtat de l’AP-7 i no sé quines altreS meravelles. Poques setmanes després vingué el retall, i res de res. Són un desastre. Una maledicció. Un tall d’incompetents.
Però no són els únics. La Generalitat Valenciana no paga la llum ni el telèfon d’algunes dependències i rep avisos de tall de subministrament. Les Universitats han de demanar crèdits i pagar-ne els interessos, si volen fer front a les nòmines, perquè la Conselleria no paga. Les bandes de música no cobren, i les escoles de música hauran de tancar perquè el Consell ha reduït en més del 60% els fonts que hi dedica. 1.800 persones grans i dependents, han estat avisades per les Residències on viuen, que les hauran de fotre al carrer, si la Conselleria no paga les places públiques. Els funcionaris d’Educació i Sanitat, com a poc, cobren a través de pòlisses de crèdit perquè la Generalitat no té un clau. Enguany h¡ haurà menys mestres que l’any passat, perquè no poden pagar-los. Les inversions en infraestructures promeses per les nostres comarques estan paralitzades. No hi ha diners.
I d’això la culpa no la té Zapatero, la té Camps. Tenim un finançament deficitari. Cert. Exactament el que va imposar el PP en la reformeta estatutària, i que va aplaudir el PSOE. Però el cert és que si t’entren cent euros, saps que has d’adequar els ingressos a les urgències i les prioritats. Per a Camps, les prioritats no són les carreteres, ni l’educació, ni la gent gran, ni la sanitat. Els diners van a la F-1, i Veles e Vents. Tot fantàstic. Però quan no tens diners per allò necessari, gastar-s’ho en allò que no ho és, és de mals gestors, d’inútils.
Estem rodejats!