30 d’agost, 2010

"LA CONSELLERA BECARIA" - Mediterráneo - 30.08.10

Llig a un diari madrileny una entrevista amb Paula Sánchez de León Guardiola, on deixa anar la següent perla: “la oposición ha usado las instituciones como un atajo con el objetivo de lograr lo que no puede hacer en las urnas”. Li faltava anfegir “¡nos critican, los muy ladinos!”
Crec que paga la pena fer una mena d’anàlisi de text. Primer sobre el subjecte. La senyora Sánchez de León és una mena de Consellera en excedència, una becaria de l’organigrama del PP. Dic això, perquè sent formalment Consellera de Justícia i Administracions Públiques, el President Camps l’ha rebaixat de serveis, i ha repartit totes les seues competències entre altres consellers,
per tal que la senyora es dedique en cos i ànima a fer de Directora de Campanya del PP.
I després, clar, sobre el contingut. Demostra la senyora Consellera eventualment sense cartera un escàs coneixement del sistema democràtic. Què caram deu creure ella que ha de fer l’oposició? No ha de fer propostes alternatives? No ha de criticar allò que creu que el govern no fa be? No ha de demanar compareixences i qüestionar els consellers? No és a les institucions, de les que per cert formem legítimament part igual que ella i els seus, on hem de fer el nostre treball? Potser creu la consellera que hem de fer el nostre treball al carrer... però em tem que no. Tampoc no li agrada si la gent es manifesta, protesta, o es concentra davant del sopar popular de Teulada
per preguntar al President que han fet amb els diners de les valencianes i valencians.
Quan l’any 1999 va guanyar les municipals de Castelló el PP, José Luís Gimeno, actualment també becari a la nonata “Ciutat de les Llengües”, va afirmar tot cofoi al plenari que ja que el PP havia aconseguit una majoria absoluta i el PGOU era una part important del seu programa, l’oposició tenia l’obligació democràtica de votar-lo a favor. Al·lucinant! Obviava Gimeno que els partits de l’oposició són representants de la voluntat popular, amb el mateix grau de legitimitat que ells, i en representació de les seues pròpies idees i programes. Se’n diu pluralitat.
Que cada formació puga defensar les seues idees i plantejaments polítics a les institucions on han estat triats, i durant tot el període de sessions, és l’essència de la democràcia. I això és el que José Luís Gimeno no entenia, i el que la Consellera en excedència Sánchez de Leon no comprén. És molt greu això.
Esta gent són d’una voracitat sense límits. No en tenen prou amb guanyar, no en tenen prou fent-ho per majoria absoluta, volen aniquilar l’adversari, impedir-li exercir el seus drets democràtics. Ho acaba de deixar clar el Tribunal Constitucional donant la raó al nostre grup parlamentari, en el seu recurs d’empara davant els membres populars de la Mesa de les Corts, que es neguen a tramitar les preguntes que els hi resulten molestes. Com els hi resulta molesta una oposició que volen emmordassada i silent, abse
nt, com primer pas per un règim del partit únic, on res ni ningú puga controlar en què i com es gasten els diners públics, o vigilar que els serveis públics que venen obligats a prestar tenen uns mínims de qualitat.
La Consellera no creu ni en la justícia, ni entén els fonaments bàsics del sistema democràtic i el règim parlamentari. I és la que ha de dirigir la campanya del PP! Anem ben servits!