11 d’agost, 2010

"MOROSOS" - Mediterráneo - 11.08.10

La Generalitat no pot pagar les factures. Les empreses de llum, aigua i telèfon, amenacen amb tallar el subministrament si no cobren els retards. El Conseller Gerardo Camps, diu que això no és morositat, que tot simplement són “aplazamientos”. El que sempre s'havia conegut per “pagaré quan podré”. El Consell devia milions d’euros a les universitats valencianes, i com no podia pagar va renegociar (eufemisme cruel, quan qui tens davant no pot fer altre que acceptar el que tu imposes) el deute i va decidir que aniria pagant en varis anys, el que havia d'haver pagat ja. Però ara, no paga les mensualitats, i fa que les universitats valencianes no puguen pagar ni les nòmines ni la despesa corrent. Fontdemora, el killer de l'educació pública valenciana, els hi dona l'adreça d'un parell de bancs, amb els que ja ha negociat, i els assegura que allà els avançaran els diners. Això sí, els interessos els han de pagar les universitats.
Mediterráneo ens informa que 15 famílies castellonenques i 60 empreses han presentat concurs de creditors en el primer semestre d'enguany. És a dir, 15 famílies, han hagut d’iniciar un procediment judicial, reunir tots els creditors, elaborar un informe conjunt, i finalment renegociar per vore si és possible que no els hi tallen la llum, que no perguen el pis a mig pagar, que no se'ls hi emporten el cotxe del que encara deuen algunes mensualitats, i si podran o no omplir la nevera. Podria donar-se el cas, que finalment s'acordés embargar tots els bens d'alguna d'estes famílies per tapar forats, i deixar-los al carrer, amb una mà davant i l'altra al darrera. Eixa és la situació de cada dia més conciutadans.
I em pregunte, si no farien millor Fontdemora i G. Camps en muntar un programa a la seua televisió, on donaren pautes als ciutadans de com escapolir-se del cobrador del frac, ells que en tenen tanta gràcia.
Perquè francament, em costa d'imaginar a un d'estos pares de familia dient-li al cobrador: “com no et puc pagar, he parlat amb un banc, m'han dit que et donaran un crèdit, ja
l'aniré pagant jo, però els interessos els pagues tu. Això sí, no sóc un morós, es un aplaçament i avant”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero ¿qué dices?, si fontdemora ha dicho que tiene dinero para subvencionar la implantación del uniforme en no sé la de colegios de todo el país...
Julia

Tonet ha dit...

Julia els uniformes seran excedents del sastre amic de 'El Bigotes'