30 de setembre, 2011

"QUI MANA NO PAGA" - Levante-EMV -01.10.11


Seguint la teoria del PP de que els serveis públics que presta l’ajuntament els han de pagar aquells que els gasten, el BLOC va presentar una moció en la que demanava que els càrrecs públics paguem una part d’aquells usos privatius que fem de vehicles oficials, telèfons, aparcaments gratuïts o dinars i sopars de gorra.
Però com ací qui no corre vola, després de la junta de portaveus van eixir PP i PSOE penjant-se medalletes. El PP dient que havien proposat una comissió per analitzar el tema. Ridícul. El PP governa amb majoria absoluta, no cal que cree cap comissió. Que deixe de fer ús abusiu dels mitjans públics, i que limite, si cal, el que en fem l’oposició. No ho ha volgut fer mai. Si ara proposen la comissió és a canvi de que el BLOC-Compromís retirés la moció. Cosa que no hem fet, tot simplement, l’hem deixat sobre la taula per donar una oportunitat a la negociació. Després tornaré sobre el tema.
El PSOE també va fer una nota de premsa atribuint-se mèrits per la creació de la comissió. No sé pas quins! Callaren quan el tema dels sous, i va ser el BLOC qui va presentar la moció que evità l’augment de salaris polítics. I ara, hem estat també nosaltres. El PSOE va a rebufo, que se’n diu, la qual cosa és bona, perquè sempre que vagen a rebufo nostre ens garantim que actuen en la direcció correcta. I perdonen la immodèstia, però si ells s’intenten atribuir mèrits del treball nostre, és lícit que jo els acuse de xuplar roda.
Deia que vam deixar la moció sobre la taula, perquè el PP va advertir que no hi estava d’acord, amb la qual cosa podíem haver aconseguit una victòria formal al ple, deixant en evidència als populars, però no haguérem aconseguit estalviar un sol euro als contribuents, que és el nostre objectiu. Si de la comissió no ix un acord acceptable, reviscolarem la moció. I el que més xiule capador.
No puc però passar de llarg l’argumentació del PP per dir-nos que la moció no era una bona idea. Deien: “això fa molt de mal a la política, ens perjudica a tots, sou irresponsables perquè per fer-nos mal a nosaltres, feu mal a la política”. Quins pebrots! La nostra moció no desprestigia la política. La nostra moció arriba perquè les actituds d’alguns desprestigien la política. El que de veritat fa mal a la política és que alguns gasten el cotxe oficial per a que els duguen a la residència d’estiu a Benicàssim, que altres el gasten per passar per l’escola a vore un nebot, que a una inauguració d’obra arriben tres cotxes oficials amb tres membres de l’equip de govern que venen del mateix lloc i tornaran al mateix lloc, però als que no els agrada compartir. El que fa mal a la política és que una senyora per anar a comprar al Mercat Central gaste la tarja de l’aparcament que té el seu marit per ser regidor; o que una regidora li deixe la tarja a la filla, perquè ella aparca als baixos municipals, just al costat d’on un altre regidor guardava un parell de motos de col·lecció. I si volen, desgraciadament, podem seguir amb els exemples.
I com ací es tracta de ser honestos, la moció del BLOC proposa que tots, govern i oposició, assumim un part del cost, perquè igual a ulls d’alguns jo faig massa ús del telèfon públic. Doncs si és així, pagaré el que em toque. Eixa és la idea.

5 comentaris:

Tonet ha dit...

Esta manera d'entendre la política o l'Administració Pública no és privatiu del PP solament, et puc dir algun director provincial de l'Administració Central del PSOE amb cotxe oficial i xófer a disposició d'ell i de la seua familia.

Anònim ha dit...

Enric:
El comentario que a continuación hago, no tiene que ver con el tuyo, pero quería darle publicidad. Ruego me disculpes.

La Web del ayuntamiento aún publicita el servicio del bicicas como gratuito, cuando creo que ya es de pago.

Saludos.

Anònim ha dit...

Las cafeterías que tienen mesas y sillas en la calle, si no ha cambiado la normativa, deben dejar dos metros libres para los peatones.
Pocas cumplen.
Como vayas con un carrito de bebé, silla de ruedas, etc. lo tenemos dificil.

Nomdedéu ha dit...

encara no, l'ordenança no entra en vigor fins a l'any que ve.

Anònim ha dit...

Gracias por la aclaración (bicicas).