24 de febrer, 2012

"#TARDOR POPULAR" - Levante-EMV- 25.02.12


El hashtag Primaveravalenciana ha estat trending topic sideral durant uns quants dies. I malgrat la pueril i estúpida polèmica generada pel TDT Party i alimentada per un grapat de twitters populars, el cert és que ha estat una etiqueta (per fi una paraula en valencià!) a la que centenars de desenes de persones ens hem sumat per comentar allò que ha passat estos dies als carrers de València primer, i en solidaritat i menor mesura a moltes ciutats valencianes després.
No tinc intenció d’analitzar ara i ací els evidents abusos de la força a càrrec de la policia nacional. Una cos de policia sota les ordres polítiques de Paula Sánchez de León, una funcionària que arribà a Vicepresidenta del Consell de la mà de Camps, i que pocs mesos després eixí per la porta de darrera del puntelló al cul que li pegà Fabra. Tampoc parlaré de l’evident responsabilitat del cap del cos armat, ni de l’esmentada política de curt recorregut.
El que dic és que la Primavera Valenciana, és el crit d’esperança social, davant la tardor popular. El PP trontolla. I les majories absolutes no haurien de fer-nos oblidar una realitat: al País Valencià els populars porten perdent vots des de fa dues eleccions, i només la davallada d’un PSOE desnoratat els hi permet salvar la cara, guanyant escons. 
El PP és ara una olla a pressió. Dijous la policia (i ara la culpa no és de Rubalcaba) s’enduia a la trena a tot un Director General de la Generalitat. L’ex-vicepresident està imputat (amb companyia d’altres) en la causa oberta pel presumpte finançament il·legal del partit. L’ex-president implicat al cas Urdangarin, i malgrat que un jurat popular el va declarar no culpable del cas dels vestits, les cintes van evidenciar que és un personatge indigne d’ostentar cap representació política. 
La massa social de votants populars (empresaris, professional liberals, farmacèutics, metges, advocats...) estan enfadats perquè no cobren i veuen que els seus diners se’ls gasten pagar a arquitectes obres que no es faran mai, o en aeroports d’Exin Castillos, o en Fórmula 1 mentre les escoles no tenen calefacció. O com els d’Emarsa en anar de putes.
La Generalitat Valenciana és el primer govern autònom que ha hagut d’estar rescatat financerament per l’estat, perquè no podia ni pagar les nòmines. Nòmines que en alguns casos portava pagant fa anys a través d’operacions financeres facilitades per uns grans magatzems. El País Valencià obri portades de Le Monde, Le Figaro, The New York Times, The Guardian i altres diaris de prestigi mundial i en som la riota. Ruïna econòmica, megalomania, corrupció... Això es diu de nosaltres a la resta del món. 
Fabra cridava com un possés dijous passat a les Corts: “ustedes perjudican la imagen de la Comunidad Valenciana”, li ho deia a l’oposició, per haver denunciat el mal govern. Dues hores més tard havia de destituir un Director General per corrupte. Qui desprestigia? El lladre o el que avisa que hi ha lladres?
La tardor popular ensenya el nas, deixant caure les primeres fulles, les més podrides, i avança, avança inexorablement, fins que deixarà l’esquelet d’un arbre, que descobrirem corcat. I aleshores sí, la Primavera Valenciana que ara no és més que una tímida flor, serà un esclat de roselles als bancals, d’un país, el nostre país, que no mereix la vergonya de tenir estos governants. 

5 comentaris:

Tonet ha dit...

Només dues cosetes a comentar :
- El PSOE quan ha pogut ha actuat de la mateixa manera repartint estopa, només recordar els fets del Cabanyal on el Delegat Peralta ( ex-PCE, ex-EU i aleshores PSOE) també va enviar a la policia a repartir fuetades.
- Alguna gent ha vist en el gest del President Fabra de destitució dels alts càrrecs un fet contra la corrupció però no n'hi ha que oblidar que l'actuació prèvia policial venia per denuncies de feia temps algunes d'elles del grup Compromís.

Nomdedéu ha dit...

Exacte, així és. El PSOE no és l'alternativa. És el PP sense tanta gomina

Vicent Fernandez ha dit...

Enric no sigues malpensat, que no eren putes, eren traductores rumanes... no sé com eres...

Nomdedéu ha dit...

si eren traductores romaneses, per què practicaven el francés i el grec? eh! eh? ah!! no ho saps no? hummmm! ;P

Anònim ha dit...

No, esteu equivocats, xa. Ara els blaveros han descobert que el valencià ve del romanés, ací tenim l'explicació.

Ronin Hood of Sherwood