17 de novembre, 2018

L’SLEEPY HOLLOW VALENCIÀ" -Levante-EMV- 17.11.19




La Fundació que atorga els Premis Jaume I, molt vinculada a la Casa Reial dels Borbons, va pensar que fóra bo, que la promoció exterior d'Espanya no anés només associada a tòpics com les corregudes de bous, el flamenc, la paella o la migdiada. La seua lloable pretensió era que es pogués conéixer el país per altres qüestions com la ciència, la literatura, la investigació. És a dir, plantejaven una campanya de realçar allò que de veres és un valor afegit, homologable a escala europea, i no quedar-se en els estereotips suats de sempre.

I va encomanar una campanya que es traduí entre altres coses en una cartelleria instal·lada en les marquesines de l'empresa del transport públic de València. Els cartells, molt visuals passaven ratlla a eixes paraules, i proposaven ampliar la nostra targeta de visita al món. Els cartells es van instal·lar a loctubre, els premis es van donar el 7 de novembre.

I per què en parle ara? Doncs resulta que un d'eixos cartells que van passar sense pena ni glòria durant un mes, i dels que en queden alguns pocs en algunes parades de l'EMT, ha cridat l'atenció d'un cantaor. Un cantaor flamenc, que havia vingut a actuar a València i es va sentir fortament ofés, pel que va considerar un atac a la seua professió. I sense por a posar en evidència la seua nul·la comprensió lectora, va fer un tweet dirigit a l'ajuntament de València queixant-se amargament (amb un «quejio» ortodox, vull suposar). Errada, perquè la campanya no és de l'ajuntament, per molt que estiga en suports d'una empresa pública municipal.
I en això que va aparéixer Cantó, el diputat de Ciudadanos que vol liderar la llista a les Corts. Durant tot un mes València ha estat plena d'eixos cartells, i ell no va dir res, segurament perquè ni els va vore. Igual feia temps que no venia per la circumscripció que el va elegir diputat. Però com Cantó s'informa per Twitter (això explica que el diputat s'empasse les fake news de tres en tres), fins que el cantaor no va dir res, ell tampoc.
El problema de Cantó és que la seua catalanofòbia i la seua valencianofòbia militant, el converteixen en un insensat demagog i piròman. Per això va pujar la mateixa foto que el cantaor, i va escriure: «Parece que al tripartito valenciano no le gusta el flamencoEs más de sardana». Així. Sense vergonya ni dignitat.
En lloc d'interessar-se per la campanya, on hauria trobat paraules com les indicades més amunt, o «playa» o «tapas», li furta la foto al cantaor perquè sinó la seua maldat no tindria sentit. No podia fer un tweet dient «Parece que al tripartito valenciano no le gusta la playaEs más del macizo central»... Però clar, això no li servia per al seu objectiu polític, que no és altre que crear crispació i fractura social. Fa pocs dies, el partit carabassa, va qualificar de "encerrona secesionista" el Congrés pels 600 anys de la Generalitat, que organitzava la Universitat d'Alacant.

I encara més, Rivera no ha tingut cap problema en sumar-se a les crítiques mal intencionades, inclús després d’haver quedat clar que ni l’ajuntament, ni el Consell tenien cap vinculació amb la campanya. Ell va vore que damunt se la paraula “flamenco” hi havia una ratlla, i es va sentir obligat a dir la seua! 
La diferència entre ells i VOX, és que mentre estos cavalquen cap al crepuscle (de les ideologies), els tarongetes em recorden més a Sleepy Hollow. Ja saben, aquell genet sense cap. Perquè si el seu cap ha de ser Cantó...
En fi, a ells els hi és igual enllardar una universitat pública, o esquitar a la Casa Reial, no oblidem que Ciudadanos va néixer per crear conflicte, i li està furtant la cartera al PP que es distreu al tenir dos objectius, el de crear enfrontament que comparteix amb Ciudadanos, i el de la corrupció sistèmica, a la que dedica ingents quantitats de gent, temps i talent. I és que la seua evident catalanofòbia no els impedeix paradoxalment fer seu aquell estereotip català de què «la pela és la pela». I parlen de la pobra Rosalia i l'apropiació cultural.

1 comentari:

Joan ha dit...

Quanta raó tens, Enric. A més, un personatge tan ben informat com Cantó s'ha posat ell mateix en evidència. Va dir "sardana". No va dir "dansà". Vaja, què interessant! Això significa que és Toni Cantó qui vol fer-nos catalans?

I, per cert, a un altre sleepy hollow valencià, el tan "valencianista" Ximo Puig, també li encanta humiliar-nos com a poble. Ho dic perquè l'Agència Valenciana de Turisme, per tal de promocionar internacionalment el nostre País, fa servir la inefable expressió "REGION of Valencia".

Xe, que no ho havia pensat ningú abans? Amb això ja s'ha acabat l'inacabable conflicte identitari! Ni Estatut, ni "nacionalitat històrica", ni altres collonades! Ni som "Community", ni som "Kingdom", ni som "Country". Per a Ximo Puig és ben fàcil, digueu-li "REGION of Valencia". El que no entenc és com Compromís permet que els socialistes ens humilien com a poble davant del món. Se m'encén la sang.

Almenys, Eduardo Zaplana i el seu amic Julio Iglesias tenien una miqueta de respecte, i presentaven el nostre País arreu del món com a "LAND of Valencia". Em sap molt de greu haver d'admetre-ho, però ara resulta que els regionalistes no són els del PP sinó els del PSOE-Compromís. Hauré de dir que "Enric Nomdedéu is a politician from the Spanish REGION of Valencia, as a member of the REGIONALIST Valencian Bloc", si he de fer cas a l'Agència Valenciana de Turisme.

Zaplana (segle XX):
https://ecodiario.eleconomista.es/politica-eD/noticias/4309086/10/12/Julio-Iglesias-contradice-a-Zaplana-testifica-el-cobro-de-900-millones-de-pesetas-del-Ivex.html

Ximo Puig i Compromís (segle XXI):
https://twitter.com/GVAturisme/status/1059537879632961536
https://twitter.com/GVAturisme/status/1059802711275855872