16 de febrer, 2019

"MÉS MANADES" - Levante-EMV - 16.02.19


Irene Lozano és una periodista, escriptora, tertuliana i política (primer a UPyD i quan va fracassar en l'intent de ser-ne la Secretaria General, amb el PSOE). En la seua trajectòria periodística destaca l'època d'editorialista a El Mundo i de columnista a La Razón. Com a escriptora, el seu combatiu "Lenguas en guerra" que és un cant al nacionalisme castellanitzador. Com a tertuliana res a destacar, quatre crits i un parell d'arguments més o menys ben lligats, com la majoria. I com a política, francament no havia guanyat massa rellevància, fins que ara fa uns mesos va ocupar el càrrec de Secretari de Estado de la España Global. Com el Ministerio de la Propaganda. Càrrec creat ad hoc, per a convertir-la en una mena d'ambaixadora mòbil amb la pretensió de millorar la mala imatge exterior d'Espanya. Una imatge deteriorada per la corrupció sistèmica molt ben representada pel PP, per la resposta desmesuradament violenta al repte independentista de Catalunya, per la persecució de la llibertat d'expressió (rapers, tuitaires, titellaires...)


Esta setmana va ser entrevistada al programa World View, de la cadena britànica Sky News. Preguntada pel judici al procés que se celebra (alguns el celebren amb el furgadents a la boca i la copa de Magno a la mà, mentre fan pudor de Baron Dandy, i a semen vell als calçotets) estos dies, va dir: "Ells volien fer el referèndum però no tenien permís per fer-ho. Normalment utilitze la metàfora del sexe: no està prohibit igual que votar, però no es pot fer-ho a la força, es necessita un permís perquè és una violació". El periodista d'Sky News es va quedar garratibat. Així que li va preguntar si realment estava comparant el referèndum amb una violació. Lozano va deixar anar un riure neguitós i ho va negar, al·legant que potser no s'havia explicat bé. I intentant explicar-se, hi va tornar: "qualsevol acte que faces és diferent si ho fas amb permís o sense. El que he dit és que el sexe està bé, però deixa d'estar-ho quan es fa sense permís". "El sexe sense permís és una violació. Votar està bé, però si no tens permís, és un delicte criminal a Espanya."



Quina indecència! A l'España Global es produeixen 4 violacions diàries, i amb tendència a créixer, segons el Consejo General del Poder Judicial. La falta de sensibilitat de la Secretaria d'Estat és absoluta. Si votar sense permís és violar, el Govern de Catalunya eren La Manada segons ella? La Manada, sí, aquell grup organitzat de violadors que tot i condemnats, segueixen en llibertat. Alguns amb els seus uniformes de militar o guàrdia civil, a esperant l'armari.



I parlant de La Manada, esta setmana ha aparegut un text de joventut (fa quatre dies, doncs) de l'actual líder del Partit Popular, el senyor Casado que personalment crec que podria patir la síndrome de Tourette. Un text publicat en la revista anual del Colegio Mayor Elías Ahúja (on hauria d'haver estat estudiant la carrera i no fent l'ànec, que després així li anaven les notes!) Un text profundament masclista, racista i supremacista, en el que explica del grup humà amb el qual se sent representat: "Se trata de una especie superior, bastante evolucionada, con una masa craneoencefálica muy superior a la de otras manadas colindantes". Sí, es considerava membre d'una "manada" i referint-se a "las hembras", arriba a dir: "al entrar a formar parte de la manada, comienzan a aflorar en él instintos de voraz carnívoro para con toda clase de hembras en periodo fértil" o "entre sus presas más codiciadas se encuentrancomo es obviolas lobasAunque, si existe carestía de estasrecurre de buen grado otras especies animales como cerdaszorrasgallinas o cualquier especie de ave que le ponga los huevos".



Segons com, el bipartidisme també potser una manada. Si més no per a la pluralitat democràtica.