24 d’agost, 2006

"COMPLEXE DE COLLINS" Mediterráneo. 24.08.07


Eren tres amics, o potser caldria dir tres companys de faena. Però la seua faena, somni de tants xiquets, era d'allò més especial, o potser també caldria dir, més espacial. Eren astronautes. En Neil, el Michael i l'Edwin. Van formar la tripulació de l'Apol·lo 11. Per cert, Apol·lo era el déu del Sol entre d'altres negociats, i la seua germana Artemisa ho era de la Lluna. Molt masclista havia de ser la NASA per decidir que la nau (femení) espacial que havia d'anar a la Lluna (femení), no duguera el nom de la seua deessa (femení) i duguera el del germà (masculí, ell). Bé el cas és que tots tres van viatjar a la Lluna, però només Neil i Edwin, "Buzz" per als seus amics, van trepitjar el nostre satèl·lit preferit. Això va fer que Michael, fent honor al seu cognom exclamara: "Collins! Ara jo no passaré a la història". I si que va passar. Va, fins i tot, donar nom a un complexe.
Des d'aleshores, es diu, ho dic jo si més no, que aquelles persones que fan un treball fonamental per aconseguir un objectiu, però que després tenen menys ressò públic, pateixen el "Complexe de Collins". En la vida, i la política com activitat humana en forma part, hi ha tots els papers de l'auca per cobrir. No és més important el treball del Conseller que el del Secretari Autonòmic per tal que isca endavant una nova llei. I cap dels dos és més important que el dels funcionaris, tècnics i experts consultats. Però al final, a cada ú li correspon jugar un paper determinat. Sense Collins la missió de l'Apol·lo 11 haguera estat un fracàs, però a la Lluna només podien baixar dos, algú havia de quedar-se vigilant la nau. És època de fer llistes electorals, i tots no podran fer peu a la Lluna.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ei! em pareix que tens algun problema amb les dates...o tens una m[aquina del temps amagada.

Nomdedéu ha dit...

Bon observador/a:
Estic de vacances a Xile, i vaig deixar penjats els posts amb les dates que els artícles aniran apareixent a Mediterráneo. No sabia ni quan ni compodria connectar-me. No hi ha mésmisteri. Si tinguera una maquineta del temps,aniria un moment a Amansa al 1707 ianava a enterar-se el Borbó!

Anònim ha dit...

Mongel el PSOE s'ha apropiat de les sigles del PSPV... sigles que per cert no mereix...

Xavier López ha dit...

Tant de bó tots aquells que han dedicat hores de la seua setmana a engrandir este projecte anomenat "BLOC" tingueren un espai a les llistes. Però ja sabem com van estes coses, molts cops, injustament, acaben ocupant llocs gent que ni ha aparegut per la seu simplement pel seu nom, perquè se sap que si està possiblement puga atraure una borsa de vots determinada. Però així és la política i així som els partits minoritaris: molts llocs, massa gent disposada i pocs escons a repartir. O tal vegada no...