18 de novembre, 2007

"EL TEMA". Mediterráneo. 22.11.07


Alexandre Dumas va signar una de les grans novel·les de la història, El Comte de Montecristo. En ella l’abat Faria, que està pres al castell d’If, pretén fugir del captiveri, i un bon dia i per error, apareix a la cel·la d’Edmond Dantès. Què com ho va fer? Foradant la paret amb un estri fabricat per ell mateix! Si home! Com si els castells foren de pladur! Dic tot això, perquè quan sec a escriure tinc les mans més roges i escaldades que les del “palmero” de Farruquito el dia que este va aprovar la teòrica.
I les tinc així per que m’he passat tot el dissabte fent regates, i no precisament amb el Bribón. He estat picant per passar la nova instal·lació de la llum a casa. Vostés diran, on vol anar a parar? Per què no va al tema? Doncs anem al tema.
He explicat el que he fet el cap de setmana, per què només coneixent el treball dels altres un pot valorar-lo. Quan veus un manobre fent una regata, sempre et sembla que va lent i que la factura no reflexa la complicació del treball. Ara se que no. Passa igual amb la política. L’equip de govern sempre considera que l’oposició fa crítiques poc fonamentades, bàsicament, per què no es capaç de posar-se en el lloc del govern, diuen. I ells saben posar-se en el nostre de lloc? Entén el PP la importància que en el sistema democràtic té l’oposició? Comprenen que nosaltres som tan legítims representants de la voluntat popular com ells? Sabrien fer el seu treball sense tants assessor, ni cotxe oficial? Serien bona oposició? Pot ser l’oposició necessita consciència de govern, però el PP necessita consciència democràtica. Entendre el paper imprescindible de l’oposició. Eixe és el tema.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Les majories absolutes no són bones per la democràcia tant si són del PP com del PSOE, els partits minoritaris són vitals per el sistema democràtic.
Endavant Enric, endavant BLOC.

Anònim ha dit...

Ponerse en el lugar del otro.
Eso es lo que he hecho cuando he leídos las noticias (de anteayer, ayer y hoy en Levante de Castellón) de los 10 rumanos que, supuestamente, extorsionaron a un empresario de Orpesa.
No me lo creí. Algo mas había.
Ahora resulta que el cliente pagaba el trabajo, y el empresario no correspondía abonando los sueldos a su trabajadores.
Culebrón.
Hasta que no lea que el empresario (si es cierto todo lo que se ha escrito) ha sido sancionado por la Inspección de Trabajo por emplear sin la debida alta en la Seguridad Social, y los empleados salgan con la cara bien alta, no entenderé nada.
Esperaré.

Nomdedéu ha dit...

Per a Enric 2:
Tinc part de les respostes. Sembla ser (no ho he pogut confirmar, ni sé si podré) que la subvenció no es va demanar a consciència. Segons diu Mulet, van mirar si les bases s'ajustaven i la funcionària encarregada va dir que no. No sap dir-me si és per que encara queda per catalogar material anteror al 1800.
Pel que fa a l'ETT. L'ajuntament va fer en el seu moment un concurs per digitalitzar l'arxiu i va guanyar una empresa. Aquella empresa és, sense dubte, qui contracta la seua gent mitjançant una ETT. Una cosa que en el programa del BLOC ens comprometiem a evitar, però...vam perdre.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la resposta. Si m'entere de més coses ja t'ho diré. Supose que el tema de la subvenció per a digitalitzar documents serà perquè es tractarà de premsa del XIX o del XX. No obstant, hi ha altres subvencions per a arxius i b iblioteques que no s'han demanat, i eixes no tenen excusa, com ara caixes o llibres. Però en fi, anem sobrats de diners, per això ara ens llevaran els impostos i els tarongers faran diners en lloc de taronges, i els llauradors plantaran arròs quan duguen l'aigua de l'Ebre.

Anònim ha dit...

Realment creieu que val la pena? passen els dies i veus, experimentes com la gent passa olimpicament de la seua terra, del valencià, de tot. Realment val la pena? S'ha fet El 75 aniversari de les Normes i a la gent ni l'interessa. Per no tindre intEres no el -te'met ni per tindre un periodic en valencià, la província esta plagà de periodics comarcals, tots ells és clar, amb nom en valencià, però l'interior res de res.

Dius Vila-real i et rectifiquen :
"eso es en valenciano, no?",
no .. ese es el nombre oficial.
"No! Es Villarreal".
Bueno, eso es lo que pone en el ayuntamiento, si lo quiere mirar...
"Ahh!! Ja!! Ya lo entiendo esto es como lo del inútil ese del Josep Lluís...

Intentes parlar en la nostra llengua amb un altre individu i et rectifica;
"abans?", "roure?", "escorxador?","esport?","fins?",... sense anims d'entendre-ho.
La gent passa de tot, "els de Castelló sou uns catalanistes!"(part valenciana), "estamos en Espanya y aqui...!"(la resta), val la pena? Val la pena patir, discutir, dialogar per una quimera?( i per molta educació i bones maneres que fiques, sempre et taxen de fanatic, sempre acabes sent el roin).
Val la pena que et fatjen callar per parlar en valencià, perque en la taula hi ha un amic de Burgos, i el millor de tot ,que et fatja callar un valencià(i millor encara, que realment no et dirigies al de Burgos ) val la pena renyir?
Hui no estic d'anims, l'enemic som nosaltres, si nosaltres no volguerem, tot açò no passaria, no venguem fum, l'enemic no és sempre de fora, som nosaltres.

Anònim ha dit...

A l'anònim que parlava dels romanesos volia dir-li que efectivament si hi ha treballadors no legals és que hi ha empresaris pirates que són capaços d'agafar-los per treballar sense seguretat social i amb salaris baixos. Cal mà dura amb aquesta qüestió, més actuacions de la Inspecció de Treball cas contrari sempre tindrem treballadors no legals perquè sempre hi haurà empresaris pirates.

Anònim ha dit...

Al de "val la pena?". Resulta prou evident que hui no estàs d'ànims. La situació no és bona. Proposes una autoinmolació en una olla gegant d'oli bullint com al Sagunt prerromà o simplement escrius per "donar ànims"?.

Anònim ha dit...

sí, val la pena

Anònim ha dit...

bé, hui estic en estat estable, ahir vaig passar un mal día. Gràcies que vist açò:
http://www.youtube.com/watch?v=ozi1ie3RHLU
per una part m'ha pujat els ànims, per un altra pense com pot ser que no pugan aconseguir que aquesta classe de gent deixe la primera línea politica...

Sara ha dit...

On fan d'oposició està clar que no ho fan massa bé (només cal escoltar a Acebes) i on manen tampoc ho acaben de fer massa bé...ficaria d'exemple com està el meu poble (Rafelbunyol), que és el primer poble des de Jaume I que s'ha donat de baixa de l'acèquia de Montcada perquè ja no li queden horts que regar amb eixa aigua...
Que facen el que vulguen, encara que siga poquet, però que ho facen BÉ que si les coses es fan bé, a mi no m'importaria dedicar el meu temps lliure a altres coses...

Una abraçada moooolt forta!

Nomdedéu ha dit...

Em connecte a les tres de la matinada quasi. Vinc de la "refundació del catalanisme", un acte impressionant, i un discurs intel·ligent i modern. Estic desvetllat. Normal. Ens queda tan per fer!
Dur. ahir no vaig poder contestar-te, i hui veig que faig tard, que ja estas més tranquil. Me'n alegre. Tots tenim baixons. Però ja saps que si que paga la pena ser el que som. Tampoc no tenim alternativa. Però, a sobre, a mi m'agrada ser valencià, tindre com llengua el valencià i dir-li a la gent que vull seguir sent el que sóc, un valencia.
Sara!
Això de Rafelbunyol va de veres? Què fort! Trobe que és un exemple brutal de determinades polítiques depredadores de substitució de l'horta per pais. Exemplificador. Me'l deixes gastar com exemple? Gràcies.
PS.
A vore si haurem d'esperar a la Magdalena per vore't!! Sort que enguany cau prompte. Un besot

Vicent Martínez ha dit...

Enric, t'he vist pululant per la conferència de Mas, hehe. Estàs de fons en algun video de vilaweb.

Ens faràs una reflexió pausada? Jo estic esperant tenir més elements de reflexió i segurament faré un post al meu bloc. De moment, em pareix que cadascú se l'ha agafat com ha volgut... uns creuen que ha estat una aposta per la secessió, altres s'ho prenen com una simple reformulació del mateix...

Ja vorem com acaba tot plegat. Salut!

Nomdedéu ha dit...

home...no ho se. Igual si que m'hi anime. S'hi van dir coses interessants, francament. Però tinc una sensació xop-suei. Ja en parlarem.

Sara ha dit...

Primer: perdó per la falta d'ortografia, no se en que pensava...

Clar que te'l deixe perquè és una veritat com un carro. Si vols aprofundir sempre pots parlar amb Enric (alias F.)

No crec que calga esperar a Magdalena per vore'ns, segur que ens trobem ben aviat a València o a Castelló ;p

Besets