26 de novembre, 2007

COM DIC UNA COSA...

Igual que dic una cosa dic un altra. M’acaben de dir que Juanjo Pérez Macián, ha estat entrevistat durant una hora per José Luis Tirado, Josety, a Castàlia TV. Eixe canal que s’ha inventat amb l’ajuda de l’anterior alcalde, José Luis Gimeno.
Tot
s dos, que són com una mena de Quixot i Sancho Panza, (fins i tot físicament tenen una retirada) que lluiten contra el Molí de la raó i la cultura, que com Quijano confonia amb Gegants, estos confonen amb el malèfic catalanisme. Ai. Que me’n vaig del tema...
El cas és que sense posar-nos massa exquisits, (jo acudisc a Localia i Canal Castelló que tampoc no tenen llicencia) acceptar una entrevista en eixa televisió és una declaració d’intencions.
Estic segur que Juanjo, a qui respecte des de la discrepància profunda en molts temes, no ha acudit sense el vist-i-plau d’Alberto Fabra i Javier Moliner. I em tem que esta posada de llarg política, obri la porta a publicitat institucional. Serem vigilants.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Siempre, siempre.....
La cabra tira al monte....

Anònim ha dit...

He tingut la desgràcia de vore algun trosset dels programes que fa eixe individu i una conclusió que es pot extraure és que més que asesor de la "ciudad de las lenguas", hauria d'ésser-ho "de las malas lenguas".

Per cert, s'enrecordeu de la sèrie aquella que es dia "Enredos"?. M'han comentat que a la "Ciudad de la luz" estan gravant una versió valenciana basada en el Compromís.
Algú pott corroborar-ho?

Anònim ha dit...

No està relacionat amb el que dius en este post, però puc comentar-te que hi ha un nou blog valencianista:
http://www.perifrastic.blogspot.com/
Sort i endavant

Nomdedéu ha dit...

jo també ho he sentit dir, Balta. I el que és pitjor, és que alguns dels nostres s'han presentat al casting per al protagonista

Anònim ha dit...

Aprofitant que l'Ebre passa per Tortosa i la referència al Quixot, he de dir que "con la Iglesia hemos topado, amigo Sancho". Ho dic perquè tot i que no sóc lector assidu de la fulla parroquial (ni de la parròquia), he vist que es menysprea el valencià (per a ells lengua vernácula), tot i el que diu el Concili Vaticà II. En primer lloc hi ha una absència total del valencià, i en segon tots els topònims són en castellà, fins i tot aquels que oficialment són exclussivament en valencià, com ara Vila-real, la Vall d'Uixó, Betxí, Vinaròs, Almassora, etc.
El que més m'ha sorp´res é que molts dels articles van signats per mossém Josep Miquel Francés, a qui el tenia per compromés amb la llengua i la cultura del País Valencià. Això em fa pensar que és diglòssic o que hi ha ordres de la superioritat.

Nomdedéu ha dit...

Jo sóc agnòstic no practicant. Però dic que és importantíssim per a la recuperació i el prestigi de la llengua que totes les institucions públiques influents (com ho és l'esglesia) usen el valencià. Tenim al país una esglesia absolutament castallanitzada.
Josep Miquel Francés és un fatxa amb pell de corder. L'he sentit en algun sermó i fot angunia. Literaiament molt bens construits, però ideològicament un fonamentalista. I el valencià l'ha anat abandonat a mida que s'ha anat encixant en l'estructura de la curia. Déu, era de Soria

Anònim ha dit...

Em consta que als casaments a Lledó no està permés cantar la Salve en valencià.

Anònim ha dit...

Enric2, no és un problema de diglòssia això del mossén, és que és un fatxa i un trepa. I el més fotut de tot és que ha estat enganyant durant anys a molta gent.

Albert Miret Ballester ha dit...

hola Enric. Sé que res tè a vore el que vull comentar amb el que acì s'està tractant; no savia on colocar-lo i trobe que l'assumpte es mereix que es conega:
el proper diumenge dia 2 de desembre tindrà lloc a Castelló la marxa no competitiva organitzada pel GRUP d’INDAGACIÓ, ANÀLISI i TREBALL
-GIAT- sobre DISCAPACITAT de la FUNDACIÓ ISONOMIA,
sota el lema "Totes les persones som diferents. Totes les persones som iguals"
Acì us deixe el programa:
10:30 h Recepció i lliurament de materials a la plaça Major de Castelló de la Plana.
12:00 h Recorregut de la Marxa no competitiva ( plaça Major—carrer Enmig—Porta del Sol—carrer Ruiz Zorrilla—carrer Sant Vicent—Ronda Millars—plaça de la
Independència).
13:30 h Lectura del manifest al Passeig de Ribalta.
14:30 h Paella monumental per a totes les persones participants.
Ens veiem allì!

Anònim ha dit...

Enric la propera vegada en lloc d'aigua del Carme a vore si els dónes barreja o aiguardent als del PP-PSOE a vore si els espaviles un poc.