22 de novembre, 2007

"VIAGE A NINGUNA PARTE" 1986

En la vida, tenim filies difícils d’explicar, i d’altres inexplicables. En tinc una, de filia, que no vull explicar. Qui no la compartisca no se si pot comprendre-la. Fernado Fernan-Gómez. Ara ha mort. A un anarquista com ell li haurà resultat curiós vore el Congrés dels Diputats i les Diputades, aplaudint la seua memòria. Per ell vaig descobrir que els guions cinematogràfics eren un genere literari susceptible de ser llegit. (El anacoreta. 1976) Actor, director, escriptor, acedèmic i per damunt de tot home cult, enceta ara un "viage a ninguna parte". Afortunadament el seu cinema, les seues novel·les, i sobretot el seu teatre està viu.
Molta “merda” mestre!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

De Valencianisme.com: "L'Executiva Nacional del BLOC va ratificar ahir el que amb anterioritat ja havia anunciat el seu secretari General, Enric Morera. El BLOC proposa configurar una candidatura valencianista, de l'esquerra no dogmàtica i ecologista per a les properes eleccions generals. Amb esta finalitat iniciarà converses amb Iniciativa del poble Valencià i els Verds-Esquerra Ecologista.". Res a dir? Per tot lo món, vull dir, que no vull interrogar ningú.

Nomdedéu ha dit...

Efectivament vam aprovar per unanimitat obrir una via exploratòria. Hi ha condicions, clar:
a) la candidatura dura per nom "BLOC-el que siga", no acceptant ni marques "paraigües" ni cap formula que no siga encapçalada pel BLOC.
b) els possibles diputats o senadors (ades/ores) s'incorporaran al Grup Mixt.
Hi ha una tercera condició que jo vaig posar (també les anteriors) per votar afirmativament, i és que les tres llistres electorals (tres circumscripcions) estiguen encapçalades per gent del BLOC. Esta condició ni es va acceptar ni es va denegar. S'ha quedat oberta per més endavant. Formarà part de les negociacions.
Si el BLOC lidera un espai, diferenciat d'EU i d'altres opcions, estrictament valencià i amb vocació nacional i politiques de progrés, jo hi estic d'acord.
Ara han de decidir que volen fer els d'IPV. No crec que el BLOC haja d'estar esperant a vore quin paper volen jugar amb EU. Nosaltres anem per faena, i ells ja s'incorporaran si volen, amb les condicions que generosament però estricta, oferirà el soci gran que és el BLOC, i ho és en una proporció que oscil·la entre els 85 i el 90%
També dic, que no votaré favorablement cap acord que no complisca estrictament els tres punts que vaig plantejar fa ja prous setmanes a l'Executiva nacional.

Anònim ha dit...

De tant en tant relllegisc els llibres que tinc a la prestatgeria de casa, i ja fa temps vaig tornar a llegir el clàssic de Cucó dedidat al valencianisme polític. No és ni molt menys el mateix, però em recorda, encara que de lluny, la unió dels grups de Gaetà Huguet (EUPV) i de Marco Miranda i Juli Just (ex-PURA). repetisc que de lluny. Trobe a faltar, sincerament, altra gent, com Projecte Obert (Ribó, Bort, Cardona, etc.), que estan a vore què passa, i, fins i tot EUPV. Per què no? Ja sé que per alguns són el dimoni, però ja que som pocs hauríem d'estar menys malavinguts del que estem.
Tanmateix espere que açò del Bloc+IPV+Verds-EV siga alguna cosa més que una colaició electoral per a estes de març, i que ja es comence a treballar de cara a l'horitzó 2011, que el temps passa volant.
crec que va ser Shakespeare qui va escriure que tot està bé si acaba bé. Ja vorem com acaba, perquè com en el futbol, al final tot depén de si el baló entra o no en la porteria.

Nomdedéu ha dit...

eixa és la idea, pensar en el 2011. Reconec que no en sóc un convençut. No me'n refie (no parle de les persones concretes, sino dels "beneficis" que per al BLOC i el país puga aportar esta UTE). PErò hem decidit explorar eixa via.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Enric amb lo que dius de les condicions del pacte.

Qui vulga sumar-se al nostre projecte, ja sap on està la casa comuna del valencianisme progressista, amb les portes obertes a tot aquell que se vulga sumar.

I a les coalicions, ací no ens estem jugant tant com a les eleccions de maig del 2007, i la situació és diferent així que cal anar amb les coses clares, amb generositat i voluntat de sumar, però sumar sense passar a ser allò que no som ni servir de sucursal de ningú (si vulguera estar en una sucursal no estaria al Bloc).

Salut!

Anònim ha dit...

Com dic rellegisc, i en el meu últim missatge no volia dir EUPV, sinó ERPV. Segumaremnt les coses no canviaran, em referisc als missatges següents, però volia aclarar l'error tipogràfic (si és que se pot dir així).