30 de desembre, 2009

"JA ENS ANIREM CONEIXENT" - COPE-Castelló- 010110

A finals d’any vaig rebre una telefonada de la direcció de la COPE convidant-me a escriure setmanalment a la seua web. "Serà un plaer" crec que vaig contestar, perquè per un polític que representa un partit menut con és el BLOC, no sempre és fàcil trobar tribunes on explicar qui som i que volem.
Personalment sóc un apassionat de la comunicació, m’agrada explicar les idees que defense, fer, sense pretensions, una certa pedagogia, i a fe de Déu que al BLOC bona falta li fa. Tenim greus problemes per accedir als mitjans de comunicació (per això una oferta com esta és tan d’agrair), i a més a més, siguem francs, nosaltres mateixos cometem molts errors en la nostra política comunicativa.
Un exemple clar és el comentari que em van fer quan vaig dir que escriuria a esta web. "A la COPE? Però si la nostra gent no escolta la COPE!". Greu error. Primer perquè si que hi ha gent que l’escolta i segon perquè "la nostra gent" és i ha de ser, tota la gent. Tenim el dret i l’obligació d’explicar a la societat en el seu conjunt, quines són les nostres idees, les nostres propostes, les nostres ambicions col·lectives. Tenim una imatge pública molt distorsionada, i si nosaltres mateixos ens tanquem les poques portes que se’ns obrin, anem malament.
Al BLOC hi ha de tot, hi ha cristians i hi ha agnòstics, hi ha menestrals i funcionaris, hi ha metges i malalts, treballadors i malfeiners, hi ha gent del Vila-real, del Barça i inclús del Madrid. I estem, clar els del Castelló, amants de les causes quasi perdudes. Al BLOC hi ha gent de quasi tota mena i condició.
Alguna gent pensa que els nacionalistes valencians som una mena d’essers mitològics, dignes d’un programa d’Iker Jimenez. Que va! No tenim cua, ni fem aquelarres a la llum del foc del Canigó per cremar exemplars d’El Quixot, ni tenim banyes (si més no de forma corporativa, i si algú en porta forma part de la seua vida privada, i el BLOC no arrossega a la política la vida privada de la gent). Som gent normal. Som com la senyora que els hi ven el diari al quiosc de baix de casa, com la carnissera, com el cambrer que els hi serveix el café al bar del cantó, com la policia que els hi posa una multa de tant en tant (eilàs! Sí!), com el xicón aquell que munta els cadafals, o potser, com la joveneta que seu al mateix banc que votés a l’església. Tots no som mestres.
Ja ens anirem coneixent, i voran com no som tan rarets com diuen. Som gent del seu poble, que creiem en el nostre Poble.

22 comentaris:

Sergi ha dit...

Bravo!

Anònim ha dit...

Efectivament, Enric, tens tooooota la raó del món. Però crec que el Bloc en conjunt té una política comunicativa prou horrible. Caldria no només un periodista que crec que hi ha, sinó tres o quatre. I si no hi ha recursos (diners) traure'ls d'altres partides.

Quan dic periodistes, no m'estic referint a qualsevol que faça notes de premsa. No. Em referisc a persones conegudes en el món comunicatiu valencià (i per descomptat de Castelló) i que tinguen una bona xarxa de contactes. Gent que haja treballat a la COPE, a Onda O, Ràdio Vila-real... perquè la gent que ha treballat en un sol tindre una trajectòria ideològica en tots els d'eixa mateixa tendència. I el contrari, gent que conega el món dels mitjans anomenats d'esquerres i que haja fet trajectòria ahí.

Jo crec que el Bloc no dedica tot l'esforç que caldria a esta tasca. Cal un periodista que envie notes de premsa, que vaja darrere Enric Morera, que cobrisca els principals actes del partit i envie talls de veu en mp3... això ja es fa.

Però cal el periodista que haja treballat en productores i que estiga ficat dins el món periodístic de València ciutat, i que tinga contactes en la Unió de periodistes, o altra associació. Això facilita moltíssim eixir, perquè moltes vegades, en el món periodístic, les coses es fan entre companys. Si a un ciutadà normal li passa qualsevol cosa, no és notícia, però eixa mateixa cosa, a un amic d'un periodista, sí que és notícia.

Periodistes hi ha, de bons. I en l'òrbita ideològica del Bloc, molts de bons. Enric Morera ho sap. I call fitxar-los, encara que siga per a les eleccions. No sé perquè no es fa. Periodistes que òbriguen vies de debat, que aprofiten les rutines productives dels MMCC (en molts casos el que apareix a vegades respon a una sèrie de factors que res tenen a vore amb la noticiabilitat). Fer ben visible la marca Bloc, encara que siga un temps curt, el de les eleccions. No és tan difícil.

I pel que dius de la COPE, em sembla magnífic que hi participes. Jo sóc periodista, i et puc dir que entre els companys de professió hi ha un gran desconeixement del Bloc, especialment entre la gent més jove. Hi ha gent molt preparada, també entre eixos joves, però per desgràcia un nombre massa alt tenen el que tu dius, una imatge molt distorsionada del Bloc, de qui és, què representa, on estan , on viuen...

Enhorabona per esta iniciativa. Jo crec que el Bloc ha d'intentar calar també en eixe marge de gent que sent la COPE, Onda O...

Veí de l'Horta

Nomdedéu ha dit...

Estic d'acord. Crec que amb Enric Cuenca hem fet un salt qualitatiu molt positiu. No perquè els anteriors responsables no ho feren bé, sinó perquè ara ho fem millor. Sé que no és culpa dels professionals que han passat pel BLOC, sinó de la propia idiosincràcia del partit.
Tenim molt per canviar, molts espais per descobrir, molts mites que trencar, moltes tanques que saltar. I ho fem una miqueta apalpentes en un món absolutament professionaitzat.
Jo mateix, treballe amb un assessor que em fa les notes de premsa (i moltíssimes altres coses) i és físic nuclear. No deixa de tenir la seua gràcia si el que vols és aconseguir una bomba informativa, però és evident que no és el més adient per al dia a dia. Però amb ls recursos que tinc,no puc tenir cap de premsa només.
Vull dir que és mol complicat. I que és evident que hem de millorar molt.
Crec en allò de no hi ha bona imatge, sinó bon missatge. I que no n'hi ha prou amb fer-ho bé, cal saber comunicar-ho.
Ens queixem sempre de que no tenim accés als mitjans. Home...tot és molt millorable, però jo no sóc especial i publique setmanalmnt a la COPE, Mediterráneo, Levante, Radio Comarques i ara m'ha oferit La Plana al Día, a banda de participar setmanalment a una tertúlia de la SER. Ens alta Onda 0. Tenim un determinat espai, i hem d'enxamplar-l'ho. I és imprescindible fer-ho,i fer-ho bé.

Anònim ha dit...

Novament et done la raó. Com bé dius, el treball d'Enric Cuenca és molt bo, però és insuficient. No per qualitat, sió per quantitat. Hi ha treballs que no pot fer i haurien de fer-se. Cal gent que treballe en altres àrees de comunicació del Bloc, amb la finalitat d'estar als MMCC. Em referisc a gent que explique a secretaris locals, comarcals, principals dirigents del partit, a quins mitjans adreçar-se, com fer-ho, per què cal fer-ho, i que òbriguen espais nous. És a dir, si Morera ja va a uns mitjans concrets, haurem de fer que Melero vaja a uns altres, i que Panyella acudisca a uns altres, i que a més, territorialment, el Bloc tinga presència més o menys continuada gràcies a estos mecanismes. Està clar que el líder és un, però està clar que el partit és més gent, i si Morera desapareguera de l'escena pública per qualsevol circumstància, hi haguera un recanvi ràpid i preparat.

Ja sé, i així m'ho diràs, que per a això cal gent que tinga ganes de parlar en nom del Bloc, a estes zones concretes. Doncs sí. Hauria d'haver algú que fera com tu també a Alacant i l'àrea metropolitana, on, per cert, el Bloc té un bon nombre de col·lectius. I a Elx. I a la zona de la Marina Baixa. I a la Marina Alta, i també en la zona de les comarques centrals.

Caldria preparar, i ho dic així, PREPARAR gent amb vistes de futur per a estos menesters.

I tu mateix eres un dels principals espills als quals s'ha de mirar el Bloc. En l'àrea metropolitana de València, a banda del portaveu, Enric Morera, cal que altres persones parlen en nom del Bloc: regidors, secretaris comarcals, i ara, candidats a eleccions. FEr com fa el PSOE i el PP, que tenen una pluralitat de veus. Si a un no li agrada un, li pot agradar l'altre, però tots són del PSOE.

Fer això implica fer molts contactes amb periodistes, anar a les redaccions, fer-se moltes cerveses per la nit, conéixer la gent, tindre una relació amb els periodistes que vaja més enllà d'una qüestió professional. I al mateix temps, analitzar bé ell panorama comunicatiu i vore on es pot clavar el Bloc. En quina tertúlia d'Onda O, en quina tertúlia de la Cope. Per què no en Levante TV. Però també en algunes ràdios locals de València i de comarques.

Moltes vegades recorrem massa sovint a la nota de premsa, quan oblidem que la gran majoria de gent del nostre país (i d'Espanya) no llig, i el 90% de la població s'informa a través de la Televisió i la Ràdio. Si ho sabem... per què no canviem el xip? Cal matxacar més la Ràdio i la TV. I cal algú que abaste eixe espai, que vaja fent els contactes, i algú de la direcció que vaja assumint eixos compromissos a banda de Morera. Eixe és un espai que Enric Cuenca no pot fer, i s'hauria de fer, per exemple. Però hi ha molts més, que són importants i vitals per tindre una presència en la ment dels ciutadans (i electors).

Nomdedéu ha dit...

Ara sóc jo qui te la torna a donar a tu la raó.
Calen més lideratges territorials, i a alguna gent els fa por que apareguen, i a altres assumir-los. Jo crec que hi ha espai per més veus al BLOC, i que això no fa més que reforçar el lideratge del Secretari General. A Castelló sóc l'únic regidor, però no fem notes de premsa només a nom meu, també en fa la Secretari Local o gent del BLOC Jove, per exemple.
Efectivament Cuenca ni pot ni ho ha de fer tot, si dirigir una miqueta l'estratègia comunicativa, i en eixe sentit, de la mà de Melero i Amparo Piquer, s'han començat a fer reunions territorials molt interessants, en eixa línia.
Però sovint som nosaltres matexos qui ens inventem els problemes. A mi em desconcerten companys regidors que es neguen a parlar amb detrminats mitjans, només perquè fa 3 anys no els hi va agradar el tractament d'una noticia. O això de privilegiar determinats mitjans amb exclussives. No hi crec gaire jo. En el que si que crec, és en la informació personalitzada per mitjans. No cal canviar de discurs, però s'han de posar els accents ací o allò, en funció del públic potencial. La mateixa història jo no l'explique igual a la SER, que a la COPE que a Onda 0. I a totarreu dic el mateix, però de forma diferent.
No en sé res d'este món jo, treballe intuitivament, però en els darrers quatre anys, han fet tres treballs universitaris sobre com ho fem a Castelló, i ara m'han convidat a parlar en una escola de negocis depenent d'una universitat de Barcelona.
No ens funciona malament del tot. I no sé si té res a vore amb la gran quantitat de cafes que prenc amb els periodistes, o amb el fet, d'estar disponible sempre. Sempre. Tornar les telefonades si no puc despenjar, etc.
Als professionals se'ls hi ha de posar fàcil. Ens necessitem mutuament.

Tonet ha dit...

Molt bé per tornar a incidir en la problemàtica del trens cap el Nord i de pas denunciar tant al Govern Central com al Autonòmic de la seua responsabilitat en este assumpte.

Per altre costat volia felicitar als companys del BLOC de Borriol i al seu regidor Silverio per eixe posicionament de control i retall de la despesa pública i en contra de les polítiques caciquils del PP.

Nomdedéu ha dit...

gràcies.
Silverio ho està fent molt bé. Durant molt de temps ha fet l'oposició quasi en solitari. Ara el PSOE que havia votat a favor dels pressupostos municipals s'ha despertat, bé està.
Vam dir no a la moció de censura, però s'ha d'exercir u control sever sobre un govern comandat per un caçador de monstres dissecats (té una col·lecció que fa fredor) que entén la democràcia com el de la Vall d'Alba, el Presi de la Dipu i un llarg i trist etc.
Vaig estar al plenari anterior, i dona goig vore a Silveri en acció

Joan Pere ha dit...

Doncs jo no ho veig gens clar.De moment i llegint-te, i encara que siga mig en broma mig en serio, ja vas introduint la paraula Déu,un ateu amparanse a Déu,encara que siga per quedar bé en qui li va a soltar la pasta.Espere que no siga la sustitució de Losantos,perque no sé com vas a explicar les teues teories i convenciments de que ets un nacionaliste valencià sense cúa,ni de color verd,que ets un nacionaliste que anhela una segregació,com escriuràs tot el que penses en realitat,com és el BLOC,les seues idees ,les seues ansies,com has d'explicar que a la actualitat les terres que parlen català-valencià tenen cultura ,idioma,arrels,idiosincrasia etc pròpies.Com vas a dir per la Cope-copera tot el que penses i pensem ,com vas a enfrontar-te amb els amos quan no t'ho deixen dir,quan et marquen una pauta a seguir (la d'ells).Serà com les entrevistes concertades en les que ja es coneixen les preguntes i les respostes i tot el contingut ?.Vas a escriure o parlar dels veritables problemes que hi ha per la nostra terra però des de el caleidoscopi que ells et posaran per vore -les?.Col·laborar amb l'enemic ,té un punt o molts de deslealtat i infidelitat,es mire per el racó que es mire.Em pareix una baixada de pantalons,perquè no vas a explicar el que tu sempre has defensat lliurement,vas a explicar-ho com a ells els pareixca bé i convinga.Si seguises sent com fins ara,no vas a durar ni una setmana, i tu saps, perfectament, que per una setmana baixar-se els pantalons encara és més greu i ximple.Si ho fas perque en temps de crisi uns caleronets més no van mal ,té una justificació crematística o financiera a nivell personal teu,pero a molts components del BLOC ja he dit el que ens pareix.
Ah,em queda la darrera reflexió o pregunta :en quin idioma vas a escriure i exposar el que et diguen que digues?.Tu,el defensor ,per antonomasia i excel·lència de la llengüa vernàcula nostra no et queda més remei que deixar-la de banda,chaval.Devallada total de pantalons fins que no es demostre el contrari,si arriba a demostrar-se.Sempre et quedarà la idea de que una experiència més pot arribar a valdre molt.Quelcom em fa ensumar extranyesa ,com a mínim,perquè tu no ets ximple...

Nomdedéu ha dit...

Perdona Joan Pere, però em sembla el comentari més desencertat de l'any. Amb tot el respecte, no saps de que parles.
a)Qui t'ha dit que sóc ateu? No és la primera vegada que gaste un frase feta que conté el concepte Déu, ni serà l'última. I ho he fet en altres mitjans.
b)A la COPE diré i he dit sempre el que m'ha donat la real gana, només caldria! Per exemple, a les tertulies de la SER, tot és en castellà, i jo parle en valencià, i a ningú no he sentit queixar-se, i ara vas tu i presuposes que no podré escriure en valencià, sense cap fonament. A la COPE sempre m'han entrevistat en valencià, i repetisc, sempre he dit el que he volgut en absoluta llibertat. Com a qualsevol altre mitjà. I si no fos així, no hi escriuria. El tema és lliure, l'extensió és lliure, obviament, ni m'han preguntat en quina llengua escriure perquè és obvi que ho faré en valencià.
c) No he cobrat mai per cap article, ni ací ni en lloc, i no estic en venda. Si algú, com és el teu cas, pensa que altra gent ho estan, és perquè les seues convccions fan figa per algun lloc.
Em sembla un desproposit insultant tot el que has dit, i a sobre, basat en el no res.
Escriuré en valencià, sobre el tema que em donarà la gana, explicaré el que em donarà la gana explicar (com als altres llocs on escric) i no cobre.
Així, que no n'has encertat ni una.
Simplement m'has insultat, si així et quedes millor, bon profit.

Anònim ha dit...

De lo mejor que has escrito (para mi gusto, claro).

Un saludo para todos/as.

TONI PITARCH ha dit...

Totalment d'acord amb tu, Enric, una vegada més... I això que sóc mestre, vaig votar a favor del pacte amb Iniciativa, i com no puc amagar-ho de cap manera, sóc del Vila-real C.F. més que del "Villarreal" (una ciutat inexistent toponímicament parlant).

Nomdedéu ha dit...

me n'alegre de quasi tot. ;P
gràcies anònim

victor garcia i tomàs ha dit...

Totalment d'acord en tot el que dius, la nostra gent són tots els valencians (o tota la població del nostre poble). Això funciona, i als nostres adversaris els descol·loca, no els agrada, es troben desagust... ho dic per experiència.

Per cert, lo del "Madrí" per qui ho dius?? je,je... vinga que el meu segon equip sempre ha sigut el Castelló.

BON CAP D'ANY NOMDEDEU I FAMÍLIA.
(i per descomptat també la família del BLOC)

Joan Pere ha dit...

...fins que es demostre el contrari,d'acord?.Bona és la Cope-copera.Pot ser que sigues tu millor i quedem encantats.Tu pots fer el que et done la gana, mancaria més!!!(dir-ho aixina no és molt educat que diguem,però allà pel·lícules )i jo també puc dir el que em sembla que és el que vas a fer,no perque em done la gana ni per insultar a ningú ,senzillament perque és el que he pensat o pense.
Si ja el BLOC ho té difícil per València i per qualsevol lloc ,només quedava el que vindrà.Fes sempre el que et done la gana,home,però no ho digues aixina a les teues redaccions ,sona molt mal i ple de prepotència.Res més asfixiant ,sofocant controvertit i crispant que polítics i periodistes i si ho barretgem resulta un cóctel que ni parle.Però ,clar,fes el que et done la gana,es d'imaginar ,acertadament ,que tots ho fem i farem.

Nomdedéu ha dit...

Tens molt poca vergonya Joan Pere. Entres ací i m'acuses dues vegades de fer-ho per diners, i dues més de baixar-me els pantalons. Dius que el que faig és una infidelitat i una deslleialtat, i quan jo per tranquilitzar-te et dic que escriuré el que em done la gana, a sobre sóc jo el maleducat?
No has contestat a cap dels arguments que t'he donat de perquè serà com jo dic que serà, parles de suposicions basades en els teus arts adivinatoris. Creus en les boles màgiques i les arts adivinatories i condemnes que algú puga creure en déu. (Per cert, no és el meu cas, no sóc ateu, però sóc agnòstic, però ni tu ni ningú no n'heu de fotre res de les meues creences personals, o de la meua orientació sexual).
Encara estic esperant que et disculpes per dir que faig les coses per diners, que això si que és un insult, com "deslleial","baixar-se els pantalons", o "infidelitat". Au va.
En el meu sou (ja t'he dit que els articles no els he cobrat mai de la vida) entren les crítiques, no els insults. Jo no em deixe insultar, tinc dret a defensar-me. Els càrrecs públics no som el pim-pam-pum de la gent. Una miqueta de respecte.
A sobre, encara vols mantenir la teua postura dient que "fins que es demostre el contrari". És molt greu que gent com tu no entenga el sistema de garanties en una democràcia. La càrrega de la prova és cosa de qui acusa.
Personalment pense que eres un troll del PP (mentre no es demostre el contrari, clar), per això et molesta que esriga a la COPE i puga contribuir modestament a enxamplar el meu partit. També crec que saps més del que dius sobre el cas Gürtel, de fet, crec que has rebut regals (mentre no es demostre el contrari, clar). I no volia dir-ho, però (mentre no es demostre el contrari) crec que tu vas assassinar a Marthin Luter King.
Va home va!
Per la resta no entenc la frase de que ho tenim difícil a València i no sé què. És culpa de que jo escriga des d'avui a la COPE? Jo crec que és culpa de que en València (entre molta gent excel·lent) hi ha massa sectaris integristes com tú, que no volen que parlem amb la COPE, ni amb El Mundo, ni a Ràdio 9, ni a Las Provincias, i no sé si amb el LEvante, perquè "no són dels nostres"... De fet, alguns, el que no volen és que el BLOC parle, perquè és més còmode amagar-se darrera d'altra gent, no siga cas que la patacada demostre que no s'està treballant per fer conéixer i créixer el BLOC.
Espere que l'any que encetem et duga una miqueta més de visió de la realitat que (mentre no es demostre el contrari) bona falta et fa.

Anònim ha dit...

Enric,

sóc el primer anònim, veí de l'Horta. M'agrada que al Bloc hi haja gent que té les idees tan clares com tu. Certament, si tots foren com tu no estaríem amb 300 regidors, sinó que potser en tindríem 3.000, però bé...

I la part final del teu discurs és fonamental. És la clau. Fer-te molts cafés amb els periodistes i estar sempre disponible, és una qüestió fonamental. Que et vegen com una persona pròxima. Algú que quan tenen algun dubte, un off the record, t'ho poden preguntar. I saber donar la volta a un tema. Una vegada que ja el coneixes amb suficient detall, cal parlar en públic d'eixe tema. No fer com fan molts regidors del Bloc que es passen hores i hores en expedients i deliberacions que només arriben a una comissió informativa o un Ple on van 20 persones. Això sí que és perdre el temps, encara que, per desgràcia, una gran part dels nostres regidors creuen que áixí compleixen la seua obligació, sense importar-los si això els va a donar o no vots, simplement perquè el debat i l'argumentació és magnífica, però no s'entera ni Déu del que s'ha debatut.

I no oblides que eres regidor, i per tant, tens accés com a tal a tota la informació municipal, i la pots gestionar, excepte allà on se't demane una certa prudència i zel, un marge de donar informació que tal volta altres no volen donar. Això també és poder, i molt.

Però jo crec que el que és més important, per este ordre, és: 1. Ser algú (en el teu cas regidor), 2.- tindre algo que dir; 3.- voler dir-ho; 4.- tindre disponibilitat amb els mitjans. 5.- No comptar les hores ni cobrar els treballs.

Ah! I compartisc els teus comentaris sobre els desafortunats comentaris d'algunes persones en este blog. El Bloc no es pot tancar a res ni a ningú. I no arribarà a ser peça clau i bisagra mentre la gent no trobe normal escoltar un regidor del Bloc a la Cope, RNE, Onda 0, Ràdio 9, la SER... a tots els llocs.

I sobre els líders territorials, afegiria una qüestió. A banda de tu, en les comarques de Castelló, ¿quins són eixos altres líders territorials del Bloc i que actuen en Castelló? Molés i Pitarch el del nord? Calen més persones, jovent. Ara mateix, el marge entre 30 i 40 anys representa vora un 20% de la nostra societat, i cal anar posicionant gent ahí dins, perquè també tindran algo que dir, i en els pròxims anys, agafaran el relleu de Pitarch, Panyella i Molés, sense que això vulga dir que jo els vull jubilar, clar.

En fi, continuaré aportant coses. Jo, com a periodista que ha tractat amb molta gent, faria les coses d'una altra forma. Invertiria molt més en formar no tant als regidors (que poden canviar d'una legislatura a una altra), sinó a secretaris comarcals, sobretot. O líders de les Federacions del Bloc. Una altra preguunta, si se'm permet fer-la, és saber si el Bloc ja està pensant en anar incorporant gent a llistes electorals i si aneu a ampliar el nombre de candidatures.

Em consta que ací a l'Horta ja van buscant-se candidats i gent per a llocs d'eixida en molts ajuntaments, contant amb la gent que està, però allà on hi ha poques possibilitats d'eixir, obrint el marge a independents o simpatitzants, o gent provinent d'altres partits.

Nomdedéu ha dit...

Gràcies. En la formació hi estan inclosos els càrrecs orgànics.
Si, clar, treballem en augmentar les llistes. Ací hi ha tècnicament tres comarques. La Plana Baixa que va patir una gran davallada, i que estem intentant refer. La Plana Alta Alcalaten, que va millorar en el seu conjunt tant en nombre de càrrecs electes com de llistes, i que crec poder assegurar que encara augmentarà una miqueta més. I el Maestrat-Ports, on tenim presència als pobles més grans, però on ens costa molt críxer, perquè en pobles menuts és molt difícil fer una llista amb certes garanties. Però jo també confie que hi haurà novetats. Amb eixa il·lusió treballa la gent d'allà dalt, i els altres ajudem en el que podem.
I sí, cal sumar una nova generació, no sé si jubilar-nos ja nosaltres, però tenir preparats els relleus públics. Cosa que no sempre resulta senzilla, però és imprescindible

Anònim ha dit...

Quan dia de jubilar a gent, no em referia a tu. Tu no tens edat, els altres que he comentat, potser sí que la tenen ja o es van acostant a la necessària jubilació política, però per edat, no per incapacitat. Cal un referent o referents més joves, que connecten amb eixa gran majoria social que són les persones entre 30 i 40 anys.

Ja he comprovat el que em dius, en la Plana Baixa va ser un desastre, i hi ha molts pobles on el Bloc no es presenta, va baixar o on va perdre la representació. Jo el que faria seria, si no tenim gent suficient o són els mateixos de sempre que estan desilusionats, intentar anar agafant ja el compromís de gent a un any vista. Preguntar a gent. És difícil que si algú et diu ara que sí, després et diga que no, o com a mínim, si et diu que no a última hora, segurament no se n'anirà amb altre/s. Borriana, la Vall d'Uixó, Moncofa, Almenara, Xilxes, la Llosa, Nules, la Vila-vella... tens raó en el que em dius. Però segur que esteu treballant per refer eixos col·lectius i trobar nova gent, si no és que esta vos ha buscat a vosaltres. També és difícil que mentre el PP mantinga uns percentatges de suport tan alts, el Bloc puga pujar. Pugem o baixem sobretot pels resultats del PSOE, però els del PP també ens influeixen.

Enric 2 ha dit...

Molt bonic article per acabar l'any. Permet-me abans que em pose a fer-me la disfressa per a esta nit, que diga algunes coses:

- Efectivament conec gent del Bloc i del Madrid (Pare, perdona'ls perquè no saben el que fan! Ser del Madrid, òbviament).

- T'has deixat a la gent del València, per l'amor de Déu!! Pot ser en Castelló no, però del Millars cal avall sí.

- També t'has deixat als afiliats al Bloc i a algun sindicat; en conec un de Comissions i uns quants de la Intersindical. I tots els Primers de Maig surten religiosament en manifestació pels drets dels treballadors i les treballadores.

- També t'han faltat els autònoms. Ai, Senyor, Senyor...

- I ja que parlem dels mitjans de comunicació, he de dir que he trobat a faltar la veu valencianista en La Rodalia, un periòdic gratuït amb bastant difussió per la Plana Baixa. Sí que hi escriuen dos diputats del PP i del PSOE. Que Déu ens pille confessats.

I ja per acabar vos desitge un bon any nou a tots i totes. Ah, i encara que estic subscrit a Saó, jo sóc mig agnòstic i mig ateu, però és que sóc valencianista, gràcies a Déu, què li farem...

Porteu-vos bé esta nit.

Nomdedéu ha dit...

M'he deixat moltes coses, cert. Però això del València si que em sap greu...
Que tinges una bona entrda d'any i que sigues molt feliç l'any vinent, Enric, i gràcies per estar sempre per ací

Anònim ha dit...

Jo conec gent catòlica i del Bloc. Gent que vota el Bloc perquè li ho demana el seu fill, o perquè el seu nebot va i li prepara la papereta, i a ells, en el fons, els dóna igual uns que altres. Conec gent que no sap el que vol i ens vota. I també hi ha molta gent que sap el que vol i ens vota, i al contrari, que sap el que vol i no ens vota. I gent que volent la majoria de coses que demana el Bloc... per això del vot útil, se'n va al PSOE o a Esquerra Unida. Menys mal que el vot útil a Esquerra Unida ja no té sentit. Jo ja els vaig deixar de votar fa anys, i el canvií pel Bloc. I hi ha gent que ix a les processons i ens vota. I gent als consells parroquials, als cors parroquials, tocant el piano en l'església, o llaurant el camp, o repartint en la furgona... que ens vota. A banda dels mestres, funcionaris, i sindicalistes. A tots ells, i per descomptat a Enric Nomdedéu, un molt bon any 2010.

Nomdedéu ha dit...

Bon any a tu tambe. Bon any als qui visiten este bloc per opinar, per felicitar o per criticar. Bon any a tothom. El bloc funciona gracies a vosaltres