28 de gener, 2010

"ASSESSORS" - Levante EMV- 30.01.10

No sé si recorden a Manuel Pizarro, l’ex president d’Endesa, que va ser fitxat per Mariano Rajoy per al Partit Popular, i que ahir va deixar la seua acta de diputat d’eixe grup.
El Sr. Pizarro té un currículum brillantíssim. És jurista i economista. Advocat de l’Estat, agent de canvi i borsa. Acadèmic de Número de la
Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras i de l’ Academia Aragonesa de Jurisprudencia y Legislación.
L’altre dia, el vaig escoltar en una entrevista televisiva. Parlava de la seva activitat política en contraposició a la professional, tant en l’empresa privada, com en la seua vessant d’alt funcionari de l’Estat. Va dir moltes coses, amb algunes no hi estic d’acord, però no perquè no les argumentes molt sòlidament, que si que ho va fer, sinó simplement perquè defensem models socials molt diferents. En una de les revoltes de la conversa van anar a parlar dels assessors. Eixa figura tan polèmica i opaca dels assessors. Manté Pizarró que com advocat de l’Estat, ell i els seus col·legues haurien de ser els assessors en matèria jurídica del Govern. L’Estat té un cos d’advocats, d’economistes, de tècnics de comerç exterior, d’inspectors de finances... Accedir a eixos llocs de treball, és complicat i costós, s’hi arriba superant duríssimes oposicions, i el cos d’alts funcionaris està qualificadíssim, i al servei de l’Estat, i per tant, han d’assessorar el govern de torn. Sembla tan obvi!
I és traslladable a altres administracions. La Generalitat, o la Diputació, o els Ajuntaments.
El nostre ajuntament té enginyers, advocats, economistes...tenim tècnics i tenim juristes. Per quina raó doncs, hem de pagar amb diners públics l’exèrcit d’assessors en general menys qualificats que els funcionaris? És que algú creu que els seus consells jurídics, culturals, econòmics, tècnics, etc, estan més fonamentats que els dels caps de departament de contractació, cultura, urbanisme..? És evident que no. Té un cert sentit què els grups polítics tinguen un mínim suport; però precisament els governs, que tenen, al seu servei, logicament, tot el funcionariat, són els qui incorporen familiars, amics, ex-polítics i gent sense qualificació específica, per cobrir places que mai abans havien existit. I de les que ningú no en justifica la necessitat, ni en que millora la vida dels ciutadans, i amb sous de 36.000 o 55.000€ anuals. Un despropòsit, especialment en temps de crisi. Per això el BLOC va presentar als pressupostos municipals, esmenes que amortitzen tres llocs de treball adscrits a l’equip de govern, innecessaris i econòmicament sobrevalorats respecte al mercat. I també una reducció del 15% dels sous de tots els polítics i assessors del govern i de l’oposició que superen els 40.000€ anuals, i del 10% per als qui superen els 30.000. Sense comptar la seguretat social, un estalvi xifrat en més de 214.000€ anuals. Proposàvem a més a més que els diners anaren a les partides pressupostaries creades per crear ocupació. El PP va votar en contra, cap sorpresa.

11 comentaris:

Enric 2 ha dit...

Totalment d'acord. No es podria eliminar jurídicament eixa figura, així com la de funcionari eventual o personal de confiança? Crec que són una despesa massa gran i massa superflua, tot tenint en compte que ja hi han funcionaris de carrera que han aconseguit les seues places després d'opositar, fer cursos de formació continua, etc. A més, també existeixen els consells (de cultura, socials, d'economia, etc.) on poden tindre cabuda persones de reconegut prestigi en el seu àmbit professional, acadèmic, social, etc. que poden aportar moltes idees i consells (valga la redundància) a la institució de la que depenen.

Hero ha dit...

¿Por qué no vienen a España políticos extranjeros ,visto lo visto en nuestro país?¿No han ganado plaza de profesores,de músicos en orquestas españolas ,de médicos etc etc?¿Por qué no se presentan políticos extranjeros a suplir a los españoles?Nos han invadido los de fuera,se han chupado sitios de trabajo,pero a la clase política que no vale nada de nada en España,a ésa ni la toquen,ah ni le toquen los sueldos eternos tampoco ,quiten a los pobres jubilados todo y más pero la clase política son los intocables de Eliott Ness.a la porra.

Fernández ha dit...

Así que los del pp saben decir tacos ,insultos,exabruptos y ,encima dedicárselos a ellos mismos?.Yo que creía que eran muy modositos,que eso era aplicable a incultos de izquierdas y ahora va y la que fuera ministra de cultura en otro tiempo nos salta con un hijo de puta que pa qué....De quién nos fiamos?.Obvio:de nadie.
Menuda ministra de cultura !!!Ahora recogemos frutos sembrados por aquella época,no echemos la culpa a otros.Menuda está hecha la dama,ahora presidenta de esta nuestra Comunidad.

Anònim ha dit...

Con la memoria bien fresquita no votaremos ni a unos ni a otros.A ver si vienen políticos de talla de fuera como está ocurriendo con todas las profesiones,carreras,oficios y trabajos de España.La mitad de los MIR que se presentan en estas latitudes nuestras son extranjeros,cantidad más que considerable de músicos de orquestas españolas también lo son,y no digo más porque para muestra basta un botón pero todos saben que digo verdad…No me fío ya ni de PSOE ni PSOA ni Populares ni Popularas.

Otroquebienbaila ha dit...

El dinero que se dio a cargo del herario de España a las mujeres que parieron aquí,el que se dio a las prostitutas el que se dio a gasys y lesbianas de África ...a costa de rebajar las pensiones a los vejetes y hacer trabajar ados años más?,qué claridad y lucidez de ideas.

Anònim ha dit...

Quien trabaje que cotice, y así habrá dinero para pagar las pensiones.

Enric 2 ha dit...

Veig que el preu de la ginebra ha baixat, que els gintonics van que volen...

Biel Cucanya ha dit...

Totalment d'acord Enric 2. només he tingut el dubte després de llegir els comentaris (els teus no) si els gintònics se'ls havien begut tots ells o em feien falta a mi. De fet he comprovat tres vegades que foren els del blog d'Enric Nomdedéu. D'altra banda, d'acord amb la necessitat de suprimir el 90% d'assessors, la resta per mi són necessaris per garantir-se alguna persona de màxima fidelitat prop.

Nomdedéu ha dit...

Lògicament, els grups polítics i els govern han de tenir un mínim "entorn fidel", però els "assessors de cultura, d'informació ciutadana, de comerç" de tot això ja hi ha tècnics que han guanyat la plaça en una oposició.
Al final, els funcionaris estan a les ordres dels "endollats" que tenen més poder

Anònim ha dit...

Gin tónic? a mí no me llega ni pa eso.Don Simón y va que chuta.

Melissa hogan ha dit...

Geen garantie voor alle aankopen 3%, qualsevol persona interessada hauria de contactar amb nosaltres: donem préstec de 3.000 USD a 150.000,00 USD

Nom ...
Dels fons importeren ($) ...
País / Tel ...
Durada ...

Correu electrònic ******** ZENNITLOANFIRM@GMAIL.COM ******* per més detalls.