19 de gener, 2010

"CASTELLÓ OULET" - Mediterráneo - 22.01.10

Potser per compensar que en el seu bestseller “La ciudad que yo quiero”, va oblidar dedicar un capítol al comerç local (només el cita en dues ocasions en contextos difusos) l’Alcalde està entregat ara al món del comerç. Sembla talment un representat d’aquells antics, ben vestits i ben planxats i amb un maletí-mostrari. Va amb freqüència a la Central que té la seua emPPresa a València i torna amb l’oferta de la setmana, del mes, del dia.
“Quatre cents milions d’€”, “Pla Confiança”, “promeses d’inversions que ja havien promés i no havien complert, però cavallers, ara va de bo” i un llarg etcètera.
L’Alcalde va i ve de la capital (alguns diuen que un dia s’hi quedarà, que a la Central busquen Director General), amb un posat tristament provincià, i compareix en roda de premsa intentant convèncer-nos (i convencer als seus cada colp més desanimats) de que les ofertes del trimestre són bones, de que esta vegada hi haurà estoc suficient i no tornarem a quedar-nos sense res, com la temporada anterior i l’anterior de l’anterior. I bé està que l’home s’esforce al cap i a la fi, ell va a comissió (Calma! És una metàfora!), contra més venga, més possibilitats té que li renoven el contracte de representant a Castelló.
El que passa és que el mostrari és molt tronat, és el mostrari d’un outlet polític. Ja saben, articles de diferents marques a preus reduïts per tenir defectes de fabricació o per ser de temporades passades.
Vegen sinó: En l’aparador pressupostari fa tants anys que té el “Parque de los Niños”, que els xiquets ja s’han fet adolescents sense vore’l. Adolescents haurien de poder anar a l’altra gran promesa, el projecte de la Fàbrica Dàvalos, però tampoc no està; o podrien anar al tan publicitat Parc de l’Esport a posar-se en forma, però és que tampoc no està. Les ofertes de l’Alcalde són totes de temporades anteriors. Incompliments. I el que diu portar de València igual. El Centre de Convencions de Calatrava (que potser ajude a portar turisme), o la seu de la VIU (que no genera a la ciutat més que despeses estúpides), o la Ciutat de la Llengua (niu de voltors sense ofici i amb benefici), o coses amb tares. Com el TRAM, que a Alacant és un tramvia i ací una estafa.

10 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo no entenc com s'entesten en fer Mundo Ilusión, si ja existix i té el nom de Castelló.

Àlvar Cuevas ha dit...

Enric, eixos xiquets que ja són adolescents tindran que passar per adults i esperar a la vellesa per a rebre inversions. Pareix que els vots dels iaios compten més que els dels joves per a esta gent; o pitjor encara: la gent gran és més exigent en el que vota, i els joves ens conformem amb les restes del sopar.

Anònim ha dit...

¿Por qué no colocan a 57 inmigrantes en Moncloa o Zarzuela,como hay en pisitos de 26 metros cuadrados en Vic?¿Por qué no controlaron, como quieren hacer con los aéreos,a los bancos dando unas hipotecas desorbitadas,con unos intereses que han hecho tambalearse a todos?¿Por qué no controlan lo que hay que controlar?¿Por qué no prueban a poner en casas de los gobernantes a tantos inmigrantes sin empadronar? con sus gritos ,peleas,e irresponsabilidades?Yo pondría los jardines del rey y presidente y altísimos llenos de tiendas de campaña con tropecientos inmigrantes y a ver qué tal veían el problema.

Anònim ha dit...

Als adolscents, si ja han arribat a iaios els espera l'aplicació versió valenciana de la Llei de Dependència.

Balta

Enric ha dit...

Només una pregunta: quants habitants té el Grau? Perdó si me n'isc del guió, i gràcies per avançat.

Nomdedéu ha dit...

jo diria, ho hauria de comprovar, que poc més de 22.000

Enric 2 ha dit...

Gràcies, és que ací a la faena teníem una discussió. un company deia que uns 20.000, i un altre i jo que més de 25.000. Així que ni per un ni per altres.

Nomdedéu ha dit...

confirmat, uns 22.000 censats + un bon grapat de gent sense censar (que no vol dir insensats, o sí)

Sebastià. ha dit...

No,els incensats són els polítics que no saben distingir on són els problemes i on les sol·lucions.Els inmigrants no censats están en la lògica manera de triar i trien on millor estàn on millor fan pillatge,si s'ha de fer,on paguen menys que els propis habitants,on tenen més ventages i d'incensats no tenen res.Es prega un control de tot ja,ara mateix.

Anònim ha dit...

Señores alumnos hagan el favor de despejar las incógnitas x y z que uds son más listos que los profesores,hala,venga ...