21 de març, 2011

"ANEM PER FEINA" - COPE Castelló - 21.03.11


Al PP local, diguem-ho clar, els hi ha tocat la loteria amb el PSOE local. És cert que al PSOE casolà li pot perjudicar un govern central del seu partit, que no guanyaria un concurs de popularitat ni en un congrés de la internacional socialista. És cert també, que Alarte és el líder... perdó, el Secretari General socialista menys valorat pels socialistes, de la seua història. És cert que Calles està més preocupat per Toledo que per Castelló. Però sobretot és cert, que l’actual grup municipal són més fluixos que la goma dels calçotets de Falete.

Queden dos plenaris abans de les eleccions, i si bé és cert que la seua trajectòria al llarg d’esta legislatura, no ha estat precisament ni brillant ni punyent, no deixa de sorprendre a propis i estranys, que les seues propostes siguen: Reiterar la moció que demana retirar els símbols i mèrits franquistes; i reclamar de la Generalitat una inversió a Castelló d’igual import al pagat a Calatrava per una obra local. Tot simplement incomprensible.

El que pensa l’estratègia socialista local, està a sou (encara que no en siga conscient) del PP. No s’explica d’altra forma. Amb la que està caient, això és tot el que se’ls hi acut proposar? Creuen que és el que més importa a la gent això dels símbols? Per quina raó xifren la necessària inversió en la ciutat en el import del cost del Calatrava? Òbviament la resposta és la mateixa. Les mocions no es presenten pensant en la ciutadania, sinó en les eleccions. És mer tactisme electoral. Amb la moció sobre el franquisme (per cert, ja hi ha una llei, només cal complir-la) pretenen subratllar que el PP no condemna el període dictatorial anterior. Cosa que no li farà perdre ni un sol vot al PP, i difícilment farà guanyar un sol vot al PSOE. Fins i tot els seus electors ara mateix estan més preocupats per poder pagar la hipoteca al seu carrer, que per com es diu el carrer. I respecte a l’altra moció, és obvi que calen inversions a la ciutat, i evident que el Consell ens maltracta, però triar eixa xifra i no altra, i fer-ho sense cap argument econòmic, només demostra la voluntat provocadora, per subratllar la mala gestió del PP. Bé està, però demostra falta de recursos intel·lectuals en el socialisme castellonenec.

Que a dos plenaris de les eleccions, el partit més gran de l’oposició no siga capaç ni de preocupar-se del benestar dels ciutadans, ni tan sols de generar un debat que puga incomodar al PP, explica l’autocomplaença popular, i el convenciment de victòria.

Clar que el PP tampoc és que estiga gaire preocupat per les condicions de vida dels nostres conciutadans, ni per la crisi econòmica. Ells proposen reobrir el debat de la N-340 (quan el que de veritat necessitem és un estudi de com afectarà al transit l’AVE, el Corredor Mediterràni, l’aeroport...), segurament per ocultar que ja tindríem alliberada l’AP-7, si l’alcalde no li hagués dit que no al Ministre Blanco. O reclamen per enèsima vegada els papers del Govern militar, que no tenen ni la desena part de valor dels de l’Arxiu de Salamanca, que sempre obliden reclamar. I d’altra banda, li busquen les sigolletes al PSOE demanant un informe tècnic sobre la salmorra de les dessaladores que no tenim!

Nosaltres, al BLOC, com entenem que la política és un servei públic, continuem treballant en positiu. Demanem al Consell i el Govern Central que reactiven els plans Renove (molt més efectius per estalviar combustible i evitar accidents que anar a 110 o canviar les rodes; i a sobre, generariem llocs de treball a la indústria de l’automòbil). També proposem acollir-nos al Pla Movele, que incentiva els vehicles elèctrics als que podríem bonificar, i que ens subvencionaria un “sortidor elèctric” a Castelló. Sostenibilitat econòmica i mediambiental. Ells fan “política”, nosaltres anem per feina.