07 de març, 2011

"EL PLE MUNICIPAL DEVALUAT" - COPE Castelló- 07.03.11


Em sap greu dir-ho, però el nivell ha baixat molt. Els grups municipals popular i socialista han baixat el seu nivell d'ètica i rigor polític respecte als seus propis grups en corporacions anteriors. No cal portar massa temps a la casa per adonar-se'n i, en tot cas, amb fer una ullada a les actes del plens n'hi ha més que suficient per corroborar la meua afirmació.
Jo recorde haver debatut amb socialistes i populars, amb populars i socialistes, sobre les més diverses qüestions, i recorde certa incomoditat en temes puntuals d'algun portaveu, que havia de defensar la postura del partit a Madrid o València, tot i que la proposta del BLOC li pogués semblar assenyada. En privat et deien que era per coherència, que el grup municipal no podia entrar en contradicció amb el que deia el grup parlamentari a les Corts o al Congrés. Jo sempre contestava que la principal coherència l'hem de tenir amb els ciutadans que ens han triat, en el nostre cas, els de Castelló. En la meua proverbial innocència, pensava que este posicionament polític de privilegiar les sigles a les necessitats de la ciutat no podia empitjorar.
Els actuals grups municipals m'han demostrat com anava d'errat. Han rebaixat el nivell de coherència al subsòl de l'ètica. Ara ja no importa votar el mateix a l'Ajuntament que a les Corts, però no perquè els hi haja agafat un rampell de castellonerisme militant, que avantpose les necessitats ciutadanes als conflictes interns. No, no. Tan de bo fos això, però què va! El que passa és que han assumit i acceptat que els acords municipals no tenen cap recorregut, no tenen cap sentit, no tenen cap pes polític, cap importància.
Amb la seua actitud mesquina han devaluat l'element més important de la democràcia local, el Ple Municipal. Un exemple, només un. L'octubre el BLOC va presentat una declaració institucional que pretenia protegir el parc natural de les Columbretes de les prospeccions petrolíferes. S'aprovà per unanimitat (tot i que en junta de portaveus el PSOE va rondinar dient que era ociós, que no es faria res). En febrer, el PP va presentar una declaració calcada a la ja aprovada (la qual cosa ja demostra l'escassa importància del que ací aprovem, cas contrari no caldria aprovar allò que ja està aprovat), amb voluntat demagògica d'encapçalar una queixa front al Govern Central. Es tornà a aprovar per unanimitat.
Però... Pere Sampol, Senador del BLOC per Mallorca va presentar el dia 17 de febrer una esmena al Projecte de Llei d'Economia Social que derogava els Reials Decrets Llei que autoritzaven les prospeccions. Els senadors de la província de Castelló del PP i del PSOE van votar en contra, avalant per tant de forma explícita que es busque petroli en la nostra costa.
I ara què? L'Alcalde es va reunir amb un munt de gent, per dir-los-hi poc més o menys que ell era del Greenpeace, i que Zapatero era el Dr. Xapapote, que enviscaria de negre petroli les gavines (fins i tot les del PP). Es reunirà ara per dir-los-hi que com Coordinador General del PP valencià va a demanar explicacions als senadors? Em tem que no.
I el PSOE? Què explicaran?
Per a nosaltres no es tracta tant de ressaltar la incongruència i el cinisme de PSOE i PP, com de posicionar-nos en favor d'allò que és bo per a Castelló. I en este cas, el que és bo, és el que va aprovar l'Ajuntament. Per això hem presentat una declaració institucional demanant la reprovació del senadors populars i socialistes, per haver votat en contra dels interessos de la ciutat.
I francament, no sé que és pitjor, si que el PP i el PSOE veten la declaració, o que tinguen la barra de votar a favor de la reprovació, sabedors que els acords municipals s'han devaluat no sé si definitivament, per culpa de la seua hipòcrita actuació.

1 comentari:

Abel Segura ha dit...

Un altre excel·lent article que demostra les continues contradiccions dels dos partits majoritaris; com en tants assumptes diuen una cosa i en fan una altra (TV3, requisit lingüstic, educació 0-3 anys, policia autonòmica ...)