14 de març, 2011

"SOBRE LA CREDIBILITAT PRÒPIA" - COPE Castelló - 14.03.11


El dissabte vaig acudir a la inauguració del Palau de la Festa. No donaré ara la meua opinió sobre l'espai, perquè voldria confirmar algunes impressions. En tot cas, era la galania de la Reina Mònica Sidro, i només per això ja pagava la pena estar allí. També podria dedicar uns renglons a definir el discurs del President de la Junta de Festes, Jesús López, però seria malgastar temps i espai, es pot definir amb un sol mot: improcedent.
En este tipus d'actes públics està el “tot Castelló”, o això es diu sempre. Perquè la realitat és que en este cas, em consta que alguna gent que ha tingut destacats papers en el món de la festa hagués volgut estar a l'estrena del Palau, i no va aconseguir una invitació. Se'm podrà dir que tothom no hi cabia. Cert, però també he de dir que hi havia molt de funcionari de partit ocupant taula, en fi.
El que sí que hi era entre altres moltes autoritats i càrrecs públics era el Senador popular per Castelló Juan José Ortiz. Amb Ortiz tinc una relació agradable, amb mi sempre ha estat un home molt correcte i supose que ell pot dir el mateix de mi. Se m'acostà per dir-me una cosa que començava si fa no fa així:
“Enric, vaig llegir les teues declaracions i volia telefonar-te, perquè el que dius no és exacte, i sé que tu eres una persona molt seriosa, per tant segur que t'han informat malament”. Parlava del mateix que vaig parlar jo la setmana passada a la meua col·laboració amb COPE Castelló. Del vot dels senadors i senadores de Castelló pel que fa a les prospeccions petrolíferes a les nostres costes.
Jo no estava enganyat, procure documentar-me abans de parlar, i efectivament en comissió, el PP va votar en contra l'esmena del Senador del BLOC per Mallorca, Pere Sampol, que demanava la derogació de les autoritzacions per cercar cru a un tir de pedra de Columbretes. Ortiz em va explicar, però, que en aquella comissió no hi havia cap senador valencià. Home... com excusa no és molt bona, perquè amb independència de si hi havien o no valencians, el vot en comissió és el del seu grup. Ara bé, la resta de la història sí que és determinant. Quan va anar al Ple del Senat, el Grup popular va canviar el sentit del seu vot en comissió i votà a favor de l'esmena del BLOC. Votà, doncs, contra l'autorització de perforar el nostre horitzó, el nostre paisatge, i sobretot, el nostre turisme.
Estic content que el PP haja votat a favor de l'esmena. I lamente profundament que el PSOE haja votat en contra. Ara la pilota està en el Congrés, vorem com acaba. De moment, no procedeix demanar la reprovació dels Senadors de la nostra circumscripció. Si de cas, només la del senador del PSOE. Valorarem esta possibilitat, o bé esperar a vore el resultat final al Congrés, no siga cas que el PP torne a canviar d'opinió.
De tot, el que vull subratllar són tres coses. La primera, que quan vam anunciar la mesura tenia tot el sentit polític, ja que havien votat en contra. La segona, que nosaltres abans de presentar formalment les propostes confirmem allò que hi diu i, per tant, davant del canvi d'opinió al Ple del Senat, vam aturar la iniciativa anunciada. I tercer, i sobretot, el detall de Juanjo Ortiz. D'una banda perquè sent com és un adversari polític, si fos d'un altra forma, no m'hagués dit res esperant a que el BLOC pogués clavar la pota, i aleshores posar-nos en evidència. Però és un cavaller. Però sobretot perquè la seua informació s'acompanyà d'un “sé que tu eres una persona seriosa”; i això vol dir que m'he guanyat el respecte dels meus adversaris polítics. Tinc credibilitat, se'm pren seriosament. Un cosa gens fàcil d'aconseguir en un mont ple llops mal disfressats de corders.

4 comentaris:

jm ha dit...

en la pérgola 2 también faltaban los actores principales de que esas instalaciones vayan adelante, los paganos, osea, los ciudadanos de a pie, perece que siempre lo haga todo el "MON DE LA FESTA", pero con el dinero de los demás yo también me haría un palacio

jm ha dit...

jm, sou yo JM PERTIÑEZ

Nomdedéu ha dit...

me lo temia jaja

joan ha dit...

"sé que tú eres una persona seriosa"

Amb això fa palés que en la política n'hi ha més d'un que no és de seriós... Mira que sóc ingenu. Jo que em pensava que tots els polítics són gent responsable i seriosa...