09 de març, 2011

"LA PARÀBOLA DELS TALENTS" - Mediterráneo - 10.03.11


Un amo deixa la seua riquesa repartida entre tres servents: a un li dóna cinc talents, a l'altre dos i al tercer un de sol. Quan torna els demana comptes de la seua gestió: els dos primers han multiplicat la seva suma per dos i reben iguals elogis, mentre que el tercer, per por a perdre els diners, havia guardat en un lloc segur el talent. L'amo s'enfada amb aquest servent, li treu el talent per donar-lo a qui tenia cinc i el fa fora de les seues terres (Mt, 25:14-30).
L’amo són vostés, els servents els partits polítics, nosaltres. Vostés ens van prestar l’any 2007 talents justets per aconseguir un sol regidor. Sens dubte no en mereixíem més. Ni menys. A diferència del que fan altres responsables polítics, jo mai no diré que vostés s’enganyen. Els vots són seus i els inverteixen on creuen oportú.
En estos quatre anys, nosaltres no hem fet com el servent de la paràbola. No hem deixat immòbils els seus vots, com deia aquell vell eslògan, els hem posat a treballar. A treballar en millorar les condicions de vida de la gent de Castelló. En millorar la ciutat. Perquè des de l’oposició també es pot fer. Costa més, però es pot.
Hem aconseguit amb molt d’esforç fer canviar d’opinió algunes poques vegades a l’equip de govern. Hem presentat esmenes, mocions i declaracions institucionals. Hem participat en la redacció de reglaments i ordenances. I ho hem fet assumint riscos. Sempre posant per davant intentar ser justos i útils, als interessos electoralistes.
En estos dies en els que la gent viu entre el cabreig i la perplexitat, hi ha qui té la temptació de trobar la resposta retòrica que només interessa als convençuts. No és el cas del BLOC. El nostre discurs és més obert, busca ser útil, fuig de dogmatismes. Votem en funció de la bondat de la proposta, no en funció de qui la fa. A la política sobra retòrica, i també frivolitat i tacticisme. No cal que n’afegim més.
En menys de cent dies hauran de decidir a qui presten els seus talents. Si a aquells que s'han quedat paralitzats perquè van perdre, a aquells que estan immòbils perquè sempre guanyen, o a nosaltres, que treballarem amb igual determinació, estem al govern o a l'oposició.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nuestros talens (ya me ocuparé que mi familia colabore), serán para el Bloc.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

una inversió intel·ligent! ;P

joan ha dit...

Quan pense en el malbaratament de talents eleccions darrere eleccions,
tot donant majories aclaparadores a partits corruptes que han devastat el nostre territori... El masoquisme forma part del nostre caràcter. Som l'enveja del món mundial, com diria Canal 9.