12 de novembre, 2011

"ESCÓ 28" - Levante-EMV - 12.11.11


Hui creuem el Rubicó de la campanya electoral. Una campanya en la que veiem dia a dia com la cara dels nostres militants i simpatitzants va mimetitzant-se amb eixe logo de Compromís, que vam batejar com BLOC-Esponja. Ja saben què vull dir, eixe quadrat taronja que des dels cartells ens cluca complice l'ull mentre dibuixa un somriure.
Jo que comence a tenir una edat provecta, que diria Toni Porcar, i he participat en totes les campanyes electorals des de 1977, puc assegurar que mai abans una campanya a les generals havia generat tanta il·lusió, i tant de treball (dues coses que impossibles de dissociar). I això que tot no són flors i violes. El PSOE es va encabotar en que a Compromís només li tocaven 11 segons de temps per participar als debats de Canal 9. El PP va dubtar una miqueta però al final va donar suport a la castrant proposta socialista. “On mengen dos, si mengen tres, mengen menys” degueren pensar.
Una de les regidores de Compromís a ciutat de València va demanar un debat a quatre en la Televisió local pública de València. PP i PSOE van decidir fer un debat a dos. Ells, clar. Ho repetiré per si no han captat la magnitud de la malifeta. La Televisió local pública de València (a l'ajuntament estan representats PP, PSOE, EU i Compromís) accepta la proposta de la regidora de Compromís de fer un debat, però amb els vots del PP i PSOE s'acorda que només intervindran ells dos. Si això no frega la prevaricació, que baixe un llamp catòdic i que ens il·lumine!
El que vull dir és que estem patint greus intents d'entrebancs a la campanya, per part d'aquells que no creuen en la pluralitat. I no hi ha democràcia sense pluralitat. Així que la conclussió és clara, els hi costa de creure en la democràcia.
I front a estes actituds poc respectuoses i poc democràtiques, nosaltres apostem per eixamplar la democràcia, per donar més espais a la pluralitat. Dijous presentàvem a la Diputació de Castelló una iniciativa que hem batejat com a ESCÓ 28. El que hem proposat és que aquells municipis de la província governats per formacions diferents a les que tenim representació a la Diputació puguen participar en comissions i ple quan en l'ordre del dia hi haja temes d'importància per al seu municipi. Pensavem, i pensem, que eixos municipis juguen amb desvantatge, en no tindre un representant directe a la institució. No podràn votar, obviament, però si defensar on toca determinades accions o inversions, i convencer-nos als diputats de les seues raons. I proposem que puguen ocupar l'escó que ara queda buit, i que fa el número 28.
A banda de la possiblitat que alguns municipis puguen defensar inversions en millors condicions, Escó 28 té un rerafons profilàctic. Vol donar confiança a la gent que lícitament ha decidit votar formacions municipals o agrupacions de electors, i fer-los-hi saber que nosaltres defensem el seu dret. I el defensem contra les pressions dels dos partits grans, per aconseguir atraure cap a les seues òrbitres a tota formació nova que aparega. Pressió que executen amb eixa tècnica pseudomafiosa de “vas a necesitar a alguien que te defienda en la diputación”.
I ara, el que fa cara de BLOC-Esponja sóc jo. Estic molt orgullós d'estar en una formació política que quan es sent coartada, pressionada i censsurada per part dels que no creuen en la pluralitat, respon fent una proposta que dóna veu als que encara són més menuts que nosaltres.
Estic molt orgullós, lícitament orgullós, de formar part d'una organització que fa el que reclama dels altres, i que contesta a les agressions bipartidistes i reduccionistes, obrint espais nous per a la democràcia. Orgullós de tindre un compromís amb la pluralitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me pareix una idea fantàstica, de fet no se perquè no existeix ja.
Divendres passat vaig parlar amb Belen, l'alcaldessa de Vistabella, de Candidatura per Vistabella, i se va mostrar molt contenta per esta proposta.

Enric Porcar

Nomdedéu ha dit...

vaig parlar previament amb ella. ara estic batallant amb el PP per convencer-lo. alguna cosa aconseguirem