16 de novembre, 2011

"QUÈ VOTEM EL 20?" -Mediterráneo- 17-11-11


Des de fa alguns anys tinc el privilegi de dirigir-me a vostés des d'esta columna al Mediterráneo. Jo, clar, i molta altra gent. De fet este espai té el nom genèric de La Rueda, perquè anem rodant per ella opinadors i opinadores de diferent pelatge.
Personalment em resulta interessant llegir allò que diuen els adversaris polítics, perquè de tot s'apren. De vegades aprens allò que no has de dir o no vols fer, altres vegades la cosa resulta més positiva. Ara, immersos en esta campanya electoral, he prestat especial atenció als nostres adversaris. Ahir mateix escribia la meua companya de corporació, la portaveu socialista. Parlava de les eleccions i citava a Zaplana, Rajoy i Rodriguez Zapatero. Ni una paraula de Ximo Puig que és el candidat. No perdré ni 11 segons en tirar sal (de dessaladora) a les ferides internes del socialisme, no és la idea; el que vull dir és que s'obvia a qui és candidat per Castelló, a la persona per la qual es demana el vot.
La publicitat electoral que m'arriba a casa d'EU també és així, una carta de Cayo Lara i xim pum. Ni menció a la candidata per Castelló, ni paperetes, ni res de res. Els del PP escriuen menys, i quan ho fan, també parlen més de Rajoy que de Cervera. Els comprenc.
Amb tot això el que vull dir és que des de la majoria dels partits s'alimenta una confussió sobre l'objecte d'estes eleccions, que vull recordar, no són presidencials. Ací el que es vota són els diputats per Castelló. I encara més, no es tracta només de triar el partit que ha de governar, sinó també, i això és molt important, el que ha d'estar a l'opoisició. I això vostés ho saben bé, és fonamental, perquè amb massa freqüència és l'oposició qui ha de defensar-nos dels diferents governs, que sovint obliden Castelló.
Per això m'agrada tant que Roger Mira, el nostre candidat, siga autònom. Els autònoms saben que si no treballen no cobren, que si enganyen als clients els perden i que si no paguen als proveïdors ensorren el negoci. I jo voldria que em represente un diputat que porta això a l'ADN. No un professional de la política sotmés a la ferrea disciplina d'un partit, per al que Castelló no és més que una parada en la “gira por provincias”. Vostés trien.

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Uns amics de Pego em diuen que et recomane no entrar-li al drap a Saulet que està com un 'cantal'

Nomdedéu ha dit...

ja me n'he adonat. gràcies. procuraré embestir en un altra direcció. ;P