02 de març, 2012

"DE FABRA AL DIONI" - Levante-EMV- 03.03.12


Si escrius “corrupció” al Google hi ha 2.070.000 entrades. En canvi si escrius “corrupció” a Fontcalent, Albocàsser o qualsevol altra presó valenciana n’hi ha una o dues entrades i, si et descuides, amb eixida a dormir a casa i tot. Alguna cosa no va bé.
Ara fa uns pocs dies, el President Alberto Fabra va fulminar un parell d’alts càrrecs de la Conselleria per la seua implicació en un cas de corrupció. Fantàstic. Ho dic sense ironia. Sempre he mantingut que una organització amb molta gent té un nivell de risc molt alt que algun dels seus membres puga ser corrupte. Per tant, el més important per mi no és que a la teua organització se’t puga colar un pirata, un xoriço, un “furtapatos”, un lladregot, o un estafador; sinó la reacció que l’organització tinga. I en este cas concret, malgrat el que diga Blasco (del clan dels MacLeod, dels famosos Immortals!) el PP valencià ha reaccionat bé. Amb celeritat i determinació. Clar que fins i tot dins del partit hi ha gent que diu que Fabra ho ha aprofitat per ensenyar galons a un exercit encara un poc desorientat pel canvi de general. Perquè a Camps el van declarar no culpable, però tothom va adonar-se’n que havia perdut el judici. I així no es pot ser ni caporal. 
He sentit també a un altra persona amb un cert nivell de representativitat al PP dir, crec que sense ironia, que això els hi passa per acceptar socialistes. Recordant l’origen de Blasco (allò del FRAP ho deixarem per ser del pleistocè inferior) i el seu equip, ara formalment imputats per delictes de corrupció. Tant se val, siga per h o per b, el cas és que Fabra ha fet creu (en honor a Cotino) i ratlla (en honor a deixem-ho córrer), i això està molt bé. 
Però vet ací que només quatre dies més tard, el govern central ha pres decisions en matèria de corrupció, o millor dit  de lluita contra el frau i la corrupció. Ha destituït de forma fulminant a cinc caps d’equip. Entre ells el Cap d’Investigació de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau, Víctor de la Morena, que és qui investigava el “cas Gürtel”. Ai carai!
Es tracta d’alts funcionaris, d'Inspectors d’Hisenda, que han quedat sense destí, cosa gens habituals quan no es tracta de relleus punitius. Per esta raó, hi ha un gran desconcert i malestar a l’ONIF. 
Hi ha consens en assenyalar com responsable de la brusquedat amb la que s’ha comunicat les destitucions, a la nova Cap Adjunta de l’ONIF, Pilar Valiente, que fins aleshores ocupava un lloc de menor rellevància al si de l’Oficina.
Pilar Valiente, la nova Directora Adjunta al Cap de l’ONIF, no és precisament una desconeguda. Havia estat presidenta de la Comisión Nacional del Mercado de Valores, i va saltar a la fama quan es va vore obligada a dimitir pel cas Gescartera. Recorden, Gescartera va ser un escàndol financer de l’any 2001 en el que van desaparèixer 120 milions d'€ i que registrà més de 2.000 afectats tot incloent mutualitats públiques, fundacions, ONG’s, congregacions religioses i empreses públiques. Gescartera havia estat lucrant-se a costa dels clients durant nou anys, en un frau continuat, que Pilar Valverde va ser incapaç de detectar i aturar. El cas li costà el càrrec a Valverde i condemnà a 11 anys de presó a Antonio Camacho, propietari de l’empresa, i a tres anys a la Presidenta, Pilar Giménez-Reyna, germana d’Enrique que en aquell moment era Secretari d’Estat d’Hisenda. Ai carai dos! 
Així que ja pot anar Fabra dient que ell ha estat qui ha destituït al darrer cas de corrupció del PP, perquè el seu partit ha posat a investigar la corrupció a algú incapaç de detectar fraus continuats, una inútil tan gran, que li demanaria al Dioni que li aguantés la cartera mentre va a la toilette. Que la xica és tan fina com incompetent. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Enric,

Molt bon escrit. Respècte al senyor ex-FRAP i PCE-M-L vull fer un parell de comentaris, el primer es si ens donarà explicacions sobre les seues activitats comprant pisos amb els diners de les ONG's en base al materialisme dialèctic o via el materialisme històric. Jo mes be pense que li passa com a la Madonna, "He is a material boy". Li recomanaríá escoltar una cançó de l'Elena Vaenga per recordar el passat que amb tants de canvis ha oblidat:

http://www.youtube.com/watch?v=D62GyJ-vwZM&feature=related

La cançó es preciosa i la veu de l'Elena es fantàstica.

El segón punt, vull recordar que el FRAP era un grup terrorista declarat, açó s'ha de dir i treure a relluir per als que ens diuen terroristes als nacionalistes valencians. Alguns han pogut eixir de mare però cada cosa al seu lloc. Jo era proper al PSAN però mai he recolzat la violencia.

La part final del del meu comentari es relatiu a l'ONIF, que ja vos vaig vaticinar ací i al web de COMPROMÍS que se'n eixirien lliures de pecats. Es un comportament digne de la MAFIA SICILIANA di Don Fabrizio Castiglione e la sua CAMORRA. Temps al temps perquè crec que caldrà denunciar el tema a la Unió Europea. L'Estat de Dret i la Democracia han quedat molt danyats amb tot açó.

Bon dia Enric i demes lectors.

Robin Hood of Sherwood