20 de novembre, 2014

"ATADO Y BIEN ATADO" Mediterráneo 20.11.14

Va ser en el discurs de Nadal de 1969 que Franco (en pau descansem), va pronunciar aquella frase de “todo ha quedado atado y bien atado”. Ell feia referència a la  continuïtat del règim en la nissaga dels Borbons; però hui la frase ha adquirit vida pròpia. 
Castelló no té PGOU per reiterades sentències judicials. El PP es va capficar en  una batalla legal que només va servir per dilatar el problema en el temps. Des del minut zero, Compromís va dir que amb independència de fins on ens obligués la justícia, políticament calia començar a redactar un nou Pla. Bàsicament perquè ara ja sabíem que la ciutat ni era ni seria com havia previst aquell document. I que per tant, ja no ens era útil. El PP va esgotar tots els terminis legals, abans d'arromangar-se i posar-se a la feina. No tenia pressa.
Actualment l'urbanisme local està regulat per un decret de Conselleria que té validesa fins al 2017. Per tant, podem treballar amb seny i prudència, per a fer un nou PGOU consensuat, útil, amb futur. Hem aplaudit (i hem participat molt activament) en els fòrums i meses de treball. Ara bé, sorprenen les declaracions de Bataller i Bonig, urgint a aprovar el document abans de les eleccions. Ara té pressa.
Per què? Amb el decret tenim cobertura legal fins al 2017. Ja que celebrarem eleccions a meitat d'any, no seria més raonable que l'aprovés la nova corporació emanant de les urnes? O és que davant la previsible patacada electoral del PP ho volen deixar tot “atado y bien atado”? 

2 comentaris:

Tonet ha dit...

1969, a 1939 no hi havia tele només afusellats.

Nomdedéu ha dit...

Efectivament.