26 de novembre, 2014

"HAGA COMO YO" - www.castelloninformacion.es 26.11.14

"Usted haga como yo y no se meta en política" la frase sembla que li va abocar Franco a Sabino Alonso Fueyo, que era director del diari falangista Arriba, davant les queixes de les pressions que rebia dels diferents sectors i famílies del Movimiento Nacional.
Al PP, la política, no li agrada. La considera intrínsecament un mal.
Ahir vaig assistir a la reunió informativa que va convocar RECIPLASA, després de 3 anys i mig de silenci. Concretament des que arribà a la presidència del consorci, Alfonso Bataller. La reunió es produí a instàncies nostres, i com a mal menor, davant la negativa de Bataller a comparéixer en el plenari a proposta del meu grup.
De tots els grups municipals presents, només vam intervindre tres persones. El portaveu socialista d'Onda, amb una bateria de preguntes, jo mateix preocupat per la viabilitat del Consorci en els propers anys, i Xavi Trenco, portaveu de Compromís a Almassora.
Trenco va qüestionar la falta d'un Pla B, més, quan el Pla A ha fracassat ja en dues ocasions, per diferents imponderables, i ens ha costat al voltant de 6 milions d'euros als municipis socis. Trenco va defensar un model diferent de tractament de residus, el que de sempre ha defensat el nostre partit; i va concretar la petició, en un informe tècnic que avalés o no la nostra proposta. Tampoc no va demanar res de l'altre dijous.
Va saltar com una fureta l'alcalde d'Almassora per explicar quatre banalitats que tots sabíem, i sobretot per queixar-se de què : “hem d'aguantar discursos polítics”, en una clara referència a Xavier Trenco. Trist escoltar un alcalde queixar-se de que un regidor fa política. Com si no ens triaren per això! Com si la política no fos triar entre models, sistemes, propostes...
“No se metan en política”.
També ahir, però pel matí, a l'Ajuntament de Castelló vam celebrar junta de portaveus. Per primer colp en la història, i des de que el 25 de novembre és la data triada per reforçar la lluita pública i particular contra la violència de gènere, el nostre ajuntament no tindrà una moció conjunta.
Compromís en va fer una, i la va presentar al PP. Com tots els anys, vam haver de perseguir a la regidora delegada en matèria d'Igualtat, que mai troba el moment per negociar. Per avançar, els tres grups de l'oposició vam pactar un text comú, que també va ser presentat al PP per a facilitar la negociació. Amb una deixadesa dolosa i irresponsable, la regidora d'igualtat, va deixar passar els terminis legals sense moure fitxa. Els grups de l'oposició vam registrar la nostra moció, el PP no va fer res.
Dilluns, a la junta de portaveus presidida per la Vicealcaldesa, esta, intentà un acord in extremis, conscient del mal paper de l'ajuntament, si no teníem un text pactat. A Marta Gallén, en este tema, l'avala el seu treball d'anys. Va ser la primera responsable d'Igualtat a l'ajuntament, i sota el seu mandat es va redactar un participatiu Primer Pla d'Igualtat. Després d'ella, el fracàs. Beatriz Gascó no va fer res. I l'actual regidora, “de cuyo nombre no quiero acordarme”, és simplement incapaç.
Els esforços de Gallén van tindre bona acollida per part de l'oposició, que sense tindre cap obligació, es va mostrar disposada a consensuar un text, malgrat que havia acabat el termini d'esmenes. Per responsabilitat.
Però el portaveu popular s'encarregà d'impedir-ho, al proposar un colp més un text buit de contingut formal. Quan vam defensar el nostre, ens acusà de que es tractava d'un text amb ideologia (òbviament que sí!) i amb vocació de per política (i tant que sí!) 
“No se metan en política”.