14 de novembre, 2015

"ELS PERFECTIBILISTES" LEVANTE-EMV 14.11.15

Vicent Sales, amb la desimboltura que l’adorna, publicava el passat dijous, un article que titulava “Els il·luminats” per fer un joc amb una condició que sembla atribuir-nos a l’alcaldessa i a mi; i amb aquella secta de nom illuminati. Per seguir amb el joc, recordaré que en realitat la secta sincrètica, fundada el 1776 per Adam Weishaupt, es deia dels “Perfectibilistes”.
Hauríem d’entendre “perfectibilistes” com aquells que tendeixen a la perfecció. I sense cap mena de dubte, en eixe grup es creuen trobar els del PP, i el seu portaveu adjunt. Adjunt, i de casualitat. Perquè al bo de Vicent li ha passat com al campanar, que s’ha quedat fadrí.
El seu nom sonava com possible relleu a un Bataller que era un polític en estat terminal, i al final, el resultat de les urnes va deixar a Sales al brancalet de casa, amb la camisa planxada i sense festa on anar. La gent, amb el seu vot, va fer que Sales no fos ni regidor! Sort va tindre que algú va fer córrer la llista per a que no es quedés al carrer. També ha sonat durant anys com candidat a les generals...i s’ha tornat a quedar fadrí. “Compuesto y sin novia” que diuen a ponent. La història de qui ho va ambicionar tot i es queda prop del res.
El perfectibilista Sales, parlava al seu article de les obres d’il·luminació al Fadrí. Un article que comença amb dues veritats i continua amb una concatenació de despropòsits que van de la hilaritat més rotunda, a la vergonya més aliena.
Les veritats. El projecte el va signar el PP. El PP, per boca de Sales, ens va insistir a que continuarem amb un projecte, que val a dir, no ens feia especial gràcia. Nosaltres pensàvem que la bellesa del Fadrí és la seua simple arquitectura i la seua singularitat. No crèiem, ni creiem, que li calga maquillatge, ni llumenetes, ni colorins, ni tanta punyeta.
A partir d’ací, l’article ja no és el d’un il·luminat, sinó el d’algú al que li falten llums. El primer que caldria recordar és que Sales no va dur a consulta al Consell Municipal de Cultura una obra tan discutible, com la de canviar la fisonomia d’un dels BIC més estimats de la ciutat. Tot simplement els va comunicar que ja estava decidit. I clar, un no pot oblidar que fa poques setmanes, el PP per boca de Felip va fer un comunicat molt dur queixant-se de que este govern no havia consultat al eixe mateix Consell, l’ús de la denominació “ Passadís de les Arts” per al bony urbanístic que ells van fer al Ribalta! Això no és competència del Consell, en canvi, si que ho és posar-li llumenetes a un BIC. I ells no van consultar. Patètic!
Fa vergonya també llegir a Sales queixant-se de que una grua va estar dos dies aparcada sobre el laberint de la plaça Major. Val a dir que el laberint està intacte. Però en canvi, fa un any i mig, sent ell regidor de cultura, el laberint es va haver de reparar després de la meua denúncia, perquè no només estava deteriorat, sinó qui hi faltaven peces convertint-se en un perill per a la gent que passejava per la plaça. L’ajuntament va rebre una denúncia per responsabilitat, d’una veïna que va caure. Més patetisme!
I la traca final. Este govern va donar el vist i plau al projecte del PP, que incloïa encastar al sòl, al voltant de la torre, un grapat de focus. Sales es queixa de que les radial feien soroll! Però home de déu! Com pensàveu fer els forats? A mossos? Rascant amb les ungles dels peus?
Diu Sales que la Direcció General de Patrimoni havia donat instruccions. Clar. I la direcció d’obra que correspon a la Fundació té l’obligació de complir-les, i com el que ha fet ha estat un empastre majúscul, este govern, en defensa del patrimoni local, ha ordenat aturar la malesa. I qui ha donat instruccions de revisar tot el projecte, perquè el que va signar el PP és inacceptable, és també este govern. Té carretades de dallonses que el PP intente tirar-nos la culpa d’una obra inventada, dissenyada i contractada pel seu partit. El que l’ha deixat fadrí. Res, que ells són perfectibilistes i avant!