11 de desembre, 2015

"EL BETLEM DEL PP" Levante-EMV - 12.12.15

Sembla que el Sr. Javier Salinas, de professió Bisbe a Mallorca, hauria estat mantenint relacions carnals amb una dona casada, que fins a que es va descobrir l’afer, hauria format part del seu equip al palau episcopal. La història s’ha conegut, perquè el marit enganyat va denunciar la doble traïció (com marit i com catòlic practicant –tot i que sembla que practicava més el Sr. Bisbe que no pas ell-) davant la pròpia diòcesi, la Nunciatura i el Vaticà. I de fet, el Vaticà ha pres cartes en l’assumpte i ha anunciat una investigació. El cas ha tingut gran repercussió a l’illa, perquè segons la premsa local, el matrimoni pertany a l’alta societat mallorquina. 
I és que les coses de l’església i la religió, segueixen tenint una gran repercussió en la vida social, per molt que l’estat siga aconfessional, i que alguns pensem que les institucions democràtiques han de ser laiques. I el laïcisme no vol dir prohibir les religions, ni molt menys. Ni condemnar-les a l’esfera privada. Vol dir que les institucions democràtiques han de ser neutrals davant les diverses creences de la societat. I amb el mateix respecte que s’ha de tindre a les creences, s’ha de tractar a aquella gent que no en té cap. 
El PP ho sap molt bé això. I encara que un puga pensar que són tan hipòcrites com el Sr. Bisbe de Mallorca, que pregona la castedat amb la mà dreta mentre té l’esquerra en entrecuix alié, el cert és que tenen dret a manifestar tantes preocupacions com vulguen, pel fet religiós. A risc de fer el ridícul, com el que estan fent.
Per exemple. Han presentat una esmena als pressupostos per dedicar 5.000 miserables € a promocionar la Setmana Santa castellonera, perquè segons expliquen textualment “en els darrers anys s’han incorporat elements provinents d’altres celebracions de la Setmana Santa que desvirtuen la tradició històrica i religiosa de les nostres celebracions. Així mateix, convé recuperar actes peculiars i distintius de la nostra Setmana Santa que varen desaparèixer fa alguns anys”. I sense entrar en el si toca o no toca, el que sembla evident és que hi ha una confessió de que amb els seus governs s’ha fet malbé la celebració local de la Setmana Santa. Res van fer per evitar perdre tradicions, ni per evitar contaminar la celebració amb anacronismes o tradicions importades. Res. Perquè els hi és del tot indiferent. En realitat presenten esta esmena per a que diguem que no i poder dir que volem rematar la tradició. Els eixirà malament, perquè ja no els creuen ni els seus.
O un altra esmena, fruit de la campanya que estan fent dient que anem a fer desaparéixer el concurs de Betlems que estava dotat amb 4.000€. O menteixen a consciència (contravenint el huité manament) o no es molesten en comprovar el que diuen (fruit de la supèrbia, el pitjor dels pecats capitals).
Els 4.000€ que fins als pressupostos del 2015 figuraven per al concurs de Betlems a Participació Ciutadana (per què no a cultura?) mai van servir per pagar premis als guanyadors del concurs. Mai! De fet, en la pràctica ni ho gestionava Participació, sinó Tercera Edat, perquè Marisa Ribes que és una persona encantadora, gestionava les seues àrees com si fos un fons comú. Eixos diners acabaven pagant gratificacions en forma de poms de flors, o berenars. Els premis sempre, sempre, els van pagar empreses col·laboradores. Com ho faran enguany, i com ho faran l’any que ve. Este govern el que no paga són floretes i rues de mallorquina. 
El PP atempta vilment contra el segon manament i tant se li val si es tracta del naixement de Jesús de Natzaret, com de la mort en la creu del mateix als 33. Usen en va el seu nom. Tiren de mentides i demagògia per vore si així rasquen algun vot dels milers que perden a mans plenes! Com si la gent es deixés manipular tan fàcilment, com la senyora de Mallorca!