10 de juliol, 2016

"CARRER DE CAVALLERS" Mediterráneo 10.07.16

Fa alguns anys, a l'oposició estant, vaig fer notar al PP d'Alberto Fabra, que el meu grup no li trobava sentit a què un dels assessors del grup municipal popular, pagat amb diners de l'ajuntament, no treballés a l'ajuntament, sinó a la seu del PP. Sembla evident, que els assistents dels grups municipals estan per prestar suport als grups municipals, no al partit. Ells, forts de la seua majoria absoluta van menystenir la meua valoració i van dir que "els nostres assessors treballen on nosaltres creiem que han de treballar".
Ho dic de memòria, però crec que la resposta va ser de Javier Moliner, que aleshores era el portaveu del govern i Vicealcalde... Mira tu! Com ara sóc jo! Quines coses té la democràcia! Quins canvis!
Algunes coses, però, no canvien. Veig que el PP de la Diputació, presidida per Moliner i convertida en la Covadonga popular, manté el mateix criteri. Un dels assessors de la Diputació fa moltes hores a les porxades de l'ajuntament. Deu ser el Miguel Strogoff del Zar Moliner, i es trepitja el carrer dels Cavallers amunt i avall al llarg de la jornada. Doncs bé, la notícia del cap de setmana, és que entre el sou d'esta persona i el dels altres 20 assessors dels 14 diputats popular, suma 630.000 euros anuals. Més que l'equip de govern que suma 572.000 euros. Els directors de gabinet i de comunicació, cobren 49.000 euros cadascun. Més que el Vicealcalde, i no em queixe. Normal que defensen la diputació a capa i espasa. La capa és de Forever Young i l'espasa toledana, la paguem tots. Són dues maneres de fer la política.
Hi ha hagut una altra notícia que també m'ha agradat llegir, i que d'alguna forma té una vinculació secundària amb esta. L'ajuntament de Madrid anuncia que va a posar en marxa un programa informàtic que facilita l'accés de la ciutadania als pressupostos. Una ferramenta de Govern Obert i Transparència, probablement la més potent del mercat, de la mà de la Fundació CIVIO que n'és pionera en polítiques de transparència. És a dir, la ferramenta que usa el nostre ajuntament des de fa mesos. Perquè diga el que diga el PP local, el cert és que en salt que ha fet el nostre ajuntament en transparència i participació és de gegant. I no és només este instrument, és també el web de consultes que funciona amb satisfacció, o molt especialment el recentment presentat www,pladegovern.castello.es, que permet vore en temps real (i amb l'evidència de cada acció acabada) el grau de compliment de l'acord de govern.
I si és possible que es pregunten quina connexió hi veig jo entre totes dues noticies la resposta és la següent. Els convide a fer una ullada al Panell de Govern Obert. Hi trobaran tota esta informació i podran comparar, en estos i altres temes, la forma de fer i el cost de l'estructura política de dues administracions que estan físicament separades per només uns pocs centenars de metres... Però que més sembla que estiguen separades per segles. Mentre este govern està situant l'ajuntament de Castelló en el segle XXI que és on hauria d'estar, la Diputació es segueix comportant com en el XIX. Perquè els castellans diuen que "el tiempo no pasa en balde", però a la diputació castellonenca sembla que segueix passant en "cossi".