30 de juliol, 2016

"THE VERY BEST OF" Levante-EMV 30.06.16

Els anglòfons en diuen així, com alt títol, els francòfons «morceaux choisis » , i en valencià i este cas li diríem "les parides del PP". I és que el ple del dijous va ser francament gloriós pel que fa a intervencions dels amics populars. Tots els que van parlar van deixar alguna perla digna d'elogi.

Quasi que començaré per Vicent Sales, que em va dir que marxa de vacances i voldria que llegís això abans de moure, no siga que crega que això meu és deslleialtat institucional...I mira, just d'això volia parlar. Quan el PP va parlar de deslleialtats, l'alcaldessa va haver de recordar la gloriosa actuació del regidor opositor, Vicent Sales, signant en la seua condició de Vicepresident de la Diputació, un document en el qual comprometia a l'ajuntament de Castelló a una reunió (de la que fins i tot marcava el contingut), a pagar un dinar, a organitzar una visita guiada... En fi, ja saben de què parle si han llegit les pàgines d'esport d'este mateix diari. Sales demanà la paraula per al·lusions, té la pell fina, i va dir que ja estava bé de clavar-se amb ell, que havia estat un error, que jo ja ho havia explicat en un article i que ja val! Ho va dir després que per enèsima vegada ells hagueren recordat allò de les subvencions d'associacions de veïns.
Com és obvi, ni cas, de fet, aprofite l'article per tornar a explicar-ho. Però el que de veres em preocupa és que ell (i Moliner des de l'escó) no feien més que dir que era mentida el que deíem, tot simplement perquè havien donat una versió diferent. I exigien que creguérem la seua. "O creus el que dic o menteixes." És el que té el pensament totalitari.
Ara Pérez Macian. L'home va eixir a parlar d'economia i va començar fent el gest i l'onomatopeia de qui està jugant amb una maquineta d'eixes escura butxaques, convertint la tribuna municipal en "Resacón electoral en Las Vegas", ell que és "dicharachero", tant, que feia acudits de l'estil: "se lo dijo Pérez" i no sé què més, per acabar dient que havíem pecat reiteradament. La presidenta va anunciar: "para defender la penitencia tiene la palabra el Sr. Lorenzo", seguint la broma popular. Però ai què has fet! De seguida van dir que esperaven més seriositat al ple, que el convertíem en un circ. Això, el mateix humorista desllavassat que havia enviat el PP a jugar al Jakpot uns minuts abans. No sé si hem pecat o no, però si hem de fer penitència, que siga a Sant Nicolau, que ho he mirat, i és municipal i depén del Regidor d'Ermites.
Un dels meus moments preferits va ser quan Feliu intentava justificar les seues esmenes. El Govern de Progrés ha augmentat de forma més que considerable la partida dedicada al menjador del Pare Ricardo. I una part d'eixe augment eren 30.000 € per contractar un professional per a la cuina, d'acord amb ell. Però com el Pare Ricardo ha estat malalt, no s'ha pogut signar, de forma que ja sabem que 17.000 d'eixos euros no es podran gastar, i hem decidit destinar-los a altres ONG's. El PP diu que es mantinga. A vore... Si el cost d'un cuiner i la seua seguretat social són 30.000 € anuals, i en el millor dels casos ja només podrà contractar-se 5 mesos... Què fem? Li paguem el doble? En contractem 2, quan amb un és suficient? És ridícul. Feliu, acorralat en l'atzucac de la seua pròpia demagògia va acabar dient que es podien deixar en el pressupost sense tocar, i que si no es gastaven, no passava res, que durant anys, ells vans estar pressupostant 12.000€ per una Fundació que el Pare Ricardo mai no va arribar a constituir, i que a final d'any es quedaven sense executar i que ací pau i allà glòria! "Sic transit gloria mundi" que diria Lorenzo.
Però la guanyadora en el concurs de disbarats, va ser Carrasco, que després de recriminar la creació de la Junta de Festes en els 80 per part del PSOE, obviant que durant 24 anys ells no van canviar res, va acabar dient que: "este govern només fa que posar pedres en el camí obligant a gaiates i colles a complir la llei i les ordenances". Ordenances que van fer ells i que mai no van fer complir. De traca! Però explica molt bé els 24 anys populars de descontrol i mirar cap un altre costat.
Els altres quatre regidors del PP van estar bé. No van parlar.